reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Kupiłam dziś Bebiko2R bo Nan ostatnio nie przeszło. Myslałam żeby przyzwyczaić Asię do innego mleka aby opiekunka dawała jak będzie potrzeba. Asia absolutnie go nie chce. Ja podaję mleko a ona szarpie za bluzkę:dry: Ani nie chce z kapka ani z butli - a specjalnie kupiłam butle i smoczek trójprzepływowy.
MARTOLINKA jak było u Ciebie? Co robić?
Ja sie moge powymądrzać w tym temacie poniewaz miałam taki sam problem. Przy odstawianiu od piersi, przez ok 1 miesiąc Marysia piła mleko tylko i wyłącznie z łyżeczki lub prosto z literatki - HORROR!!!!. Nie było mowy o smoczku. Miałam butelki i smoczki aventu, które okazały sie niakceptowalne przez Marysie.

Kupiłam smoczek NUK'a (ten żółty), trójprzepływowy (nuk 2, rozmiar L). Mocno przypomina sutek, jest miękki i spłaszczony. Od tego czasu nie miałałyśmy juz zadnych problemów z piciem. Smoczek poleciła mi znajoma, ktora miała ten sam problem i wyprobowała wszystko co było dostepne na rynku. Mam nadzieje, ze wam się uda, dziunka!

Aha - no i najważniejsze. Dziunka, ty pachniesz mlekiem z piersi, wiec ktos inny musi podac butle!!! (przynajmniej do czasu gdy sie nauczy)

Ostatnia edycja:
reklama
dziunka u nas byl przez moment bunt na butle , kubek i wszelkie inne tego typu cuda. Jedyna recepta to łyżeczka!!!!!!!! nie ma litosci. I podawanie kubka az sie nauczy - to nastapi:tak:
jezeli chodzi o mleko to nie bylo u nas buntu na mod. Pijemy Bebilon 2. Nan jakos przestało mu smakowac, a bebilon bez problemu

Ale u nas nie ma problemu jeśli chodzi o picie herbaty, soku czy czegokolwiek innego. Wypije i z kubka i z butli. Problem w tym że jak poczuje mleko to już nie ruszy.
Miałysmy Nan, teraz Bebiko. Kurcze kupować znowu mleko a potem wszystko wyrzucać? Ech że też próbek nie ma...;-)

a nie ma u was juz gotowych rozrobionych, takich jednorazowek w kartonikach 250ml? u nas sa, wygodne, aby trzymac w razie w w torbie

zaraz mnie pewnie zbesztacie ale ja i moj J uwielbiamy kaszke smakiji, i jak sobie wyciagam i chce jesc to ignas macha raczkami jakby mial odfrunac, no i mu daje, uwielbia, a i nic sie nie dzieje jak zje ociupinke:) natomiast kaszki z miseczki lyzeczka nie tknie:/ jedynie do mleka dodaje, warzyw nie chce ze sloika, w ogole mam wrazenie ze lyzeczka jest be, wiec gotuje mu warzywa realne i czasem cos tam zje:/ ech no i mam zagwostke z tymi obiadami:/

Ja widzialam tylko Bebilon w kartonikach 1l- w kauflandzie cos ok 9zl

o ja nie widziałam fajna sprawa!!!! :-)

zaraz mnie pewnie zbesztacie ale ja i moj J uwielbiamy kaszke smakiji, i jak sobie wyciagam i chce jesc to ignas macha raczkami jakby mial odfrunac, no i mu daje, uwielbia, a i nic sie nie dzieje jak zje ociupinke:) natomiast kaszki z miseczki lyzeczka nie tknie:/ jedynie do mleka dodaje, warzyw nie chce ze sloika, w ogole mam wrazenie ze lyzeczka jest be, wiec gotuje mu warzywa realne i czasem cos tam zje:/ ech no i mam zagwostke z tymi obiadami:/

wiesz co jak ja coś jem a Igor się drze ze też ma na to ochotę to też mu dam spróbować :-) i wcale ie mam wyrzutów sumienia:-):-)

A ja Wam powiem ze Igor ma gdzieś schematy żywieniowe...ja mam dość tak samo...on ostatnio tylko cyc jablko,banan,kaszka zjada ,nic więcej!
Kupiłam mu wczoraj deser mleczny hipp posmakował haha.JAk jem serek waniliowy tez daje posmakować i zajada...i żyje łał:-D
Chciałam być mądrzejsza niż ustawa przewiduje ,a rzeczywistość jest inna..
Dziś robię zupkę pomidorową a la Passi :-)

Robiła któraś z Was dla dziecka kluseczki lane takie z jajkiem? Nie dawalam jeszcze jaja więc pytam....podobno maluchy lubią takie cuda...

A ja Wam powiem ze Igor ma gdzieś schematy żywieniowe...ja mam dość tak samo...on ostatnio tylko cyc jablko,banan,kaszka zjada ,nic więcej!
Kupiłam mu wczoraj deser mleczny hipp posmakował haha.JAk jem serek waniliowy tez daje posmakować i zajada...i żyje łał:-D
Chciałam być mądrzejsza niż ustawa przewiduje ,a rzeczywistość jest inna..
Dziś robię zupkę pomidorową a la Passi :-)

Robiła któraś z Was dla dziecka kluseczki lane takie z jajkiem? Nie dawalam jeszcze jaja więc pytam....podobno maluchy lubią takie cuda...
zupa to chyba etny byla? passi bylo spaghetti ;]

reklama
Do góry