neferetete
Fanka BB :)
Ja sie moge powymądrzać w tym temacie poniewaz miałam taki sam problem. Przy odstawianiu od piersi, przez ok 1 miesiąc Marysia piła mleko tylko i wyłącznie z łyżeczki lub prosto z literatki - HORROR!!!!. Nie było mowy o smoczku. Miałam butelki i smoczki aventu, które okazały sie niakceptowalne przez Marysie.Kupiłam dziś Bebiko2R bo Nan ostatnio nie przeszło. Myslałam żeby przyzwyczaić Asię do innego mleka aby opiekunka dawała jak będzie potrzeba. Asia absolutnie go nie chce. Ja podaję mleko a ona szarpie za bluzkęAni nie chce z kapka ani z butli - a specjalnie kupiłam butle i smoczek trójprzepływowy.
MARTOLINKA jak było u Ciebie? Co robić?
Kupiłam smoczek NUK'a (ten żółty), trójprzepływowy (nuk 2, rozmiar L). Mocno przypomina sutek, jest miękki i spłaszczony. Od tego czasu nie miałałyśmy juz zadnych problemów z piciem. Smoczek poleciła mi znajoma, ktora miała ten sam problem i wyprobowała wszystko co było dostepne na rynku. Mam nadzieje, ze wam się uda, dziunka!
Aha - no i najważniejsze. Dziunka, ty pachniesz mlekiem z piersi, wiec ktos inny musi podac butle!!! (przynajmniej do czasu gdy sie nauczy)
Ostatnia edycja: