reklama
neferetete
Fanka BB :)
tak m.in miałam zajęcia ze spawalnictwa na 1 rokuspawania????????????
passingby
Nefre - nalezy zadac sobie pytanie DLACZEGO przesuwa sie termin wprowadzania ryb, dlaczego odradza sie podawanie kury itd... Chodzi o zwykle ryby, moskie, ktore "zbieraja" najwiecej syfu i trucizn z morza. Sandacz, zwlaszcza pochodzacy z prywatnego stawu - polecam ryba czysta, mieso biale, niemal bez osci i sezon sie rozpoczal od 1 kwietnia.
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
U nas nadal to wygląda bardzo chaotycznie! Mam taką zasadę od początku, że Olaf jak wstaje z drzemki to je...Prawdopodobnie za 2 tygodnie zaczniemy pwrowadzać zupki.
Jak to jedzenie wygląda u mam karmiących nadal tylko piersią? bo ja już nie wiem jak to ma być ?!?!?
U mnie tez karmienie na zadanie caly czas, dzien i noc. Przez 6 m-cy byl sam cyc, potem raz dziennie kolejno: kaszka ryzowa na moim mleku (tylko zeby mala sie do nowej konsystencji przyzwyczaila), marchewka, jablko, slodki ziemniak i dzis jagoda (dalam deserek ryzowy z hippa z jablkiem i jagoda, bo sie balam ze sama jagoda zatwardzi). Wszystko dawalam pojedynczo, nowy skladnik po 3 dniach. Jutro jeszcze ten deserek z jagoda a potem bede dawac dwa posilki dziennie: rano 11-12 lunch - kaszka ryzowa z jakims owocem lyzeczka, po poludniu 15-16 zupka warzywna, kolejno bede rozszerzac diete o nowe warzywa i owoce az do 7 m-ca, dopiero potem wprowadze mieso, za rada lekarza, bo mala jest wczesniakiem i nie wiadomo na ile uklad pokarmowy ma rozwiniety, wszystko po malutku.... glutenu nie daje do 10 m-ca. No i jak juz bedzie jadla zupki z mieskiem, wprowadze trzeci posilek po poludniu: owoc lub sok owocowy. Poza tym caly czas karmienie piersia.
ja przed chwilą byłąm u pediatry.Przy okazji spytałam o ten gluten. Powiedział otwarcie, że to chodzi o to, żeby dzieciom wcześniej wprowadzać kaszę, bo dzięki temu polepszą się wyniki....
.....
.....
.....sprzedaży producentów kaszek dla dzieci :/
poza tym dziś Dzień Ziemi, czyli imieniny Gai. Z okazji imienin dostanie troszkę soku jabłkowego
Nieźle.
Ja dziś postanowiłam trochę się doszkolić w tym temacie i z tego, co się dowiedziałam, to temat ten wzbudza wiele kontrowersji wśród lekarzy, nie jest poparty jakimiś konkretnymi badaniami, tylko obserwacjami, a długofalowe skutki tych zaleceń będziemy znać za kilka lat dopiero. Także ja pozostanę przy starym schemacie, zwłaszcza że z alergikami to nigdy nic nie wiadomo. Jednak co mają zrobić rodzice, jak lekarze nie moga dojść do porozumienia w tym zakresie.
Co do opóźnionego wprowadzania produktów, to my też dołączymy do tego klubu. U nas na razie poza mlekiem jest tylko SINLAC.
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Passi ale zdradź jak przyrządziłaś tą rybę...upiekłaś, ugotowałaś??? I jak podałaś? Zblenderowaną, rozdrobnioną, samą? Na papkę, z mlekiem????
passingby
Ulenka - ugotowalam na parze, kawalek od ogona w ktorym jest najlepsze mieso a najmniej osci, jak bylo juz takie ze miesko samo odchodzilo od skorki dokladnie je rozebralam i przejrzalam, dodalam do papki warzywnej (marchew, ziemniak, pietruszka, oliwa) oczywiscie dokladnie zblenderowalam i podalam malej. Zjadla ze smakiem 170 ml.
Ps: Nam ugotowalam reszte w ziolach prowansalskich i majeranku, nasaczone w oliwie i soku cytrynowym z dodatkiem kwasnych jablek. Do tego ziemniaki z maslem, salata w oliwie z dodatkiem soli i cytryny.
Ps: Nam ugotowalam reszte w ziolach prowansalskich i majeranku, nasaczone w oliwie i soku cytrynowym z dodatkiem kwasnych jablek. Do tego ziemniaki z maslem, salata w oliwie z dodatkiem soli i cytryny.
Ostatnia edycja:
agrafka80
Nieźle.
Ja dziś postanowiłam trochę się doszkolić w tym temacie i z tego, co się dowiedziałam, to temat ten wzbudza wiele kontrowersji wśród lekarzy, nie jest poparty jakimiś konkretnymi badaniami, tylko obserwacjami, a długofalowe skutki tych zaleceń będziemy znać za kilka lat dopiero. Także ja pozostanę przy starym schemacie, zwłaszcza że z alergikami to nigdy nic nie wiadomo. Jednak co mają zrobić rodzice, jak lekarze nie moga dojść do porozumienia w tym zakresie.
Co do opóźnionego wprowadzania produktów, to my też dołączymy do tego klubu. U nas na razie poza mlekiem jest tylko SINLAC.
Cholery można z tym dostać - co lekarz to opinia... Ja zapytałam moją lekarkę o gluten to zapytała tylko czy w rodzinie były alergie i dała mi ulotkę ze schematem żywienia z HIPPA... I już nie wiem teraz co robić.
Też trochę o tym czytałam i znalazłam tutaj ciekawy artykuł:
Gluten w diecie niemowlęcia - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
ale szczególnie interesujący jest ten protest... :/
http://www.osesek.pl/images/stories/pdf/protest.pdf
reklama
Podziel się: