reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Eliza , jak narazie na cycu, ale jak jem jabłko, to daje małej polizać ;-) wystawia jęzorek i tak nim wywija, że korci mnie, żeby już małej dietę rozszeżyć, ale myślę, że jeszcze wytrzymamy do 14 maja :-)

14 maja :) hihihihiiiiii , nie jestescie sami my tez my tez czekamy na ten dzien :)

masz racje etna, ona mi tez radzila ze jak mala nie jest glodna, to zebym poczekala do 6 miesiaca, ale mnie tez strasznie korci zeby juz jej cos dac. Zwlaszcza jak czytam tutaj jak dziewczyny dokarmiaja swoje maluszki... to tez bym juz chciala. No ale najwazniejsze jest to co dobre dla dziecka ;o)

Zapytam was tez na tym wątku. Ja tez czekam z dokarmianiem - ale co z ekspozycją na gluten????? Wszedzie trąbią o tym, ze cyckowe dzieci powinny juz w 4 miesiacu dostawac 2-3 glutenu - chociazby wymieszanego z mlekiem matki. Robicie cos takiego??????

Ja troche boje sie kupowac kaszke z glutenem (na której pisze, ze dopiero od 6-7 miesiaca życia) i jej dodawac do mleka mojego. Wczesniej nic 'obiadkowego' w ustach nie miała. Jestem rozdarta.... :/

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane Mamuśki !

Wysłałam zdjęcie mojego Kacperka do konkursu " Mamo to ja "
Oddacie swój głos na mojego synka ?? :tak:

oto link
Kacperek (kwiecień) - Kacperek urodzony(-a): 3-11-2009 <br /> Zagłosuj wysyłając SMSa o treści D.30274 na numer 71065. Koszt wiadomości 1,22 z VAT galeria cafe

Zagłosuj wysyłając SMSa o treści D.30274 na numer 71065. Koszt wiadomości 1,22 z VAT

jak dla mnie ten konkurs to lekkie przegiecie......
nie dosc, ze za darmo dostaną fotkę na okładke - za którą normalnie by musieli placic, to jeszcze zdzieraja za smsy z glosowaniem.........
brak sil...
pozdrawiam!

a mam takie pytanie o zelazo!
jak bylam na katroli z dzidzia to lekarz przepisal dzidzi kropelki zelaza, ze tutaj kazdemu dzidzi od 5 miesiaca daja codziennie 9 kropelek! troche mnie to zastanowilo bo tak bez zadnych badan mam podawac dzidzi zelazo. no nie wiem... jak tam u nas w polsce jest? tez tak przepisuja zelazo dla dzieci w takim wieku? podobno szkodzi na zabki, wprawdzie synek jeszcze ich nie ma no ale to chyba przenika przez dziaseki. sama nie wiem czy podawac czy nie.

a mam takie pytanie o zelazo!
jak bylam na katroli z dzidzia to lekarz przepisal dzidzi kropelki zelaza, ze tutaj kazdemu dzidzi od 5 miesiaca daja codziennie 9 kropelek! troche mnie to zastanowilo bo tak bez zadnych badan mam podawac dzidzi zelazo. no nie wiem... jak tam u nas w polsce jest? tez tak przepisuja zelazo dla dzieci w takim wieku? podobno szkodzi na zabki, wprawdzie synek jeszcze ich nie ma no ale to chyba przenika przez dziaseki. sama nie wiem czy podawac czy nie.

Ja nie miałam zaleceń aby podawac żelazo i nie daje. Ale czytałam, ze po 4 miesiącu dzieci karmione samą piersią mogą byc narazone na jego niedobór.

Ostatnia edycja:
ja od 2 miesiaca karmie butelka a miesiac temu rozszezylam maluszkowi diete o kaszke czasem daje przeciery owocowe... i sie zastanawiam czy aby na pewno potrzebne to zelazo, maluszek zawsze dobrze przybieral na wadze.

to lokalnie uwarunkowane pewnie... u nas na przykład teraz jest zalecenie, że noworodki przez 3 miesiące otrzymują vit K, choć wcześniej ni ebyło takiego zalecenia :/ czy potrzebnie - ciężko powedzieć :/

reklama
Do góry