reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
U mnie nadal pobudka na karmienie co 2 h na cyca.Kombinowałam go przetrzymac dać smoka, głaskać...ale to głód i musze dać cycka.Zresztą ciamka w nocy jakby z tydzień nie jadł :D:D:D

a jest karmiona piersią????
niee, butelke ciaga a 6 lat to juz mysle za duza na butle w nocy
Moim zdaniem Twoj syn sam bedzie wiedzial czy chce jesc w nocy czy nie. Skoro nie masz pewnosci czy placze z glodu czy z potrzeby np possania dla samego ssania to nie ryzykuj i nie wciskaj mu smoka czy wody. Jak bedziesz mu dawac butle a on zamiast pic bedzie sie bawil smokiem, lub zassie dwa razy i zasnie to bedzie znak ze juz ta butla nie jest mu potrzebna. Intuicja sie kieruj ;)
moze i racja

U mnie nadal pobudka na karmienie co 2 h na cyca.Kombinowałam go przetrzymac dać smoka, głaskać...ale to głód i musze dać cycka.Zresztą ciamka w nocy jakby z tydzień nie jadł :D:D:D

Hahaha, moja to samo, tylko ze pociumka 3 minuty i dalej spi, glodna raczej nie jest, chce tylko pociumkac:) a moze chce pic? Tak, czy siak, budzi sie co ok. 3h w nocy poki co, smokiem tez sie nie oszuka, a glaskanie tez odpada, jak szuka cyca to bedzie stekac az cyca dostanie:)

a ja mam pytanie doświadczonych mamuś .... kiedy dziecko w nocy juz nie je ??
tzn slyszalam od kilku osob ze okolo 6 miesiaca w nocy zamiast mleko dawały pic, smok ... mleko ostatnie okolo 22-23 w nocy kjak sie zbudzi to wlansie pic dac i pozniej o 6 wstaje przykładowo ... i dzieki temu maluch uczy sie przysypiac cała noc ... ale czy to nei za wczesniee ? taka przerwa w jedzeniu ? no sama nie wiem moze cos wy wiecie o tym ?

Kasiula, ja próbowałam w nocy dać picie zamiast mleka i tylko wielka awantura była. Jak dostał butelkę, to zjadł i od razu zasnął, więc na razie odpuściłam. Myślę, że jak dziecko nie jest gotowe, to nic z tego nie będzie, tak jak pisze Dziunka24. Amelka budziła się raz w nocy na jedzenie do mniej więcej 10-go miesiąca.

reklama
a ja mam pytanie doświadczonych mamuś .... kiedy dziecko w nocy juz nie je ??
tzn slyszalam od kilku osob ze okolo 6 miesiaca w nocy zamiast mleko dawały pic, smok ... mleko ostatnie okolo 22-23 w nocy kjak sie zbudzi to wlansie pic dac i pozniej o 6 wstaje przykładowo ... i dzieki temu maluch uczy sie przysypiac cała noc ... ale czy to nei za wczesniee ? taka przerwa w jedzeniu ? no sama nie wiem moze cos wy wiecie o tym ?

ja gdzies czytalam ze po 8 miesiacu powinno juz nie jesc w nocy, ale tak naprawde kazde jest inne i nie ma co patrzec na statytsyki

Do góry