reklama
A
aga4444
Gość
Gosia jak sobie pomidora sparzysz ściągniesz skórkę to kroisz sobie kawałeczki z góry(te bez miąższu pestek) na chlebek i tak dajeszale tego pomidora to zjada jeden dwa plasterki tak??czy caly??
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Dziewczyny i Wam maluchy memlą i się nie dławią? U mnie Oliwierek dopiero od paru dni przy obiadku memla, tzn ćlamie, gryzie jak zwał tak zwał, ale dopoiero teraz. Śmieszne bo ja dziś mu zupkę po 5 msc całkowita papka a on ją śmiesznie gryzł. Ja to zawału dostaję jak mały się dławi, krztusi, ale widocznie tak musi na początku być. A te kanapeczki to całkowicie mnie rozwaliły ;D SUPER, ale u nas narazie jeszcze nie przeszłyby. Narazie daję małemy obraną brzoskwinię lub nektarynkę do skrobania dolnymi ząbkami, oczywiście ja ją trzymam..
neferetete
Fanka BB :)
A jaki chleb podajecie?Ja tez zamierzam podac malej na sniadanie chlebek + "cos" . Mala wcina suchy chlebek juz od dawna, pomidory i zoltko tez , tylko nie wiem co z masłem- mala uczulona na mleko
Bo gdzies wyczytałam, ze ciemnego jeszcze nie można, ale chyba chodziło o chleb typu graham. Pełnoziarnisty z kolei ma całe ziarna zbóz, którymi boje sie, ze sie moja Marysia zaksztusi. Biały - zwykły niby niezdrowy. Ja na razie daje ten ostatni (biały, zwykły)
Co do pomidorów. To ostatnio zrobiłam sphagetti tzn: makaron + ugotowany pomidor bez skórki i pestek + oliwa z oliwek. Wszystko rozciapciane widelcem - mała wcinała jak rzadko. POLECAM!
Dzieki dziewczyny za odpowiedź. My owoce głównie ze słoiczków jemy bo bałam się że wystapi jakaś alergia i tak jest cały czas na zyrteku. Surowe jadł tylko jabko z biszkoptem. Ogólnie to my jemy tak
6- mleko 200
11- mleko200
14- obiad tu sama mu gotuję razem z wywarem zupe albo buraczkową , pomidorową z ryżem , brokułową, kalafiorową, rosół z kaszką
17 pół deseru z kaszką na gęsto ryż-kukur.
19- sok
20.30 kaszka glutenowa do picia 200
Ale spróbuje z tymi owocami i kanapką może na razie z szynką.
6- mleko 200
11- mleko200
14- obiad tu sama mu gotuję razem z wywarem zupe albo buraczkową , pomidorową z ryżem , brokułową, kalafiorową, rosół z kaszką
17 pół deseru z kaszką na gęsto ryż-kukur.
19- sok
20.30 kaszka glutenowa do picia 200
Ale spróbuje z tymi owocami i kanapką może na razie z szynką.
D
dziunka24.
Gość
Kupiłam dziś Bebiko2R bo Nan ostatnio nie przeszło. Myslałam żeby przyzwyczaić Asię do innego mleka aby opiekunka dawała jak będzie potrzeba. Asia absolutnie go nie chce. Ja podaję mleko a ona szarpie za bluzkę Ani nie chce z kapka ani z butli - a specjalnie kupiłam butle i smoczek trójprzepływowy.
MARTOLINKA jak było u Ciebie? Co robić?
passingby
Fanka BB :)
A jaki chleb podajecie?
Bo gdzies wyczytałam, ze ciemnego jeszcze nie można, ale chyba chodziło o chleb typu graham. Pełnoziarnisty z kolei ma całe ziarna zbóz, którymi boje sie, ze sie moja Marysia zaksztusi. Biały - zwykły niby niezdrowy. Ja na razie daje ten ostatni (biały, zwykły)
Co do pomidorów. To ostatnio zrobiłam sphagetti tzn: makaron + ugotowany pomidor bez skórki i pestek + oliwa z oliwek. Wszystko rozciapciane widelcem - mała wcinała jak rzadko. POLECAM!
Ja podaje bulke albomleczna albo otrebowa. Nie daje chleba jako takiego jakos Idzie wygodniej z bula
reklama
Kupiłam dziś Bebiko2R bo Nan ostatnio nie przeszło. Myslałam żeby przyzwyczaić Asię do innego mleka aby opiekunka dawała jak będzie potrzeba. Asia absolutnie go nie chce. Ja podaję mleko a ona szarpie za bluzkę Ani nie chce z kapka ani z butli - a specjalnie kupiłam butle i smoczek trójprzepływowy.
dziunka moze najpierw przejdz na HA albo pepti (ale tu trzeba recepty), one sa najbardziej zblizone do mleka mamy...a potem sprobuj normalne...a u nas dzis ignas przez caly dzien zjadl moze 100ml mleka..caly czas woda i soki, obiadku nie tknal, owocow tez tyci tyci...
edit: moze twoje mleko do butelki potem ha lub pepti a potem normalne?
Podziel się: