reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Klaudzia - sprobuj tych owockow i warzywek w tubkach, np. z Ella's kitchen, moja je uwielbia i mozna wcisnac czasem na spacerze jak w domu malo zje...taka tubka to ok. 100-120g owocka wiec dzienna porcja:) a w wozku na dworzu lepiej smakuje:)
Moja np. uwielbia Baby Brekkie (tam jest banan z jogurtem nat. i brazowym ryzem), a jogurtow innych nie je poki co, bo nie lubi. Serka Danio liznie doslownie i tyle.

A powiedz te tubki to wylewasz do miseczki czy dajesz do raczki? bo nigdy ich nie probowalam wczesniej.
to o te ci chodzi? Stage 2 Baby Food | Weaning Babies

reklama
A powiedz te tubki to wylewasz do miseczki czy dajesz do raczki? bo nigdy ich nie probowalam wczesniej.
to o te ci chodzi? Stage 2 Baby Food | Weaning Babies

Dokladnie, tylko ja dawalam na razie stage 1:)
Baby Food Weaning Products | Baby Brekkie
Niestety, w sklepach widzialam tylko bananowy, nie wiem gdzie maja wiekszy wybor.
Kupuje tez takie:
Organic Baby Food | Stage 1
Ja daje na zimno, do raczki na spacerze, tylko musisz przytrzymac zeby ciut odpil najpierw, bo jak scisnie na poczatku pelny to polowa wyleci na ciuchy:) ciut daj odpic as potem sobie niech sam trzyma w wozku:) dziecko wyciaga z tubki jak ze smoka, naprawde polecam, zawsze to porcja warzywek i owocow:) Czase mala wyciaga caly deserek zanim zdaze do kasy w sklepie dojsc:) potem mi kasuja puste opakowanie:) to jest dosc drogie (ok. £0.99 za sztuke, ale teraz jest promocja w Sainsburym, po £0.65 za sztuke). Musze tez isc sobie troche kupic:) No i nie musisz miec lyzeczki, miseczki ze soba, na placu zabaw odkrecasz i dajesz:)

Mozna tez podgrzac jak chcesz i dawac z miseczki.

Acha - sa tez takie Frutapura w tubkach z Cow & Gate i owocowe z Plum. Tez smaczne:)

Ostatnia edycja:
Dokladnie, tylko ja dawalam na razie stage 1:)
Baby Food Weaning Products | Baby Brekkie
Niestety, w sklepach widzialam tylko bananowy, nie wiem gdzie maja wiekszy wybor.
Kupuje tez takie:
Organic Baby Food | Stage 1
Ja daje na zimno, do raczki na spacerze, tylko musisz przytrzymac zeby ciut odpil najpierw, bo jak scisnie na poczatku pelny to polowa wyleci na ciuchy:) ciut daj odpic as potem sobie niech sam trzyma w wozku:) dziecko wyciaga z tubki jak ze smoka, naprawde polecam, zawsze to porcja warzywek i owocow:) Czase mala wyciaga caly deserek zanim zdaze do kasy w sklepie dojsc:) potem mi kasuja puste opakowanie:) to jest dosc drogie (ok. £0.99 za sztuke, ale teraz jest promocja w Sainsburym, po £0.65 za sztuke). Musze tez isc sobie troche kupic:) No i nie musisz miec lyzeczki, miseczki ze soba, na placu zabaw odkrecasz i dajesz:)

Mozna tez podgrzac jak chcesz i dawac z miseczki.

Acha - sa tez takie Frutapura w tubkach z Cow & Gate i owocowe z Plum. Tez smaczne:)

super! dziekuje bardzo za pomoc. jedziemy na zakupy jedzeniowe za chwilke to kupie na probe ;-)

edit: kupilam i dalam mu na sprobowanie bananka z czyms tam i nie bardzo wiedzial jak sie to je ale cos tam dziabnal...

a na obiadek kupilam mu z tej samej serii beef z czyms tam i dogotowalam makaron gwiazdeczki i nawet zjadl 3/4 wiec nie jest zle dzisiaj ;-)

Ostatnia edycja:
Moj butle modyfikowanego w nocy kolo 5-6 zje jakies 120-150ml a w dzien jezeli nic innego nie chce to czasem wypije okolo 180 ml mleka ale krowiego no i na noc tez butla 200ml mleka krowiego. Modyfikowanego w dzien nie tknie. Tyle ze rano je kaszke na mleku no i ostatnio jogurty lubi wiec mleczka dostaje dosc sporo.

edit: kupilam i dalam mu na sprobowanie bananka z czyms tam i nie bardzo wiedzial jak sie to je ale cos tam dziabnal(...)

Super, na poczatku mozesz mu troszke wyciskac, potem bedzie sam wciagal:)

Moja dzis maly sloiczek Heinza na obiad - carrabean pork casserole, musze przyznac, ze byl w smaku super, taki konkretny smak nie mdly i pachnial w miare. Warzywek juz potem nie chciala i teraz niestety idzie cyc drugi raz.

reklama
klaudzia Ty dajesz mleko prosto od krowy czy z kartonu? i czy do mleka coś dodajesz? czy samo pije?
u mnie Mikołaj w ogóle samego mleka nie trawi i nie ma mowy żeby wypił
rano zje kaszkę mleczno jakąś tam z owocami i na noc robię też mu na mleku modyfikowanym taką z lipą Nestle
ale zjada max 150 ml i rano i na noc no i jeszcze jogurciki
może jak mu dam takie zwykłe mleko a na tym kaszki manny ugotuje to może zje

Do góry