reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
W blw rozszerza się dietę jak dziecko po pierwsze siedzi, po drugie zanika już odruch wypychania języczkiem, po trzecie wyraża chęć spróbowania czegoś.
Jak zacznie interesować się,wyrywać nam nasze sztućce z rąk (bo jemy obok dziecka, to samo co ono) to znaczy że czas na wprowadzenie łyżeczki.

Eee tam, duża jest to i dużo potrzebuje :) ale skonsultuj z lekarką jak już w Pl jesteś, tak na wszelki wypadek :)

ja zwiekszam ilosc mleczka jak widze, ze coraz czesciej zjada co do kropelki jesli zdarza ie to tylko czasem to nie....ostatnio chcialam zmniejszyc ilosc jak zaczela mniej jesc bo za kazdym razem wylewalam z 50ml i tego samego dnia znowu sie jej wlaczylo ssanie i tak juz zostalo...chyba wyczula, ze mama chce ''korytko'' uciac :-)
poniewaz skora sie poprawila postanowilam znowu sprobowac nowych produktow i zobaczyc czy to ma cos wspolnego...dzis na tapecie byla marchewka, zatwierdzona :-)

Cześć
Od srody daje małemu zupkę marcheweczka z ryżem (bobovita)
Nie widzę alby coś było nie tak. Dzis troszkę marudził w nocy.Może za dużo mu dalam?
ładnie je z łyczeczki chociaż woli miseczke- rzuca sie jak krokodylek haha.

Mleka dostaje 180ml , zwiększałam mu na 210ml - czasmi zjadał . także narazie 180ml pozostaje.
jeszcze z 2 dni i dam mu troszke soku jabłkowego(gerber).

Zastanawiam się od kiedy dawać małemu cały słoiczek. Chciałam zamiast jednego karmienia butlą dac tą zupkę ale młody nie dał sie oszukać.... Nawet nie przedłużył sie czas między posiłkami wręcz miał większą ochotę na zjedzenie mleczka po zupce.

Między karmieniami dałam mu zupke a o piciu po zupce nie pomyślałam... ;/
Dzięki dziunka, dam mu po odbicu troche wody ;)

Czytam i czytam w necie te przepisy na pierwsze zupki al jakies kosmiczne niektore np z porem :-/
Dajcie mi prosty przepis na zupkę.Mam ziemniaczka i marcheweczkę swoją, co mogę dodac??Uwzględnijcie alergię, więc zadnego masła czy mleka.

Dziś mu zrobiłam samaą marcheweczkę przetarłam przez sitko 2 razy ugotowaną mniam , lepsze od gerbera serio :O:. Niech się obudzi to mu dam )

CZekam na przepisyyyyy ;p;p;p

reklama
Do góry