reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
ja jestem w UK ale alkoholicy nawet gorsi 🤣

To nawet nie chodzi o to że nie można odmówić, wiadomo że nikt mnie nie zmusza. Bardziej chodzi o to ze skoro wcześniej piłam a teraz nagle odmawiam na imprezach świątecznych to ludzie w pracy mogą pomyśleć że coś jest na rzeczy i mi się przyglądac a to chyba dodaje tylko stresu ☹️ w każdym razie dobra podpowiedź z tym że jestem na lekach i nie mogę!
Mam podobnie, bo ogólnie byłam imprezowy człowiek ale przy staraniach ograniczyłam i nie powiem lepiej się czuje ale te spojrzenia i pytania dlaczego nie pije już mnie męczą🙄

No nie do końca. Piszę z dziewczyną która 2 miesiące temu odstawiła tabletki antykoncepcyjne bo chce się starać o dziecko, poszła do lekarza w drugim cyklu po odstawieniu a on do niej, że nie będzie owulacji bo w 10dc ma małe pęcherzyki więc dał jej aromek. 🤷‍♀️
Bo to już niestety skrajne przypadki.
To w drugą stronę ktoś się stara 2 lata i usłyszy, żeby nie przesadzał, bo jeszcze jest młody.

No lekarz idiota też się może trafić, wiemy wszyscy o tym :p

ja chciałam zobaczyć czym się raczy moja chrzestna, z którą nie gadam od lat ale widzę co wyczynia na fb i sprawdziłam z ciekawości - była to jakaś Staromiejska czy coś, opisana jako „najtańsza wódka w Polsce produkowana dla Biedronki” i cena w okolicach 15 zł 😳 za 500ml oczywiście. Natomiast wczoraj 10 rolek Reginy w Auchan za 22 zł 😬 także tego - taniej wyjdzie się podmywać gorzałą niż podcierać 🫣🤣
Ale jaka sterylna Bożena by była :D

Bo to już niestety skrajne przypadki.
To w drugą stronę ktoś się stara 2 lata i usłyszy, żeby nie przesadzał, bo jeszcze jest młody.

No lekarz idiota też się może trafić, wiemy wszyscy o tym :p
Dlatego ja pisałam właśnie o takich przypadkach. 🙂
Ja się staram ponad 4 i usłyszałam od lekarza, że jestem młoda więc napewno kiedyś zajdę i donoszę jakąś ciążę i wogóle to żebym sie nie spieszyła bo mam czas- lekarz który widział moje AMH wynoszące 0,7ng i całą teczkę badań a sugerował się tym, że do 30 brakuje mi jeszcze paru lat...

no kiedyś też wesela były takie, żeby się nawalić jak najbardziej i najmocniej. Ale to wynikało z tego, ze kiedyś wódka chyba nie była tak dostępna jak teraz. I nikt nie pił drineczków do filmu czy wina do obiadu.
Moim zdaniem bardziej ryzykowany jest drineczek po pracy niż najebać się raz a porżadnie raz na miesiąc.
No najczęściej, to przecież tylko 1 kieliszek/piwo, ale częstotliwości swoje robi 🤷‍♀️. Z moją mamą kiedyś w szpitalu leżała profesorka i mówi,że chodziła po dużo bankietach swego czasu i zawsze jakieś winko, jakiś szampan i po czasie nagle się zorientowala, że tym sposobem się uzależniła od alkoholu.

No najczęściej, to przecież tylko 1 kieliszek/piwo, ale częstotliwości swoje robi 🤷‍♀️. Z moją mamą kiedyś w szpitalu leżała profesorka i mówi,że chodziła po dużo bankietach swego czasu i zawsze jakieś winko, jakiś szampan i po czasie nagle się zorientowala, że tym sposobem się uzależniła od alkoholu.
to napewno też zalezy od człowieka - jeden się uzależni 1 piwem dziennie inny nie. Jednak uważam, ze to jest ryzykowane i po prostu po co podejmować to ryzyko na sobie.

reklama
No nie do końca. Piszę z dziewczyną która 2 miesiące temu odstawiła tabletki antykoncepcyjne bo chce się starać o dziecko, poszła do lekarza w drugim cyklu po odstawieniu a on do niej, że nie będzie owulacji bo w 10dc ma małe pęcherzyki więc dał jej aromek. 🤷‍♀️
O matko, to u mnie 6 potwierdzonych braków owu, no i 7 cykl gdzie tylko po temp. i progesteronie stwierdzone, że owu wystąpiła, ale jeszcze te plamienia i jakieś tam historie. Teraz badał i od następnego cyklu dopiero dostałam leki, ale i tak idę sprawdzić jezcze ten miesiąc na usg, plus jeszcze jedna konsultacja. I wcześniej jak się nosiliśmy z tym zamiarem też już konsultowałam, więc mam jakiś zarys informacji. U mnie powiedział, że pół roku potwierdzonych braku owu dopiero zaczniemy działać.

Do góry