reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Klaudzia ja na noc zagęszczam kleikiem żeby chociaż wtedy pojadł :tak:no i w ciągu dnia je mi łyżeczką (na szczęście) jabłuszko albo marchewkę , ja już próbowałam różnych sposobów żeby go karmić w dzień , butelka z mlekiem , mleko zagęszczane kleikiem albo kaszką smakową , smoczek uspokajacz jak zassał to wyciągałam i wsuwałam butelke ale wypluwał , nawet strzykawką próbowałam w silnej desperacji :szok::szok::szok: i nic
łudzę się że to może zęby bo paluchów to on normalnie nie wyciąga z buźki

a oni w podobnym wieku to może jakiś skok rozwojowy??

reklama
dziewczyny moja tz miala takie etapy z tym jedzeniem wic dajcie im czas....potrafila nic nie jesc przez caly dzien i jak tylko probowalam nakarmic to ryk.....potem jej przechodzilo....moze z wami tez tak bedzie....

Uleńka wprowadzam mleko bo pod koniec kwietnia wracam do pracy i lekarka kazała juz wprowadzac zeby mały sie przyzwyczajał, ale nie podaje tylko samego mleka podaje je 2 razy dziennie a reszta to piers-chce zeby jak najdłuzej był na piersi ile sie da le bede karmic.... gdybym nie wracała do pracy pewnie karmiłabym do wyczerpania zapasów :)

Helena takie moje male zdanko bo w koncu musze to powiedziec ;) dziwie sie ze lekarka kazala mleko mod wprowadzac :O tym bardziej ze mozna sciagac mleczko i odmrazac i takie dawac - zawsze to swoje... znam mamy ktore tak robia i mimo powrotu do pracy dzieciaczki dalej na samym cycu.

Helena takie moje male zdanko bo w koncu musze to powiedziec ;) dziwie sie ze lekarka kazala mleko mod wprowadzac :O tym bardziej ze mozna sciagac mleczko i odmrazac i takie dawac - zawsze to swoje... znam mamy ktore tak robia i mimo powrotu do pracy dzieciaczki dalej na samym cycu.
Dziunka - ty cholero jedna - wyprzedziłaś mnie o 10sek bo własnie miałam to samo pisać :-p
Tzn właściwie chciałam zapytac dlaczego nie w ten własnie sposób karmic... :sorry2:

a ja podziwiam wszystkie mamy, które ściągają, mrożą .... po moich próbach ściągania to prędzej bym zagłodziła Arka a siebie w depresję wpędziła:-)
Z Patulą karmiłam i w dzień dostawała butelkę, bo nic innego jeść nie chciała, a mleko piła

Też się z tym zgadzam ale co lekarz to kurczę inna teoria i zalecenia.
Helena życzę aby zapasy nie wyczerpały się za wcześnie i były tyle ile trzeba :)

tak wiem ze tak mozna ale u mnie juz mało tego pokarmu raptem starcza na 2 karmienia przez dzien bo w nocy to karmie piersia ale tylko 1 lub 2 to zalezy ile razy mały wstanie...
ja nie bede karmic tylko mlekirm mod ono jest bo mam mało swojego ale bede dawac mu piers poki bedzie mleko....
tez wolałabym karmic piersia ale cóz zrobic....
a próby sciagania ostatnio skonczyły sie tym ze z 2 piersi sciagnełam 80ml

Ostatnia edycja:
reklama
rozmawiałam z moja pani doktor o apetycie Pawełka mowilam ze raz je duzo a innym razem mniej ... prawie wcale... na to ona ze wazne ze przybiera na wadze ... ze tak jak my mamy czasem wiekszy apetyt czasem mniejszy ... :)

Do góry