xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
Moja mała od jakiegoś czasu pije troche mleka a potem jakby gryzla butelke. Od poczatku wygladalo mi to ma chec "innej" formy podawania posilku ale myslalamze juz nie chce wiecej jesc. Dzis podjelam wyzwanieotoz jak zwykle wypila czesc mleka (80 ze 150 ml po 4,5 h bez jedzenia bo spala na spacerze), a potem zaczela gryzc smoczek. Postawilam wszystko na jednej szali i zagescilam jej pozostale mleko kaszka ryzowa - bananowa (ona juz wczesniej ja pila ale baaaaaaardzo "cienutka"). Mala otwieraa buziaka z usmiechem i wsunela 70 ml kaszki!
Moze Twoj syn tez by wolal geste? Napawde geste i lyzeczka? Wiesz objetosc ta sama a tresciwosc duzo wyzsza. Ja sobie odpuscilam sloiczki - ze wzgledu na skaze bialkowa- ale numer z kaszka mam zamiar powtarzac juz codzienDodam ze moja jest totalnym niejadkiem i rekord dobowy wynosi 800 ml
a srednio je kolo 650 -700
Passi tyle ze moj jak widzi lyzeczke to juz jezyk wystawia heh... nie gotowy jeszcze chyba na takie karmienie. Nie podoba mu sie lyzeczka. A tak jak pisalam jak zaciagnie butle to zje 180 i jeszcze cycka wiec moze i by nawet wiecej zjadl ale nie daje bo pozniej i tak ulewa wiec nie ma sensu. a co do gryzienia smoka to robi mi tak przy herbatce i ma niezly ubaw przy tym.
z kaszka poprobujemy w niedziele bo jutro nie bedzie nas praktycznie caly dzien w domu oczywiscie zdam relacje :-) ostatni raz probowalam mu dac jabluszko ze sloiczka z ryzem okolo 4-5 dni temu. i polknal moze z tego 1 lyzeczke hehe i do dlatego ze wsadzil sobie paluchy do buzki i tak cmokal heheh