reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

A jak długo się starasz? Są u Ciebie zdiagnozowane jakieś nieprawidłowości?
Teraz coś będzie 8cs, od jakiś 6-7 mam monitoring robiony i cały czas słyszę, że nie mam owulacji. Przy poprzednim wyłapałam ja bardzo późno i prog 6dpo 14.27, w tym cyklu 13dpo pęcherzyk około 11-12, 18dc słyszę żeby się nie nastawiać na nic, w 21dc według temp. Wyłapałam owu, w 22dc usg i słyszę, że nie było owu i teraz chce iść zbadać progesteron, od następnego 2 gin kazało mi już brać Clo.

reklama
Z tym, że ja to robię tak ooo, bo nie mam na pewno niedomogi.
Prog za każdym razem piękny mi wychodził.

Wolałam dostać inne badania, ale no…już nie chciałam się kłócić 😛.

Teraz jak będę po tej płynnej cytologii na kontroli, to wydębię bardziej interesujące mnie badania, skoro już i tak mój plan niechodzenia do lekarza poszedł do lasu.
Haha widzisz nie trzeba to robią, trzeba to nie robią 🤷‍♀️.

No wl
Ja też nic a nic nie widzę tutaj...

Nystatyna w ciąży bezpieczna i ja przy pierwszej ciąży non stop miałam jakie grzybice nie wiadomo skąd i wszystko dobrze się skończyło.

Będzie, że ze mną znowu, choć mój owulak jeszcze nie jest idealny, jak Twój...daję,że wieczorem albo w nocy będzie całkiem pozytywny...a ja na wszelki wypadek trzonuję męża codziennie od środy co by nie wypadł z formy🤣

Serdeczny uściski dla ciebie. Dziś się sobą zaopiekuj, rozpieść, zrob coś dla siebie miłego, my cię przytulimy, jutro otrzepiesz rajstopki do dalszego marszu po cel...

@Zazuu twoja beta przepiękny widok. Bardzo mocno ściskam z radości i gratuluję. Spokojnej ciąży, a z takim wsparciem jak nasze to ty nie masz innych szans jak mieć spokojne 9 miesiecy😘
właśnie juz tez wyczytalam o tej nynastynie w internecie. Najbardziej obawiam się że to takie wszystko delikatne jeszcze i przez grzyba coś pójdzie nie tak. No ale jakby nie było to zaszłam w ciążę już mając grzybice bo miałam zacząć leczenie po miesiączce która nie nadeszła. Dobrze że już jutro mam gino bo normalnie mam milion myśli na minutę z tego powodu.
I dziękuję że to napisałaś, że wszystko skończyło się dobrze, to mnie bardzo uspokaja.

Teraz coś będzie 8cs, od jakiś 6-7 mam monitoring robiony i cały czas słyszę, że nie mam owulacji. Przy poprzednim wyłapałam ja bardzo późno i prog 6dpo 14.27, w tym cyklu 13dpo pęcherzyk około 11-12, 18dc słyszę żeby się nie nastawiać na nic, w 21dc według temp. Wyłapałam owu, w 22dc usg i słyszę, że nie było owu i teraz chce iść zbadać progesteron, od następnego 2 gin kazało mi już brać Clo.
Tyle miesięcy monitoringu i nie dostałaś jeszcze clo? A jaki masz wynik amh (jeśli badałaś)?
U mnie pewnie chcą to szybciej włączać z uwagi na brca1 i starego partnera… Twój badał już nasienie?

Tyle miesięcy monitoringu i nie dostałaś jeszcze clo? A jaki masz wynik amh (jeśli badałaś)?
U mnie pewnie chcą to szybciej włączać z uwagi na brca1 i starego partnera… Twój badał już nasienie?
No tak odciągne było niestety. Amh 1.78 jak dobrze pamiętam. Nasienia na razie nie badaliśmy, bo czekaliśmy, aż wróci clo, patrząc po tym to 8mce temu i tak by było już do kosza. Obecnie mce już bierze FertilMan i maca. Po nowym roku mamy w planie badanie nasienia.

reklama
Do góry