reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Klaudzia - jakie mleko dajesz malemu? Zielone?
Ja jeszcze nie dawalam mleka, ale produkty mleczne daje. Ale moja ma podejrzenie alergii i musze uwazac poki nie potwierdze. Peka jej skorka za kolankiem i to chyba od mleka? W poniedzialek jedziemy do szpitala na wizyte z lekarzami dzieciecymi to sie dopytam co dalej.

Daje mu niebieskie skimmed 4%, lekarz mi powiedzial ze jak juz krowie to tluste ;) Oli tez mial kiedys objawy alergii- takie suche placki na skorze mu sie robily, najczesciej na rekach i nogach. Ktoras z dziewczyn polecila mi krem AQUEOUS CREAM BP kupisz w bootsie wilkinsonie i roznych drogeriach po okolo 1,50- 4,00 duze pudelko w kazdym sklepie wyglada troszeczke inaczej ale tu masz linka. Jest do suchej skory, egzemy itp itp Oliverowi przeszlo juz po kilku dniach stosowania i do teraz go uzywamy ;-) Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.pharmacyathand.co.uk/media/gbu0/prodlg/5031676000273_IMAGE2.jpg

reklama
Daje mu niebieskie skimmed 4%, lekarz mi powiedzial ze jak juz krowie to tluste ;) Oli tez mial kiedys objawy alergii- takie suche placki na skorze mu sie robily, najczesciej na rekach i nogach. Ktoras z dziewczyn polecila mi krem AQUEOUS CREAM BP kupisz w bootsie wilkinsonie i roznych drogeriach po okolo 1,50- 4,00 duze pudelko w kazdym sklepie wyglada troszeczke inaczej ale tu masz linka. Jest do suchej skory, egzemy itp itp Oliverowi przeszlo juz po kilku dniach stosowania i do teraz go uzywamy ;-) Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.pharmacyathand.co.uk/media/gbu0/prodlg/5031676000273_IMAGE2.jpg

Dzieki, poszukam, zobacze tylko najpierw co powie lekarz... bo my uzywalismy sterydy, ale jej schodzi i znow wyskakuje wiec nie moge caly czas stosowac, przypisali mi Aveeno cream (on jest z owsa) i jest dobry na sucha skore, ale niedkuteczny na nasza ranke za kolankiem. Teraz od 3 dni probuje Oilatum cream, ale na razie tez rezultatow brak...
No i sprobuje manny na mleku krowim, jesli sie zmiany zaostrza, to bedzie musiala wycofac. Tak naprawde jedyny sposob to odstawic malej mleko zupelnie i spr. czy bedzie schodzic, ale ja ja jeszcze karmie, a jestem glownie serozerca, wiec chcialam poczekac az skoncze karmic i wtedy odstawic na kilka tyg. No i moze jak mala skonczy rok to alergia sie sama cofnie?

A ja nie chce zapeszac no ale nowe mleko chyba młodemu słuzy, mały natrąbił sie mleka H.A. i poszedł na uwagaaaaaa: 3 GODZINNA DRZEMKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie w zyciu tyle nie przespał :-):-):-):-)

dziewczyny obejrzałam program o parówkach i jeśli na opakowaniu jest:
1.) MOM (mięso odzielone mechanicznie w zasadzie tylko kurczaka tak do parówek obrabiaja to wtedy w tej parówce jest wszystko oprócz mięsa czyli chrząstki, pazurki kuper tłuszcz etc)
2.) wysokojakościowe- też nie bo mają dużo chemii)

dobra parówka ma mieć powyżej 80% mięsa

zgodnie z dyrektywą europejską musi być cały skład na opakowaniu podany

tak wam piszę bo dzieci lubiaparówki i kiedyś będziemy im je podawać więc lepiej wiedzieć

dziewczyny obejrzałam program o parówkach i jeśli na opakowaniu jest:
1.) MOM (mięso odzielone mechanicznie w zasadzie tylko kurczaka tak do parówek obrabiaja to wtedy w tej parówce jest wszystko oprócz mięsa czyli chrząstki, pazurki kuper tłuszcz etc)
2.) wysokojakościowe- też nie bo mają dużo chemii)

dobra parówka ma mieć powyżej 80% mięsa

zgodnie z dyrektywą europejską musi być cały skład na opakowaniu podany

tak wam piszę bo dzieci lubiaparówki i kiedyś będziemy im je podawać więc lepiej wiedzieć

ehhh... ja uwielbiam parowki... a jak je jem to oli zawsze tak patrzy tymi swoimi slepiami. Ciekawa jestem czy by mu smakowaly ;-) Aga znasz jakas firme ktora robi te naprawde "dobre" parowki? ;-)

JAKI MACIE DZIENNY PLAN ŻYWIENIA?

Bo my jesteśmy w takiej sytuacji że nie wiemy co dawać:baffled:

7-8 rano = kaszka ok. 300ml na pewno

Dalej dokładnie nie wiem, ale w godzinach

9-14 = 220g obiadu, serek 150g, owoc (np. 2 jabłka lub 1 banan), mleko 210 ml, 50 ml herbatki, chrupki i herbatniki jako przekąska

14:30 = cyc

I tu do wieczora trochę cycka, ale że ja prawie nic nie mam to właściwie takie cmokanie puste, a o

19:30-20:00 = 210 ml mleka

I cyc w nocy.

No i tu jest problem bo od 14:30 do wieczora nie wiem co jej dać. A widać że głodna, cmoka cyca co chwilę, na kaszę kręci nosem, owoce też.

No dziś dostała kromkę chleba z polędwicą. Macie jeszcze jakieś pomysły?

ja krowie mleko daje z manna je ze smakiem :)
a modyfikowanego je z 3 razy po 150ml w nocy w dzien natomiast dostaje przed spaniem 2 razy po 150ml kaszy bobovity czasem zje tylko 20 a czasem wszystko

Mamo... widac Synkowi smakuja twoje zupki :) gotuj czesciej
a jakie mleko krowie dajesz???

dajecie dzieciaczkom jakieś słodkości??

JAKI MACIE DZIENNY PLAN ŻYWIENIA?

Bo my jesteśmy w takiej sytuacji że nie wiemy co dawać:baffled:

7-8 rano = kaszka ok. 300ml na pewno

Dalej dokładnie nie wiem, ale w godzinach

9-14 = 220g obiadu, serek 150g, owoc (np. 2 jabłka lub 1 banan), mleko 210 ml, 50 ml herbatki, chrupki i herbatniki jako przekąska

14:30 = cyc

I tu do wieczora trochę cycka, ale że ja prawie nic nie mam to właściwie takie cmokanie puste, a o

19:30-20:00 = 210 ml mleka

I cyc w nocy.

No i tu jest problem bo od 14:30 do wieczora nie wiem co jej dać. A widać że głodna, cmoka cyca co chwilę, na kaszę kręci nosem, owoce też.

No dziś dostała kromkę chleba z polędwicą. Macie jeszcze jakieś pomysły?
może ona ma za dużo między 9-14???
u mnie jest tak
6-7 mleko zagęszczone kaszą
10 - jogurt nat z owocami i/lub kromka z pasztetem,wędliną ,żółtkiem,serkiem,pomidorkiem
13-14 zupka
ok 17 drugie danie
19 30 kaszka
23 kaszka
w między czasie oczywiście chrupki ,biszkopty ,ciasteczka ,herbatka ,często też dostaje coś z naszego obiadu np ziemniaka itp

reklama
Do góry