reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

W nocy daję tylko cyca, a w dzień karmię w sposób mieszany. Kaszkę chciałam dawać łyżeczką nie z butli... Ale mówicie że śpi super? Przed chorowaniem spała od 21-22 do 5-6 rano.

Lagajka ja tez uwazam ze spi superancko! jedno karmienie i to przy cycu? SUPER! a kaszke ja tez bym podala w dzien zamiast np. jednej z butli. Moj tez dostawal kaszke i wcale lepiej po niej nie spal

A moj syn dalej jesc za duzo nie chce.... tzn jezeli juz je to pochlonie cale 180ml ale karmienia co 6-8 godzin. no coz herbatki daje jak najwiecej zeby sie nie odwodnil, na noc dodaje mu kaszki zeby chociaz troszke kalorii dostawal. Narazie mam poczekac z tydzien i jezeli dalej nie bedzie jadl normalnie to przyjsc na wazenie i zobaczyc czy przybiera na wadze. a mysle ze juz niedlugo znowu sprobuje podac mu z lyzeczki. Mam nadzieje ze polubii :-) bo w pulce mam juz cala mase sloiczkow i roznych kaszek smakowych hehe

jedyny plus tego to ze przesypia cala noc.... zasypia o 9 i dzis np. obudzil sie o 7 rano. ostatnio tez tak bylo.... czasami przebudzi sie jeszcze na jedno karmienie kolo 3-4.

Ostatnia edycja:
reklama
Klaudzia :( bardzo malo je :( a moze za duzo herbatki dajesz? I w ten sposob zataczasz kolo? Nie je, wiec poisz herbatka, ktora rowniez w jakims stopniu wypelnia brzuszek wiec znow je malo bo glodny nie jest... Kurcze nie mam pojecia jak by wyjsc z takiej sytuacji.

eee no to rzeczywiście mam luksus. Zacznę z kaszką na pewno w ciągu dnia, żeby widzieć jak reaguje i czy brzuszka nic po niej nie męczy. Chyba dam dziś 2-3 łyżeczki przed następnym karmieniem cyckowym i będę wiedziała czy ona ma ochotę na kulinarne urozmaicenia, bo to przecież najważniejsze. Jak nie podpasuje, to znaczy że jeszcze nie czas

Klaudzia :( bardzo malo je :( a moze za duzo herbatki dajesz? I w ten sposob zataczasz kolo? Nie je, wiec poisz herbatka, ktora rowniez w jakims stopniu wypelnia brzuszek wiec znow je malo bo glodny nie jest... Kurcze nie mam pojecia jak by wyjsc z takiej sytuacji.

dziunka widzisz tak samo pomyslalam ale na probe nie dawalam mu herbatki a i tak nie chcial jesc :no: Czasami pociagnie butle od razu.... a wiekszosci czasu poprostu wypluje.... juz nawet probowalam mu dac herbatke i szybko przelozyc na mleczko ale pociagnal 2 razy i kiedy tylko sie zorientowal od razu wyplul.... dam mu tydzien i pojdziemy znowu na wazenie i zobaczymy

lagajka ja też piersią tylko karmię a mały budzi się raz w nocy, czasem dwa, tylko, że pobudkę mamy ok. 6 rano :))) a spać chodzi ok. 21-22. Ja póki co nie polecam kaszki bo ja czekam z wprowadzaniem nowych produktów do końca 6 miesiąca. Nie chcę, żeby Olaf miał chory brzuszek jako dorosły chłopak i mężczyzna :))))
Klaudzia, 60 ml to bardzo malutko :( Jak jeszcze za mało przybiera na wadze to może być problem. A co na to pediatra?

Klaudzia, 60 ml to bardzo malutko :( Jak jeszcze za mało przybiera na wadze to może być problem. A co na to pediatra?

Dziubasku Oliver je po 180ml nie 60 tylko ma duzo godzin przerwy. Przybral nie duzo ale przybral. Pediatra? nie wie jaka moze byc przyczyna i na razie mam sie nie martwic i jezeli dalej bedzie jadl tak zadko to za okolo tydzien mam przyjsc na wazenie i zobaczymy wtedy.

Hmm a moze inne mleczko? Tylko pytanie czemu mu to obrzydlo...

Dziunka jemu mleczko wlasnie nie obrzydlo, bo jak chce to normalnie zaciagnie i zje po 180 i jeszcze ciumka wiec moze i nawet wiecej by zjadl. A mleko zmienialam innymi smakami kaszki i tez gdy nie byl glodny to nie jadl.... takze nie wiem jaka moze byc przyczyna... moze poprostu chce jesc zadziej a wiecej?

ja dzis bylam w sklepie i zaobaczylam kaszk na noc i tez sie zaczelam zastanawiac czy moze lepiej by spala gdybym jej taka kaszke dawala na kolacje...sama nie wiem.....moja w sumie wczesniej chyba dluzej spala niz teraz...wczesneij po karmieniu po 7 budzila sie kolo 2 i 7 a teraz o 12 i 5....jak mi sie marzy przesypianie calych nocy...kurcze ostatnio jakas przemeczona sie czuje.....ale w niedziele jade na car boot to poprawie sobie nastroj :-)

reklama
A moj syn dalej jesc za duzo nie chce.... tzn jezeli juz je to pochlonie cale 180ml ale karmienia co 6-8 godzin. no coz herbatki daje jak najwiecej zeby sie nie odwodnil, na noc dodaje mu kaszki zeby chociaz troszke kalorii dostawal. Narazie mam poczekac z tydzien i jezeli dalej nie bedzie jadl normalnie to przyjsc na wazenie i zobaczyc czy przybiera na wadze. a mysle ze juz niedlugo znowu sprobuje podac mu z lyzeczki. Mam nadzieje ze polubii :-) bo w pulce mam juz cala mase sloiczkow i roznych kaszek smakowych hehe

Moja mała od jakiegoś czasu pije troche mleka a potem jakby gryzla butelke. Od poczatku wygladalo mi to ma chec "innej" formy podawania posilku ale myslalamze juz nie chce wiecej jesc. Dzis podjelam wyzwanie :) otoz jak zwykle wypila czesc mleka (80 ze 150 ml po 4,5 h bez jedzenia bo spala na spacerze), a potem zaczela gryzc smoczek. Postawilam wszystko na jednej szali i zagescilam jej pozostale mleko kaszka ryzowa - bananowa (ona juz wczesniej ja pila ale baaaaaaardzo "cienutka"). Mala otwieraa buziaka z usmiechem i wsunela 70 ml kaszki!

Moze Twoj syn tez by wolal geste? Napawde geste i lyzeczka? Wiesz objetosc ta sama a tresciwosc duzo wyzsza. Ja sobie odpuscilam sloiczki - ze wzgledu na skaze bialkowa- ale numer z kaszka mam zamiar powtarzac juz codzien :) Dodam ze moja jest totalnym niejadkiem i rekord dobowy wynosi 800 ml :) a srednio je kolo 650 -700

Ostatnia edycja:
Do góry