reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

A podawała któraś z Was SINLAC ??? Ja się troche gubię w tych kaszkach, kleikach...co się miesza z czym:-/
Humana widziałam ma kaszkę jabłkową bezmleczną dla alergików.A czy można zrobic że np do kleiku dodam jabłuszko lub do tego sinlacu??czy sinlac miesza się z kleikiem i plus jabluszko :-/ żeby to taka kaszka niby wyszła owocowa...

my dajemy sinlac, ale owocka nie bede do niego dodawac bo sa w sobie zawiera cukier i jest jak dla mnie wystarczajaco slodki. Owoc jak juz wprowadzimy zamierzam dodawac do kleiku ryzowego lub kaszki kukurydzianej bobovity.

reklama
Ja tak robilam. Gotowalam wiecej, z roznymi dodatkami. Poczatkowo pasteryzowalam w sloiczkach po koncentacie pomidorowym, a potem moja mam podpowiedziala mi aby mrozic. Zachowuje wszelkie wartosci odzywcze, szybko mozna podac. Ok. synek zdrow jak ryba, dobrze sie rozwijal :)
Mi teściowa;-) pogotowała różne zupki dla małej i pomroziłam je wszystkie:-)..Z marcheweczką i ziemniaczkiem, inne z brokułem jeszcze inne z buraczkiem - mała zajada się nimi, że szok:szok::-)..

Wieci co ja już chyba ogłupiałam do końca... czuję się jakbym była znowu w ciązy ... Kupiłam dziś kaszkę bobovita bezsmakową, którą zalewam wodą.W środku już podobno jest mleko modyfikowane, czy ona jest w takim razie mleczna , czy bezmleczna?

Poza tym arsenał dla małego juz czeka w szafce :)
Jak jest z mlekiem modyfikowanym to jest mleczna
bezmleczne są bez dodatku mleka i sama mozesz dodac jakie chcesz

Dostałam nestle kaszke ryzowa bezsmakowa i bezmleczna juuuupi!!!
mam tez sloiczki z jablkiem, dynia i marchewka bobovity zobaczymy ktora firma mu bedzie lepiej podchodzic.
no i mamy herbatke bobovity jablko z melisa ale dalej nikt mi nie podpowiedzial jak jest z rozszerzeniem diety z NAPOJAMI u dzieci cyckowych, dziewczyny olsnijcie mnie kiedy trzeba wprowadzac herbatki i soczki przy wprowadzaniu pokarmow

Jak jest z mlekiem modyfikowanym to jest mleczna
bezmleczne są bez dodatku mleka i sama mozesz dodac jakie chcesz

Dostałam nestle kaszke ryzowa bezsmakowa i bezmleczna juuuupi!!!
mam tez sloiczki z jablkiem, dynia i marchewka bobovity zobaczymy ktora firma mu bedzie lepiej podchodzic.
no i mamy herbatke bobovity jablko z melisa ale dalej nikt mi nie podpowiedzial jak jest z rozszerzeniem diety z NAPOJAMI u dzieci cyckowych, dziewczyny olsnijcie mnie kiedy trzeba wprowadzac herbatki i soczki przy wprowadzaniu pokarmow

Od razu

Mi teściowa;-) pogotowała różne zupki dla małej i pomroziłam je wszystkie:-)..Z marcheweczką i ziemniaczkiem, inne z brokułem jeszcze inne z buraczkiem - mała zajada się nimi, że szok:szok::-)..

burak niby od 7 miesiaca - dobrze znosi? jesli tak to zaryzykuje i swojej dam bo i sie repertuar wykonczyl...

my dajemy sinlac, ale owocka nie bede do niego dodawac bo sa w sobie zawiera cukier i jest jak dla mnie wystarczajaco slodki. Owoc jak juz wprowadzimy zamierzam dodawac do kleiku ryzowego lub kaszki kukurydzianej bobovity.

Owoc mozna tez sam :) soute

PS: niech mnie ktos polaczy ;/ :(

mial byc jeden post a wyszly trzy :(

Kurcze dzisiaj sie okazało, ze moja Marysia malo przytyła. Obecnie ledwo miesci sie w 10 centylu wagowaym. :-:)-:)-( Dotychczas była tylko na piersi, na noc tylko dostawala dodakowo pepti. Ma podejrzenie skazy białkowej..

... teraz musze rozszerzyc diete, tak aby przytyła, ale z uwagą na białko...

Która z was przechodziła podobna historie?

Kupiłam Sinlac i bezmleczny kleik ryżowy.. do tego chce zacząć wprowadzac warzywka. Troche kleiku ryżowego dodaliśmy dzisiaj, do pepti wieczornego. Na razie ryk przeraźliwy, i chyba też smoczek z 3 dziurkami sie zatyka.

Jakies rady / uwagi / przemyślenia, któraś ma?

Mam pytanie: po ilu tyg. zaczelyscie dawac miesko? Jak czesto sie daje miesko na poczatku? Czy lepiej dac miesko z piersi kurczaka czy z udka na poczatku?
Kiedy wprowadzilyscie deserki (po ilu tyg).
Ja od 2,5 tyg. rozszerzam diete o papki i kaszke z owockiem rano, ale mala malutko zjada, wiec raczej caly czas smakuje tylko:) A potem normalnie dojada mlekiem. Nie wiem, czy powinnam poczekac, az bedzie wiecej jadla na obiadek i sniadanko, czy wczesniej zaczac dawac owocek albo soczek na deserek?
Malo tez pije, kilka lyczkow soczku albo herbatki po obiedzie. Czy wasze dzieci duzo pija?

Kurcze dzisiaj sie okazało, ze moja Marysia malo przytyła. Obecnie ledwo miesci sie w 10 centylu wagowaym. :-:)-:)-( Dotychczas była tylko na piersi, na noc tylko dostawala dodakowo pepti. Ma podejrzenie skazy białkowej..

... teraz musze rozszerzyc diete, tak aby przytyła, ale z uwagą na białko...

Która z was przechodziła podobna historie?

Kupiłam Sinlac i bezmleczny kleik ryżowy.. do tego chce zacząć wprowadzac warzywka. Troche kleiku ryżowego dodaliśmy dzisiaj, do pepti wieczornego. Na razie ryk przeraźliwy, i chyba też smoczek z 3 dziurkami sie zatyka.

Jakies rady / uwagi / przemyślenia, któraś ma?

Skaza jak sama nazwa wskazuje jest na BIALKO) tak wiec sinlac w mojej opinii to jedynie nabijanie kabzy no chyba ze dziecko jest alergicznie in general (na wszystko). Ida tez ma skaze bialkowa i leci na pepti od 2 miesiaca zycia :), jedynie czego NIE daje to miesa i przetworow mlecznych. Jak wiesz reszte wcina (np warzywa) nie widze powodu ograniczania jej mozliwosci spozywania warzyw, kaszki BEZMLECZNEJ ryzowej czy owocow.

reklama
Do góry