reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

ja juz powoli trace cierpliwosc do mojej niejadki.dzisiaj byl strajk glodowy od 6.00 do 14.00

kilolku, jak u was? pianistka?
moja też niejadek więc jak wyrywa się do czegoś co jemy to dajemy i nie patrzymy czy może czy nie,nawet czekoladki dostaje,ale tak to jest z tymi niejadkami że ulegamy ze wszystkim bo chcemy żeby cokolwiek zjadły

Dziunka u nas jest tak:

8-mleko 210
11-12- jogurt + owoc , lub kanapeczka z wedlina
15-16- obiad
?-mleko(nie zawsze)
21-22-mleko

W miedzy czasie chrupki, ciasteczka, soczek
bardzo mało,moja podobnie je ale wciskam w nią często to co sama jem (wczoraj zrobiłam kisielek i cały zjadła,zauważyłam że ona już mleczko nie chce chce jeść wszystko to co my)

a paróweczki dajecie??

moja zjada tak
po przebudzeniu kaszke
11 deserek
13-14 obiadek
16 mleko
19:20 mleko na noc

między czasie pije soczki,herby
je chrupki,wędlinkę
ciacho,owoc

reklama
ilona to masz dobrze :) ja tez nie narzekam :)

Ja nie daję dżemów małemu. Nie mam swoich a tych sklepowych nie chce na razie mu podawać

sawi parówki nieeeeeeeeeeeeeeee!!! :)

a jakie mleko krowie dajesz???

dajecie dzieciaczkom jakieś słodkości??

Tylko Petitki, chrupki kukurydziane i wfaelki z lodziarni. I to wszystko.

może ona ma za dużo między 9-14???

Ale to by później nic nie chciała? Ona je tak bo głodna...Zresztą wszystko na stole w kuchni u teściowej leży, Asia podchodzi i bierze do rączki co chce zjeść, wtedy teściowa przygotowuje i mała je. No na obiadek jeszcze nie pokazała :-D ale jak jej zrobią to zje.

Dziunka a może coś z manną pokombinuj jakies musy
Mus z kaszy manny - Przepisy dla dzieci - serwis eDziecko.pl
, budynie, kanapki je Ci? Poszperaj na przepisach na webparku lub osesku lub innych stronach. Naleśniczki? Placuszki? Coś z makaronem? Makaron z owocami, z kompotem?

SUPER POMYSŁY DZIĘKI!:-) Placków się jeszcze boję bo one tłuste chyba?:confused:

dziewczyny a wy dajecie swoim maleństwom jakieś dżemiki (niskosłodzone) czy to jeszcze nie wolno? Bo dziś małemu dałam troszeczkę i był zachwycony. (Oczywiście nie chcę mu dawać często)

Ja daję tylko zrobione przeze mnie musy. Zrób, to na prawdę chwila moment. Jabłka (od babci z ogrodu) ścieram, zalewam trochę wodą i gotuję. Bardzo dobre to jest:tak:. Dżemy truskawkowe i porzeczkowe robi mi babcia.

Sawi ja parówek nie daję i nie dam.

Mam żarłoka w domu heheh. Zjada np całe danio + ogromnego banana, na obiad cała miseczke obiadu-wczoraj była pomidorówka z makaronem + pół udka z kurczaka. Ona je za 2.
u nas Tez Paweł ma wielki apetyt !! :D Ilona moze do dania wkrusz biszkopty :) u nas zadziałało bo po daniu krzyczał ze mu mało :d a jak "zapycha' sie biszkoptem jest ok :D

a u nas jest tak...

ok.7 wstajemy i jest mleko ok.150ml
przed drzemka ok.9 dostaje kaszke w butelce czasem jest 20ml a czasem 150ml
ok 10 jak wstanie zazwyczaj kanapeczka /wedlina/jajo <sera nie lubi na sam smak krzywi sie!! :D>
ok.12 przed drzemka znow kasza i znow jak mu sie tam zechce.....
ok.13 gdy wstanie zupka
ok. 16 drzemka i znow kasza <roznie czasem cos zje czasem nie ... >
ok.16.30 obiadek <pozno jemy bo tak robie Obiad gdy maz wraca z pracy>
ok.18 owoc/kisiel/serek z biszkoptem
19.30 mleko na noc 150ml
23, 3, 5 mleko od 90 do 150ml rzadko 180 ml

i tak wyglada nasz dzien :d podsumowując je "normalne" jedzonko za dnia jedynie do spania daje kaszkę w dzien aby "dojadł" czasem cos zje czasem nie :)

nie za dużo jak na takiego dzieciaczka?

My mamy podobny plan żywieniowy jak ilona

ok. 7 - 210 ml mleczka,
od 10-11.30 drzemka
11.30 - 180 ml kaszki/owsianki
13.00 - 1 jabłuszko/pół banana/garść winogron
ok. 15 - 16.30 drzemka
16.30 - obiadek 190 gram
19.00 - 2 kromeczki z masełkiem i wędlinką
20.50 - 210 mleczka
21.15 - spanko

nie za dużo jak na takiego dzieciaczka?

My mamy podobny plan żywieniowy jak ilona

ok. 7 - 210 ml mleczka,
od 10-11.30 drzemka
11.30 - 180 ml kaszki/owsianki
13.00 - 1 jabłuszko/pół banana/garść winogron
ok. 15 - 16.30 drzemka
16.30 - obiadek 190 gram
19.00 - 2 kromeczki z masełkiem i wędlinką
20.50 - 210 mleczka
21.15 - spanko
za duzo tzn ??? ze duzo je ?? Paweł i tak nie tyje wiec mu nie szkodzi ;-) nie no zartuje ale co mam nie dawac dziecku jesc? i mysle ze nei duzo ;] Paweł na porcje mleka je 150 a Twoj nawet 210 wiec to sie równa je czesciej ale mneijsze ilosci

u nas Tez Paweł ma wielki apetyt !! :D Ilona moze do dania wkrusz biszkopty :) u nas zadziałało bo po daniu krzyczał ze mu mało :d a jak "zapycha' sie biszkoptem jest ok :D

Wiesz ona by zjadla pewnie 2 banany + danio ale ja nie chce jej rozepchac brzuszka. Oczywiscie to nie oznacza ze ja glodze, ona caly dzien mogla by jesc. Jak tylko zobaczy ze cos jem to wyciaga rece, i rusza ustami :-) Biszkopty pochlania, herbatniki tez. Zreszta czego ona nie lubi :-D:-D Aha wiem-ryby nie lubi:tak:

jaką dajecie wędlinę dzieciom? poproszę konkretne nazwy :-)
ciezko z konkretna nazwa, bo pewnie te wszystkie wyroby bardzi sie roznia lokalnie.... ja daje na wyczucie, tzn kupuje mu takich lepszych wedlinek, cos w cenach ok 30zl/kg(kupuje niewiele wiec i drogo nie jest), ale i tak sama probuje, czy nie za slone.... z tym ze to czasami, bo zazwyczaj mam swoja wedline, tzn uwedzona u tescia, albo kawalek schabu upieczony bez soli w piekarniku - i to robi mu za wedlinke ;)

Sawi - ja nie daje mu parowek i nie mam zamiaru dac, sami tez rzadko jemy...

reklama
Cleo ja daje poledwice sopocka, szynke babuni i tak jak Lotka pisze-kupuje najdrozsze wedlinki. A parówke mała dostaje od czasu do czasu-kupuje berlinki jak już.

Do góry