No, niestety nie są smakowe, ale zagęszczają mleko. To to samo. Ale za to jest bardziej odżywcze.a natalunia a ktos pisal ze kukurydziane sa lzejsze i tak nie mecza sie dzieci z kupkami ... tylo nie wiem czy kleiki kukurydziane sa...
a tak pozatym kleiki ryzowe to bezsamokowe chyba sa??
pewnie to samo co nutrition <zageszczacz do mleka>
reklama
AniaSm
Fanka BB :)
są kleiki kukurydziane i też słyszałam że są lżejsze i mniejszy problem z kupką jest :-)a natalunia a ktos pisal ze kukurydziane sa lzejsze i tak nie mecza sie dzieci z kupkami ... tylo nie wiem czy kleiki kukurydziane sa...
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
aha... ja to daje kaszke ryzowa bananowa i teraz kupilam malinowa
Jak dałam jej kaszkę bananową, to później nie chciała nic innego i zjadała moment, mimo, że trzeba bylo mocniej ssać i wiecej wysiłku w to włożyć Dosłownie w 3 minuty nie było 160 ml kaszki z mlekiem (robiłam o wiele mniej niż podane w zaleceniu, dosłownie zagęszczałam mleczko).aha... ja to daje kaszke ryzowa bananowa i teraz kupilam malinowa
a natalunia a ktos pisal ze kukurydziane sa lzejsze i tak nie mecza sie dzieci z kupkami ... tylo nie wiem czy kleiki kukurydziane sa...
Kasia sa kleiki kukurydziane i ryzowe i kukurydziany jest smaczniejszy:-) i nie zatwardza tez polecam kleik kukurydziany!!!Ja malemu zaczne wprowadzac marchewke i jabluszko za 2tyg:-)
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
u mnie jak pierwszy raz posmakowal to myslalam ze cos mus ie stanie tak ciagal z apetytem !!Jak dałam jej kaszkę bananową, to później nie chciała nic innego i zjadała moment, mimo, że trzeba bylo mocniej ssać i wiecej wysiłku w to włożyć Dosłownie w 3 minuty nie było 160 ml kaszki z mlekiem (robiłam o wiele mniej niż podane w zaleceniu, dosłownie zagęszczałam mleczko).
ja podaje tylko na noc wiec nie przyzwyczaja sie do smaku za bardzo
Kleiki kukurydziane sa wogole dla tych bardziej grubaśnych dzieci polecane bo po nich mniej sie tyje niz po ryzowych.
A co do przybierania, to nie wydaje Wam sie ze 250 g na tydzien to powinny dzieci malutkie, a pozniej juz bedą przybierac troche mniej. Bo jakby szły tym tokiem i 1kg miesiecznie przybywaly to na pierwsze urodziny wazylyby cos ok 15 kg. Moja Zuzia ma 2,5 roku i wazy ok 17 kg
A co do przybierania, to nie wydaje Wam sie ze 250 g na tydzien to powinny dzieci malutkie, a pozniej juz bedą przybierac troche mniej. Bo jakby szły tym tokiem i 1kg miesiecznie przybywaly to na pierwsze urodziny wazylyby cos ok 15 kg. Moja Zuzia ma 2,5 roku i wazy ok 17 kg
D
dziunka24.
Gość
Kleiki kukurydziane sa wogole dla tych bardziej grubaśnych dzieci polecane bo po nich mniej sie tyje niz po ryzowych.
Moja Julia ma 5 lat i wazy 18kg
anian
Fanka BB :)
Moja Julia ma 5 lat i wazy 18kg
Moja Zuzia ma 2,5 roku i wazy ok 17 kg
moja ma prawie 4 lata i waży 17kg, ale .... nabrała ciała przez zimę, bo ją gdzieś wygonić na spacer to katorga. Mam nadzieję, że wiosną zrzuci trochę
reklama
D
dziunka24.
Gość
U nas tez masakra z wywaleniem na dwor, ale jak wyjdzie to wrocic nie chce
Podziel się: