reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

ja daje zupki tyle ile Pawełek chce ostatnio kupiłam słoik 180ml bo bylismy u tesciow no i bylo mu za malo porownałam wizułalnie porcje jaka je to je okolo 250ml nie iwem czy to duzo ale tyle chce wiec daje .... i odrazu po takim obfitym jedzonku zasypia ... nastepne karmienie okolo 3h

reklama
Na zadanie (jak zglodniala), teraz juz nie glodnieje bowiem zjada spore ilosci. Do tego od paru dni odmawia wypicia mleka :/ - kaszka tak, mleko z jablkie czy innym owocem - tak, kaszka manna na mleku - tak, czyste mleko - spadaj!

W ten sposób moja Julia mając 6 miesięcy przestała pić mleko czyste, zaczęłam dodawać trochę kakao i pobujałysmy się jeszcze miesiąc, a potem już stanowczo odmówiła mleka i nie pije do tej pory. No chyba że kakao to łaskawie wypije.

Cała i zdrowa :) badania krwi idealne, a kosci mocne bo jak dla mnie po swoich przezyciach juz powinna byc ze sto razy w gipsie haha. A kaszke odmowila stanowczo majac 9 miesiecy.

Ja chcialam dac malemu jablko, ale od paru dni jestesmy na kaszce bezmlecznej z mlekiem modyfikowanym, albo moim i nie robi kupy. Więc chyba poczekam na pierwszą kupę i wtedy dam jablbo.
Powiedzcie mi bo jestem zielona czemu kaszka bezmleczna jak i tak musze do niej dac mleko?

Ja chcialam dac malemu jablko, ale od paru dni jestesmy na kaszce bezmlecznej z mlekiem modyfikowanym, albo moim i nie robi kupy. Więc chyba poczekam na pierwszą kupę i wtedy dam jablbo.
Powiedzcie mi bo jestem zielona czemu kaszka bezmleczna jak i tak musze do niej dac mleko?
Bezmleczna-bo nie ma w sobie mleka :) mozesz zrobic na swoim mleczku lub mieszance ktora odpowiada dziecku, lub nawet wodzie.
Mleczna-bo ma w sobie mleko-i maluszek jest juz skazany na to co jest w srodku, a nie to co by wolal ;) albo mu nieszkodzilo ;)
Ja mysle, ze to jabuszko powinnas tymbardziej podac jesli jest jakis problem z kupka :) Szybciej ja zrobi :)

Czy jak moje dziecko goraczkuje, choruje, to moge wprowadzac nowosci? Czy dziecku odpuscic az nabierze zdrowia?

royanna - ja bym nie wprowadzała nic podczas choroby, bo mogą się nałożyć objawy i nie zgadniesz w porę co się dzieje

pass, dziunka - generalnie mleko jest chyba przereklamowane - Ela jest uczulona na mleko, i go po prostu nie je. BYła karmiona do 2 rż piersią, a potem już mleko sojowe alpro. Rozwija się dobrze, nie ma krzywicy, zęby ma mocne..

Royanan ja podałabym to co już zna a z wprowadzaniem nowosci poczekała aż maluszek nabierze sił :)
Dzieki :)
Hmmm, wlasciwe zna tylko jabuszko ktore dostawal przez 3dni i pieknie nim plul...wczoraj byla przerwa i myslalam, aby podac mu jablko+marchew lub jablko+dynia(aby potem sprobowac obiadkowe danie dynia+ziemniaczki). Ale zobacze czy nie bedzie marudny. Jak bedzie mial dobry humor to zaryzykuje, jak zly, to nie dam.

reklama
royanna - ja bym nie wprowadzała nic podczas choroby, bo mogą się nałożyć objawy i nie zgadniesz w porę co się dzieje
(...)
Wlasnie tego sie obawiam...wiec chyba jednak odpuszcze.

Co do mleka, moj starszy synek bardzo szybko przestal pic czyste mleko. Zastapily go kaszki, jogurty i danio. Wlasciwie jak skonczyl rok to chyba juz od tamtej pory jadl rano kaszke na gesto, wieczorem kasze manne butla, a wdzien jakies danio itd. Do tej pory je 2x dziennie kasze(jak kiedys) a czystego mleka nie ruszy. Czasem mezowi podjada platki z mlekiem-ale to bardziej platki niz to mleko. A wprzedszkolu nic takiego nie zje. kakao nie lubi(co mnie dziwi). Ale moj brat byl taki. Nie lubi mleka i koniec.

Do góry