reklama
Wczoraj dałam małej na spróbowanie mleko z kartonika o smaku waniliowym, pare łyków, zeby zaobserwowac reakcje, dzis kolejna próba. Ostatnio mała sie buntuje i nie chce na noc pic mleka, tylko rano 200ml-czy to nie za mało??
Nie, Julia chyba od 8 miesiąca mleka już nie tykała. Nie martw się, jeśli je jogurty, sery to wszystko ok.
Joasia też już nieraz piła mleko od Julki z kartonika, dlatego zastanawiam się od kiedy można rezygnować z MM.
Joasia też już nieraz piła mleko od Julki z kartonika, dlatego zastanawiam się od kiedy można rezygnować z MM.
Nie, Julia chyba od 8 miesiąca mleka już nie tykała. Nie martw się, jeśli je jogurty, sery to wszystko ok.
Serów nie lubi, jogurt je 1 dziennie i 200ml nutramigenu. Jak pojde na szczepienie w maju to sie zapytam pediatry o mleko w kartoniku ;-)
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Dziunka mleko krowie jako skladnik ciast , nalesników , czy owsianki mozna podawac i ja tak robie. Ale tak prosto do picia to od 3 r.z. Tak mówi moja pediatra. Najlepiej wciaz MM
Acha, no to ok Tak się tylko zastanawiałam, bo kwotowo to i tak wychodzi na to samo, bo zwykłego mleka z kartonu nie dasz, trzeba kupić pasteryzowane, nie UHT i z krótkim terminem ważności. Więc cena MM i normalneg mleka wychodzi prawie na to samo. Ale przygotowań mniej;-)
Dziunka powiem Ci szczerze, ze ile ludzi tyle opinii. Jak o wszystkim. Moja szwagierka daje swojej córce( 2lata) mleko z kartonu juz bardzo dlugo, podejrzewam ze po roczku jakos jej wprowadzila. Małej nic nie jest, nie choruje, żadnych sensacji nie ma. Myśle ze powinnas zdac sie na swoja matczyna intuicje i sama zdecydowac.
Ja napewno bez konsultacji z pediatra nie wprowadze mleka z kartonu, co innego 2 łyki na spróbowanie. Maja podobno jest alergikiem wiec ryzykowac nie bede. W maju szczepienie i bede wiedziec co robic .
Ja napewno bez konsultacji z pediatra nie wprowadze mleka z kartonu, co innego 2 łyki na spróbowanie. Maja podobno jest alergikiem wiec ryzykowac nie bede. W maju szczepienie i bede wiedziec co robic .
Gajka je na zwykłym mleku owsiankę, gdy robię dla syna. Ale z płatkami co rano je MM. O smaku waniliowym albo z miodem, zwykłego nie chce. A ja chętnie po niej dojadam to miodowe, jest pyszne ;-)
z mlecznych przetworów jesczze serek homo albo jogurt codziennie zjada i kanapki z żółtym serem.
Moim zdaniem wystarcza. Nie planuję też zwiększyć ilości przetworów mlecznych gdy przestanę karmić.
z mlecznych przetworów jesczze serek homo albo jogurt codziennie zjada i kanapki z żółtym serem.
Moim zdaniem wystarcza. Nie planuję też zwiększyć ilości przetworów mlecznych gdy przestanę karmić.
reklama
C
Cleo1981
Gość
mały się podłączył się mi do obiadu...frytki z de volajem ( jakoś tak się pisze co ) 5 szt frytek i 3 kawałki dv...pózniej pojadł murzynka i śpi:-) znowu cieszę się jak głupia bo zjadł coś nowego i mięso co najważniejsze:-)
a jego obiad leży.....
a jego obiad leży.....
Podziel się: