reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
AAA !!!!
Wlaśnię się dowiedziałam od szwagierki że jej kumpela karmi niespełna 3 miesięczne dziecko marchewką tylko po to żeby mała miała ciemniejszą cerę MASAKRA !!!!

witam
napisze jak u nas wyglada zywienie - mala na butelce
lakomczuch
zajada o 6(7) rano mleko 180ml sniadanie
o 10(11) ma II sniadanie kaszke mleczno-ryzowa
o 14 (15) obiadek jada zupki i od dzisiaj miesko z krolika... ale nadal jeszcze wszystkiego ladnie nie trawi...
o 16 (17) mamy podwieczorek - jakis owoc

o 18 (19) kolacja mleko 180ml
i 23 II kolacja 170ml mleka...

nie wiem czy dobrze daje i ilosciowo jak... na razie podajemy jej jedzenie w sloiczkach -zjada caly na raz...
ale chce przejsc przez sloiczki aby w razie czego alergie wychwycic a i u nas dobrych owocow jeszcze nie ma.....
czy macie moze podobnie?

No dobra dziewczyny u nas było tak:
wczoraj pierwsze dwie male lyzeczki kaszki bezmlecznej do 80ml mojego mleka na noc i rano zrobilam 30ml mleka modyfikowanego z 2 lyzeczkami kaszki na tak troche gesto i dalam malemu pare lyzeczek nie wszystko oczywiscie, co mam robic dalej i jak czesto?

A tak to wyglądało:
100_5939.jpg

100_5941.jpg100_5938.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mój synus tez nie zjada przez dzień 180ml tak 150-160ml no ale po kapieli przed spaniem to zjada 180-210ml... myślę ze ok bo skoro byłby głodny to by sie dopominał... może tez to przez to ze dodaje mu po 2 miarki kaszki ryzowej klu kleiku.... musze spróbowac dać sama kaszke mleczno-ryżowa jako jeden posiłek....

A ja sie przyznam, ze w koncu sie zlamalam... Mala tak strasznie wrzeszczy jak my cos jemy, wyciaga raczki, wyrywa mi jedzenie.. no i w koncu sie zlamalam i dalam chrupka kukurydzianego. Wsunela szybko i wyciagnela lapke po wiecej wrzeszczac przy tym na mnie :| no, ale na chrupku sie skonczy! Czekamy az skonczy 6 miesiecy.

mój synus tez nie zjada przez dzień 180ml tak 150-160ml no ale po kapieli przed spaniem to zjada 180-210ml... myślę ze ok bo skoro byłby głodny to by sie dopominał... może tez to przez to ze dodaje mu po 2 miarki kaszki ryzowej klu kleiku.... musze spróbowac dać sama kaszke mleczno-ryżowa jako jeden posiłek....
na pewno gdyby byl glodny to by dal znac i to pewnie szybko :DDDDD
nasza zajada ze smakiem bananowa i malinowa, morelowa jej w ogole nie przypadla do gustu... a dluzej syta jest... ale moze z 15-30 min ;P bo nasza to zarlok... ale rozszerzamy jedzenie sumiennie :) pozdrawiam

reklama
dziewczyny a kaszke manna dodajecie taka zwyczajna? w ramach dodawania glutenu?
Temat sie juz pojawiał wcześniej, niektóre podają zwykłą, niektóre błyskawiczną albo w gotowych słoiczkach, niektóre w ogóle nie podają glutenu.. a jeszcze niektóre się zastanawiają.. i ja własnie należe do tych ostatnich :) Jak sie zdecysujesz na cos to daj znać..

Do góry