reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Ewelia Moj tak samo, widelec obowiazkowo w rece ale je raczkami ;)
czasami jest tak ze ladnie zje widelcem ale rzadko;-) albo podoba mi sie jeszcze jak ma na widelcu juz kieruje w strone buzki otwiera ja i w ostatniej chwili druga raczka sciaga kawalek mieska lub ziemniaka z widelca i od razu do buziaka pakuje;)
a jesli chodzi o zupki to ja Go jeszcze karmie:tak: probowac probowal ale nie bardzo mu to jeszcze wychodzi..Nauczy sie jeszcze :)

reklama
Pola - pewnie ze sie nauczy, moj zupki sie nauczył na płatkach z mlekiem. Najpierw wyjadał płatki, a potem mu to mleczko bardzo smakowalo ale z łyzki mu zlatywało to podpatrzył u Zuzi ze ona tak pije z miski i on tez tak robi. Potem zajarzył ze zupki tez tak mozna, łyżeczką by nie zjadł bo mu wszystko spada i to przy samej buzi:-D

czy Wasze dzieci piją mleko w butli ze smokiem czy w innych butelkach czy kapkach??itp
kurde zbliża się 1,5 roku Igiego i już nie wiem co robic żeby odzwycaić od cyca a przejść na mleko...

wiem że niektórzy np mleko piją w butli ze smokiem a napoje już w kubeczkach

A czemu chcesz przechodzić na mleko? Mój brat w życiu mleka nie wypił z butli a od cyca odstawiony właśnie jak miał półtora roku.:tak: napoje pije ze szklanki i z niekapka Lovi. A na mleko nigdy nie chciał nawet spojrzeć.

Gaja zjada mleko łyżką jako mleko z płatkami, albo kaszą. Albo jako serek, albo jogurt, albo kanapkę z serem. Samego mleka nie "pije". cyca rano i wieczorem, ale gdy już przestanie wreszcie cycać, to nie będę jej wprowadzać mleka do picia, bo wystarczy to co zjada w formie normalnego jedzenia :)

Dziunka i Iza czyli dobrze rozumiem że jak Igorek bedzie zjadał a lubi serki,jogurty,ser zółty itp to nie muszę koniecznie mleka??? bo zdurnieć można:-Dmi by to odpowiadało ,skoro wszystko co niezbędne znajduje sie w wwproduktach.Weście mnie uświadomcie haha.

czy Wasze dzieci piją mleko w butli ze smokiem czy w innych butelkach czy kapkach??itp
kurde zbliża się 1,5 roku Igiego i już nie wiem co robic żeby odzwycaić od cyca a przejść na mleko...

wiem że niektórzy np mleko piją w butli ze smokiem a napoje już w kubeczkach

Tomek pije mleko w butli - tylko jedna na wieczor. Wlasnie planuje przejsc na niekapka, musze tylko kupic wiekszy niz mam. Przez dzien pije wode w "bidonie", albo soczki przez slomke, ale tez coraz czesciej ze zwyklego kubeczka.

reklama
Do góry