reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Wiesz ona by zjadla pewnie 2 banany + danio ale ja nie chce jej rozepchac brzuszka. Oczywiscie to nie oznacza ze ja glodze, ona caly dzien mogla by jesc. Jak tylko zobaczy ze cos jem to wyciaga rece, i rusza ustami :-) Biszkopty pochlania, herbatniki tez. Zreszta czego ona nie lubi :-D:-D Aha wiem-ryby nie lubi:tak:

Moja lubi rybkę ale ja rzadko daję. Wiem, straszna ze mnie matka :(

Ja dałam wczoraj polędwicę drobiową w majeranku, ale nic innego dla małej nie miałam, a ta chciała jeść :/
Ale dziś kupię kawał polędwicy, kawał szynki i kawał schabu i zrobię jej wędlinki.

IZA Ty chyba pisałaś że pieczesz. W jakich przyprawach?

reklama
jaką dajecie wędlinę dzieciom? poproszę konkretne nazwy :-)

ja daję tylko swoją tzn. kupuję polędwiczkę, nacieram majerankiem i piekę w rękawie, to samo z piersią z indyka można zrobić

za duzo tzn ??? ze duzo je ?? Paweł i tak nie tyje wiec mu nie szkodzi ;-) nie no zartuje ale co mam nie dawac dziecku jesc? i mysle ze nei duzo ;] Paweł na porcje mleka je 150 a Twoj nawet 210 wiec to sie równa je czesciej ale mneijsze ilosci

tak to wygląda na dużo bo je po drzemce i zaraz potem przed drzemką, duża ilość mniejszych posiłków.

laski thx za odpowiedzi...to kupie dziś z 5 plastrów jakiejs extra :D:D:D boze sama nie zjem dziecku kupie ...ale ja mam już dośc wędliny :-/
teraz króluje żółty seeeeeer non stop :D:D:D

Igor wczoraj mamie podkradł 2 gryzy ciasteczka "łakotka w czekoladzie" no już mu dałam 2 dziaby ...a się buziulka cieszyła ,usmarowany cały :D:D:D

No u mnie dzisiaj Alicja zjadła jak na nią tyle różnych rzeczy że szok :)

- przed 8.00 troszkę kaszki mlecz-ryż ze startym jabłkiem
- o 11.00 kromeczkę chleba z masłem
- po spacerze ok 14.00 pół jogurtu z jagodami HIPP
- o 16.00 4 łyżki krupniku

i oczywiscie w międzyczasie cycka i chrupki.

Jogurcik trochę się po drzemce ulał - już tak z żołądka :/. Zauważyłam ze zawsze po jogurcie tak jest - myślicie, że powinnam się wstrzymać z produktami z mleka krowiego ?

dziewczyny a wy dajecie swoim maleństwom jakieś dżemiki (niskosłodzone) czy to jeszcze nie wolno? Bo dziś małemu dałam troszeczkę i był zachwycony. (Oczywiście nie chcę mu dawać często)
ja robię tak zalewam suszone morele wodą (tylko troszkę żeby były zamoczone) , po ok 2h gotuję je w tej wodzie a jak przestygną to rozdrabniam blenderem (można przetrzeć przez sitko) i na kromeczkę super chociaż Kuba woli w jogurciku ;)

Jogurcik trochę się po drzemce ulał - już tak z żołądka :/. Zauważyłam ze zawsze po jogurcie tak jest - myślicie, że powinnam się wstrzymać z produktami z mleka krowiego ?

absolutnie nie, u nas tez ignas czasem ulewa takim scietym jogurtem np ale nie przejmuje sie tym:) dostaje jogurty naturalne, cale jajko, serek wiejski, bieluch itd.

A ja myślę że wstrzymałabym się trochę bo skoro po nim ulewa to go może nie do końca żołądek sobie z nim radzi?

Moja córa je tak:

07 30: 210 ml mleka z 3 miarkami kleiku ryżowego
09 30- 11 00 spanie
11 30: 190 g obiadku (duży słoik)
14 30: mały słoik owoców z kaszką owocową (razem 150 g)
15 00: 17 00 spanie
17 30: 190 g obiadku (duży słoik)
20 30: 180 ml mleka z 3 miarkami kleiku kukurydzianego

W międzyczasei zje kilka chrupków lub wafli ryżowych i pije herbatkę, wodę lub sok, ale w malej ilosci do 100 ml na dobę.

Malwina jest tylko na 10 centylu.

reklama
Do góry