reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
klaudzia Ty dajesz mleko prosto od krowy czy z kartonu? i czy do mleka coś dodajesz? czy samo pije?
u mnie Mikołaj w ogóle samego mleka nie trawi i nie ma mowy żeby wypił
rano zje kaszkę mleczno jakąś tam z owocami i na noc robię też mu na mleku modyfikowanym taką z lipą Nestle
ale zjada max 150 ml i rano i na noc no i jeszcze jogurciki
może jak mu dam takie zwykłe mleko a na tym kaszki manny ugotuje to może zje

Z kartonu, od krowy tu raczej ciezko, a ostatnio mowili ze tak od krowy to troche niebezpiecznie bezposrednio bo rozne bakterie itp no ale niektorzy pija i nic im nie jest :-) Tutaj kupuje mleczko w takich plastikowych butelkach. Do mleczka albo dosypuje 1-2 lyzki kaszki albo nic nie daje bo z kaszka manna nie chce. ale na poczatku tez mi sie krzywil krowim mlekiem, 2 proby z dodatkiem kaszki smakowej i teraz modyfikowane tknie tylko w nocy na pol-spiocha ;-)

Mój mały wypija 2x240ml nutramigenu z kaszka, czasem obudzi sie głodny w nocy to zaliczy trzecia flache :-)

A my dzisiaj mielismy pierwsza próbe przejscia na mleko modyfikowane H.A. Wypił pół flaszki i sie najadł no ale zapomnialam ze to mleko jest juz zageszczone i odruchowo dosypałam kaszki no i musiało byc mega syte. Wypił je o 10 rano i nie ma na razie komplikacji. AHHAA zapomnialam dodac ze wczoraj zjadł po praz pierwszy ugotowana przeze mnie zupke z róznych warzyw typu marchew, seler....do tego łosos gotowany, ziemniaczek, koperek i całe jajeczko. NORMALNIE SZOKKKK oblizywał sie az cały jezor na wierzchu, zjadł 350-400 bo robiłam w pol litrowym garnuszku i zostało troche na dnie i troche było od góry luzu, taaaaaaki baniak wrąbał hahahaha potem go pilnowalismy bo sie balismy zeby nie zwrócił. w zyciu tyle nie pojadł, zawsze standardowo słoiczek. A na niedziele szykuje mu cuś z cukinią bo akurat mąż zakupił nam na leczo.

ja krowie mleko daje z manna je ze smakiem :)
a modyfikowanego je z 3 razy po 150ml w nocy w dzien natomiast dostaje przed spaniem 2 razy po 150ml kaszy bobovity czasem zje tylko 20 a czasem wszystko

Mamo... widac Synkowi smakuja twoje zupki :) gotuj czesciej

Mamo... widac Synkowi smakuja twoje zupki :) gotuj czesciej

Mam zamiar :) teraz to juz mozna cos upichcic, szersze pole do popisu z produktami u wiekszych maluchów. Mam tylko nadzieje ze za niedługo bedzie mogł dostac do tego wszystkiego jakies masełko czy cos no to bedzie jeszcze lepsze. Ale powoli dojdziemy i do tego, na razie bedzie sukces jak zatoleruje mi mleko H.A.

Mam zamiar :) teraz to juz mozna cos upichcic, szersze pole do popisu z produktami u wiekszych maluchów. Mam tylko nadzieje ze za niedługo bedzie mogł dostac do tego wszystkiego jakies masełko czy cos no to bedzie jeszcze lepsze. Ale powoli dojdziemy i do tego, na razie bedzie sukces jak zatoleruje mi mleko H.A.
a jakie to mleko mu dajesz HA ??

Bebiko H.A. Dobry Aperyt. Polecono nam na zmiane albo bebilon albo wlasnie bebiko, ze niby podobne i najlepsze, wiec wybrałam tansze bo zamiast jednej paczki mam dwie. Niestety takie realia ze trzeba tak kalkulowac :wściekła/y:
no my tez bebiko dajemy bo po nanie brzuch bolał ... a pytam jakie bo mam od oddania NAN HA 2 nowa zamknieta puszka :/

ps. w realu promocja na bebiko ;)

Dzieki za info :) zaraz sprawdze do kiedy ta promocja, bo kiedys tez juz była (a moze to ta sama?) z tym ze nie kupowałam na zapas bo nie wiadomo czy sie przyjmie. Jak bedzie OK to kupimy wiecej.

reklama
Klaudzia - jakie mleko dajesz malemu? Zielone?
Ja jeszcze nie dawalam mleka, ale produkty mleczne daje. Ale moja ma podejrzenie alergii i musze uwazac poki nie potwierdze. Peka jej skorka za kolankiem i to chyba od mleka? W poniedzialek jedziemy do szpitala na wizyte z lekarzami dzieciecymi to sie dopytam co dalej.

Do góry