reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Dziś byłam po recepte na mleko(nutramigen) no i pani w recepcji była w szoku jak jej powiedziałam ile mała pije: 5x230ml :szok: W ten sposób od dzis mam wprowadzac nutramigen 2.:-)
Ja mam nadzieje, że ta pani w recepcji, to chociaż jakaś lekarka/pielęgniarka była!?!:tak:

Jeżeli chodzi o hydrolizaty białkowe (jedziemy na pepti) to z założenia dziecko wiecej ma go pić niż zwykłego mleka modyfikowanego. Przynajmniej to wynika z opakowania...orientacyjne dawki są wieksze niż np. na bebilonie zwykłym. Chyba są mniej energetyczne czy jakos tak..

Ostatnia edycja:
reklama
Ulenka

polac kisiel mlekiem, pomieszac i podac. Pozostala iloscia - tu masz 125 ml + tyle ile brakuje do pelnwj dawki zywieniowej (u mnie 40 ml)

A moja dzis nie chciala papki warzywnej, plula nia na odleglosc, oplula siebie i mnie i meza, no i w zamian zaraz byl cyc, widac nie ma jak u mamy pod cycem hehehe:)

pass jeżeli książka ma mniej niż 200 stron, to chyba nie bedzie dla ciebie problemem jej zeskanowanie i przesłanie nam ??
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-dz góry wielkie dzięki :-p
:-d
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d
:-d:-d:-d
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d
passi podobają mi się twoje przepisy ale jak pierwszy raz czytam coś to wymiękam i się zastanawiam np. Jak było z tą rybą...napisałaś tak na początku jakbys samą rybę serwowała a nie danie z rybą w tle i dlatego wtedy zadałam pytanie "passi jak???"
teraz ten kisiel...już doszło do mnie, ze robisz kisiel i jak itd. Ale jak doczytałam "podać z mlekiem" zdębiałam!!!!!!!!!!! Passi jak?????????????????:-d
:-)

:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d

Ja mam nadzieje, że ta pani w recepcji, to chociaż jakaś lekarka/pielęgniarka była!?!:tak:

Jeżeli chodzi o hydrolizaty białkowe (jedziemy na pepti) to z założenia dziecko wiecej ma go pić niż zwykłego mleka modyfikowanego. Przynajmniej to wynika z opakowania...orientacyjne dawki są wieksze niż np. na bebilonie zwykłym. Chyba są mniej energetyczne czy jakos tak..

To była pielegniarka, ktora po wypisaniu recepty udała sie do gabinetu lekarza.

Passi DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS:)

Nam też dziś pediatra przepisała nutramigen 2 i przez dwa tygodnie mam podawać na przemian z 1.

Ja tez mam zalecenie podawania na przemian ;-)

Dziewczyny mam ogromna prosbe

Generalnie bardzo mi pochlebia Wasze zainteresowanie moim sposobem rozszerzania diety malucha, chce jednak aby kazda z Was miala taką swiadomość że i ja błądzę, szukam i czasami podejmuje instynktowne decyzje (np ja mam zgage po soku jablkowym i moje dziecko do dzis go nie pije - raz dostalo i bolal ja brzuch - pomyslalam ze tez ma zgage). Dla mnie np bylo oczywiste ze dieta malucha oparta jest na marchwi (wymiennie na dyni), ziemniaku, kalafiorze i pietruszcze (taka baza) i ze jak mowie ze dzis podaje zoltko czy rybe to w domysle jest ze jest to dodatek do... dlatego to swietnie Ulenka ze dopytujesz, bo przeciez to nie musi byc takie oczywiste.

Zawsze odpowiem na Wasze pytania w kwestii kulinarnej - ba ja uwielbiam gotowac, po prostu - i mam nadzieje ze wy rowniez instynktownie bedziecie wiedzialy co dla waszego maluszka najlepsze - niezaleznie od tego co obecnie je Ida :)

reklama
Dziewczyny mam ogromna prosbe

Generalnie bardzo mi pochlebia Wasze zainteresowanie moim sposobem rozszerzania diety malucha, chce jednak aby kazda z Was miala taką swiadomość że i ja błądzę, szukam i czasami podejmuje instynktowne decyzje (np ja mam zgage po soku jablkowym i moje dziecko do dzis go nie pije - raz dostalo i bolal ja brzuch - pomyslalam ze tez ma zgage). Dla mnie np bylo oczywiste ze dieta malucha oparta jest na marchwi (wymiennie na dyni), ziemniaku, kalafiorze i pietruszcze (taka baza) i ze jak mowie ze dzis podaje zoltko czy rybe to w domysle jest ze jest to dodatek do... dlatego to swietnie Ulenka ze dopytujesz, bo przeciez to nie musi byc takie oczywiste.

Zawsze odpowiem na Wasze pytania w kwestii kulinarnej - ba ja uwielbiam gotowac, po prostu - i mam nadzieje ze wy rowniez instynktownie bedziecie wiedzialy co dla waszego maluszka najlepsze - niezaleznie od tego co obecnie je Ida :)

lubisz gotowac mowisz ...hmmm a moze masz jakies super przepisy dla nas... " dorosłych" ?? :)

Do góry