reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

uj to sporo u na wciąz wszystkiego max 150 ale po 30-40 ml to wielka odmiana. Mleczne rzeczy raczej odpadają. Boję się, bo nie wiem do końca jak to z tą alergią.

Powoli i Michas sie rozkręci, co do nabiału to albo sie poradz lekarza albo spróbuj....bo inaczej nie bedziesz wiedziala. Co do ilosci jedzenia Marcela to musze powiedziec ze i tak zredukował tą ilość bo jak mu zaczelam gotowac i podawac serki to tak zasmakował w tym ze jadł po całych garnuszkach poł litrowych....normalnie jakby go nie karmili ;/ w pewnym momencie juz był taki ciężki a brzuch taki wielki ze az moja mama nie mogla patrzec na to ile on je ciagle mi mowila ze za duzo że żoładek rozepcham.....ale spoko teraz wyrównał jedzenie [zakumał ze to juz na stałe bedzie] no i brzuszek spadł bo zaczoł chodzic..tia chyba biegac....a jak go na zakretach znosi hahaha kupa smiechu :-D

reklama
probowąłam i bylo ok ale z kolei ciągle choruje na zapalenie oskrzeli. Spore prawdopodbienstwo że coś go uczula. Pierwszy w kolejce jest nabiał. Nie każda alergia dajje łatwo widoczne objawy, dlatego wolę poczekać jeszcze troche. Tzn od czasu do czasu coś tam dam, ale rzadko

Ilona dzieki :):) dzieki tej stronce znalazlam cała tabele produktów które moze/powinien jesc roczniak i które wprowadza sie w tym czasie. Gdyby któras chciała zajrzeć to prosze oto link Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 12 miesiąc życia. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
w tej tabeli jest mleko krowie pelne, jakie mleko podajecie? pelne czyli ile %? i woreczkowe czy kartonowe? no i jak je podac? tak do picia jak modyfikowane? czy jako baze do kaszki np? :)

kilolek gratuluje postepow w jedzeniu!

w tej tabeli jest mleko krowie pelne, jakie mleko podajecie? pelne czyli ile %? i woreczkowe czy kartonowe? no i jak je podac? tak do picia jak modyfikowane? czy jako baze do kaszki np? :)

Oliver pije jak modyfikowane, ale podaje mu tez do kaszki jezeli nie mieszam jej z woda.
a kubujemy w plastikowych butelkach o krotkiej dacie waznosci ;-)

ja od czasu do czasu daje pelne tzn 3,2% z kartonu.Kacper pije jak zobaczy ze Maja pije.

Oliver pije jak modyfikowane, ale podaje mu tez do kaszki jezeli nie mieszam jej z woda.
a kubujemy w plastikowych butelkach o krotkiej dacie waznosci ;-)
klaudzia, a dodatkowo podajesz mu jakies witaminy czy sama nie wiem co....?chodzi mi o to, ze to modyfikowane ma wlasnie dodane jakies dodatkowe skladniki(chyba wlasnie wit, zelazo czy cos tam) a zwyklemleko tego nie ma, no i skoro pije zwykle mleko to mu cos podajesz extra? jakies preparaty, czy nic? :) ehhh zamotalam, ale chyba wiesz ocb :)

ja daje z butelki 2%

a wczoraj dałam 1 raz mleko z chrupkami Mlekołaki czekoladowe ;P pisałyscie ze niektóre dzieci juz to jedza :o i mysle a zobacze czy moj mały bedzie jadł ... i co? ;o SZOK :D połykał w locie :D tylko jak gryzł kulki to mleko wyciekało z buzi :D wiec poczekałam az bardziej nasiakły mlekiem i takie dawalam ... ja sie skończyło był płacz :(

Z tego co wiem to nie powinno się kupować mleka UHT. Tylko właśnie te świeże mleka w butelkach z krótkim terminie ważności.

A co myślicie o mleku prosto od krowy? Z tym że ono jest właśnie baaardzo tłuste i nie wiem teraz :/

Z tym mlekiem krowim zdania są podzielone, przytaczam różne głosy , a wybór pozostawiam WAM:
1. UHT nie ma w sumie żadnych wartości, mleko obrobione termicznie, czyli w sumie woda zabarwiona na biało - zdanie osoby pracującej w mleczarni
2. mleko powinno się podawać od 6 miesiąca zwiększając dawkę, by organizm dziecka się przyzwyczaił - zdanie pracownika uniwersytetu zajmującego się wpływem mleka na organizm
3. mleko moźe w każdej chwili dać efekt uczuleniowy - zdanie mam...

reklama
Do góry