reklama
R
rouż
Gość
Dzieki!Royanna
(oczywiscie godziny sa podane orientacyjnie)
7.00 - 7.30 - kaszka na mleku (zjada kolo 130 -160 ml - gesta podawana lyzeczka)
10.00 - 11.00 - jabluszko lub inny owoc z kaszka manna czasem z kaszka (przekladaniec), czasem kisiel, czasem shakezalezy jaka mam wene tworcza (zjada od 100 do 180! ml)
14.00 - 15.00 - obiadek - zjada od 120 do 200 ml
18.00 - 18.30 - mleczko
22.30 - 23.30 - mleczko
02.00 - 04.00 - mleczko
i nawet jak zje mleczko o 02.00 to kaszke dostaje kolo 7.00 - wczesniej sie budzi ale woli przytulac
![]()
Jak na to patrze, to widze, ze jednak da rade pracowac na pelny etat i karmic cycem
Nawet jakbym byla w pracy do pozna a w domu dopiero przed 22ga to zamiast mleczka moze dostac kaszke lyzeczka i bedzie ok
Podnioslas mnie na duchu...bo ja juz zapomnialam jak karmilam starszaka
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Passi zastanawiam się jak Ty dziś tą rybkę podasz???
Ps. ja mojego Synka pierwszy raz karmię ok 5-7 na śpiocha bo się kręci już na papu, wtedy usypia ponownie a ja wiem, ze pospi sobie do 9 i nie obudzi się głodny. Nie wyobrażam sobie, zeby wstawał mi rano np. o 6, czasami jak przy karmieniu i odbijaniu się rozbudzi np. o 6, za pół godzinki znowu idzie spać
Ps. ja mojego Synka pierwszy raz karmię ok 5-7 na śpiocha bo się kręci już na papu, wtedy usypia ponownie a ja wiem, ze pospi sobie do 9 i nie obudzi się głodny. Nie wyobrażam sobie, zeby wstawał mi rano np. o 6, czasami jak przy karmieniu i odbijaniu się rozbudzi np. o 6, za pół godzinki znowu idzie spać
Ostatnia edycja:
dziubasek08
Fanka BB :)
Royanna
(oczywiscie godziny sa podane orientacyjnie)
7.00 - 7.30 - kaszka na mleku (zjada kolo 130 -160 ml - gesta podawana lyzeczka)
10.00 - 11.00 - jabluszko lub inny owoc z kaszka manna czasem z kaszka (przekladaniec), czasem kisiel, czasem shakezalezy jaka mam wene tworcza (zjada od 100 do 180! ml)
14.00 - 15.00 - obiadek - zjada od 120 do 200 ml
18.00 - 18.30 - mleczko
22.30 - 23.30 - mleczko
02.00 - 04.00 - mleczko
i nawet jak zje mleczko o 02.00 to kaszke dostaje kolo 7.00 - wczesniej sie budzi ale woli przytulac
![]()
U nas nadal to wygląda bardzo chaotycznie! Mam taką zasadę od początku, że Olaf jak wstaje z drzemki to je...Prawdopodobnie za 2 tygodnie zaczniemy pwrowadzać zupki.
Jak to jedzenie wygląda u mam karmiących nadal tylko piersią? bo ja już nie wiem jak to ma być ?!?!?
R
rouż
Gość
U nas do weekendu jest tylko cycus. Pozniej bede rozszerzac diete i mysle ze bedzie to podobnie jak u Passi, z tym, ze na poczatku kazdy desereek, zupka itd bedzie dopajana cycem, ale z czasem coraz mniej, az zupelnie zastapi cyca. Chcialabym z cyca calkiem zrezygnowac a jak sie nie da, to karmic tylko wieczorem, w nocy i rano. U nas teraz jest cycus po kazdej drzemce i czesto przed kazda drzemka choc troche...U nas nadal to wygląda bardzo chaotycznie! Mam taką zasadę od początku, że Olaf jak wstaje z drzemki to je...Prawdopodobnie za 2 tygodnie zaczniemy pwrowadzać zupki.
Jak to jedzenie wygląda u mam karmiących nadal tylko piersią? bo ja już nie wiem jak to ma być ?!?!?
U nas nadal to wygląda bardzo chaotycznie! Mam taką zasadę od początku, że Olaf jak wstaje z drzemki to je...Prawdopodobnie za 2 tygodnie zaczniemy pwrowadzać zupki.
spoko kochana, ja też karmię na żadanie

ja dostałam schemat zywienia od mojej lekarki ale i tak czasem wygląda to u nas inaczej... nie wiedziałam że mozna juz kaszke łyżeczka podawać mój synus poki co dostaje w mleku raz kleik raz kaszke to zalezy... a to ten schemat:
4 razy mleko po 180
1 zuka
1 soczek lub deserek
wydawało mi sie to dziwne bo Mati czasem nie zje po 180 tylko mniej więc automatycznie dostaje czesciej....
a czy wasze dzieci jedza juz o stałych porach mniej wiecej...
4 razy mleko po 180
1 zuka
1 soczek lub deserek
wydawało mi sie to dziwne bo Mati czasem nie zje po 180 tylko mniej więc automatycznie dostaje czesciej....
a czy wasze dzieci jedza juz o stałych porach mniej wiecej...
dziubasek08
dzięki, trochę mi naświetliłaś temat. A podajesz już te kaszki z glutenem po pół łyżeczki?U nas do weekendu jest tylko cycus. Pozniej bede rozszerzac diete i mysle ze bedzie to podobnie jak u Passi, z tym, ze na poczatku kazdy desereek, zupka itd bedzie dopajana cycem, ale z czasem coraz mniej, az zupelnie zastapi cyca. Chcialabym z cyca calkiem zrezygnowac a jak sie nie da, to karmic tylko wieczorem, w nocy i rano. U nas teraz jest cycus po kazdej drzemce i czesto przed kazda drzemka choc troche...
Iza, pocieszyłaś mnie
R
rouż
Gość
Sama bladze...szukam sposobu itd, ale cycusiowe mamy nie maja lekko przez to karmienie na zadanie. Ale uwazam, ze mozna to troche uporzadkowac i wlasnie zamierzam to robicdzięki, trochę mi naświetliłaś temat. A podajesz już te kaszki z glutenem po pół łyżeczki?
Iza, pocieszyłaś mnie))
Glutenu nie podaje, tymbardziej ze Alan to alergik. Wstzrymam sie do ok 9miesiaca chyba...moja dr nie dawala mi zadnych wskazowek
reklama
neferetete
U mnie też młoda rządzispoko kochana, ja też karmię na żadanie![]()

Sama bladze...szukam sposobu itd, ale cycusiowe mamy nie maja lekko przez to karmienie na zadanie. Ale uwazam, ze mozna to troche uporzadkowac i wlasnie zamierzam to robic
Glutenu nie podaje, tymbardziej ze Alan to alergik. Wstzrymam sie do ok 9miesiaca chyba...moja dr nie dawala mi zadnych wskazowek![]()
Hmm..coraz wiecej cyckowych mam rezygnuje z glutenu przy alergikach. Moze ja też "nie pójde tą drogą"...

Podziel się: