reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

aaa to dziwne bo wydawalo mi sie ze to wlasnie ty pisalas o tym darmowym oilatum... moze mi sie cos pomieszalo heh.

Mary dlugo bedziecie na tym mleczku? moze by wychodzilo taniej z PL? czy w PL tylko na recepte tez? no i przesylka pewnie wiecej wychodzi niz to jest warte...

zerklam wlasnie na ebaya, i sprzedaja tam nie otwarte puszki wiec zerknij, no chyba ze sie boisz ze cos z mleczkiem bedzie nie tak... no ale jak puszka zamknieta?
jeden z linkow
8 X TINS OF NUTRAMIGEN STAGE 2 HYPOALLERGENIC FORMULA on eBay (end time 01-Mar-10 14:29:09 GMT)

tu akurat jest stage 2 ale 1 tez sprzedaja.... moze wyslaliby tez do Irlandii

Oooo widzisz - dobry pomysł z tym e-bay'em :tak:
tyle tylko ze tam tylko UK mają zaznaczone do wysyłki. Musze do nich maila napisać - jakby sie zgodzili to ja nawet ze 30puszek bym wziela
Na Nutramigen 1 minimum najbliższe 3 m-ce a potem mamy przejść na Nutramigen 2 (później na ha), z białko krowie powoli wprowadzać za 8-mcy od dzis zaczynając od małych porcji jogurcików czyli jak bedzie miała blisko roczek :sorry:

reklama
tyle tylko ze tam tylko UK mają zaznaczone do wysyłki. Musze do nich maila napisać - jakby sie zgodzili to ja nawet ze 30puszek bym wziela
Na Nutramigen 1 minimum najbliższe 3 m-ce a potem mamy przejść na Nutramigen 2 (później na ha), z białko krowie powoli wprowadzać za 8-mcy od dzis zaczynając od małych porcji jogurcików czyli jak bedzie miała blisko roczek :sorry:

napisz.... powiedz im ze bardzo bardzo ci na tym zalezy i ze zaplacisz za dodatkowe koszta wysylki itd, zmydlij im oczy to napewno wysla. :tak:

aaa to dziwne bo wydawalo mi sie ze to wlasnie ty pisalas o tym darmowym oilatum... moze mi sie cos pomieszalo heh.

Oilatum jest w anglii za darmo jesli ma sie recepte...mojego meza kuzyn dla swojego synka wlasnie ma darmowe oilatum bo maja recepty od lekarza...

Mary strasznie drogie to mleko:szok::szok::szok::szok: a ile placilas za zwykly bebilon?

Oilatum jest w anglii za darmo jesli ma sie recepte...mojego meza kuzyn dla swojego synka wlasnie ma darmowe oilatum bo maja recepty od lekarza...

Mary strasznie drogie to mleko:szok::szok::szok::szok: a ile placilas za zwykly bebilon?
W Pl puszka Bebilon Comfort 400g ok 22,00zl
W Ie miałam Aptamil Comfort 900g za niecałe 11,00euro wiec dokłądnie ta sama cena.
Ogólnie srednia cena za 900g mleka dostepnego w sklepach jest ok bo ok 10euro za 900g tylko te specjalne jakies mega drogie.

No u nas tez jogurty od 11 miesiaca zycia,a tak przy okazji wiecie ze DANONKi sa od 3 roku zycia?

teoretycznie jak wszystko co zawiera mleko krowie....bo dzieci nie powinny do 3 r.ż. pić mleka krowiego ani jeść jego przetworów

A dlaczego? skoro od 11 mz zalecaja wprowadzac? Danonki wiem ze nie bo barwniki, cukier itd itp, ogolnie chemia, ale jogurt naturalny tez nie?

reklama
Noo a jak Zuzia byla mala to bylo o tych danonkach, ze niby mało uczulają i wogole zdrowe, i ja dawalam pewnie cos ok 7 miesiaca:-D
Dobrze ze jej nic nie bylo:tak: A potrafiła zjeśc 2 na raz:-D

Do góry