reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
ja jestem w UK ale alkoholicy nawet gorsi 🤣

To nawet nie chodzi o to że nie można odmówić, wiadomo że nikt mnie nie zmusza. Bardziej chodzi o to ze skoro wcześniej piłam a teraz nagle odmawiam na imprezach świątecznych to ludzie w pracy mogą pomyśleć że coś jest na rzeczy i mi się przyglądac a to chyba dodaje tylko stresu ☹️ w każdym razie dobra podpowiedź z tym że jestem na lekach i nie mogę!
Mam podobnie, bo ogólnie byłam imprezowy człowiek ale przy staraniach ograniczyłam i nie powiem lepiej się czuje ale te spojrzenia i pytania dlaczego nie pije już mnie męczą🙄

No nie do końca. Piszę z dziewczyną która 2 miesiące temu odstawiła tabletki antykoncepcyjne bo chce się starać o dziecko, poszła do lekarza w drugim cyklu po odstawieniu a on do niej, że nie będzie owulacji bo w 10dc ma małe pęcherzyki więc dał jej aromek. 🤷‍♀️
Bo to już niestety skrajne przypadki.
To w drugą stronę ktoś się stara 2 lata i usłyszy, żeby nie przesadzał, bo jeszcze jest młody.

No lekarz idiota też się może trafić, wiemy wszyscy o tym :p

ja chciałam zobaczyć czym się raczy moja chrzestna, z którą nie gadam od lat ale widzę co wyczynia na fb i sprawdziłam z ciekawości - była to jakaś Staromiejska czy coś, opisana jako „najtańsza wódka w Polsce produkowana dla Biedronki” i cena w okolicach 15 zł 😳 za 500ml oczywiście. Natomiast wczoraj 10 rolek Reginy w Auchan za 22 zł 😬 także tego - taniej wyjdzie się podmywać gorzałą niż podcierać 🫣🤣
Ale jaka sterylna Bożena by była :D

Bo to już niestety skrajne przypadki.
To w drugą stronę ktoś się stara 2 lata i usłyszy, żeby nie przesadzał, bo jeszcze jest młody.

No lekarz idiota też się może trafić, wiemy wszyscy o tym :p
Dlatego ja pisałam właśnie o takich przypadkach. 🙂
Ja się staram ponad 4 i usłyszałam od lekarza, że jestem młoda więc napewno kiedyś zajdę i donoszę jakąś ciążę i wogóle to żebym sie nie spieszyła bo mam czas- lekarz który widział moje AMH wynoszące 0,7ng i całą teczkę badań a sugerował się tym, że do 30 brakuje mi jeszcze paru lat...

no kiedyś też wesela były takie, żeby się nawalić jak najbardziej i najmocniej. Ale to wynikało z tego, ze kiedyś wódka chyba nie była tak dostępna jak teraz. I nikt nie pił drineczków do filmu czy wina do obiadu.
Moim zdaniem bardziej ryzykowany jest drineczek po pracy niż najebać się raz a porżadnie raz na miesiąc.
No najczęściej, to przecież tylko 1 kieliszek/piwo, ale częstotliwości swoje robi 🤷‍♀️. Z moją mamą kiedyś w szpitalu leżała profesorka i mówi,że chodziła po dużo bankietach swego czasu i zawsze jakieś winko, jakiś szampan i po czasie nagle się zorientowala, że tym sposobem się uzależniła od alkoholu.

No najczęściej, to przecież tylko 1 kieliszek/piwo, ale częstotliwości swoje robi 🤷‍♀️. Z moją mamą kiedyś w szpitalu leżała profesorka i mówi,że chodziła po dużo bankietach swego czasu i zawsze jakieś winko, jakiś szampan i po czasie nagle się zorientowala, że tym sposobem się uzależniła od alkoholu.
to napewno też zalezy od człowieka - jeden się uzależni 1 piwem dziennie inny nie. Jednak uważam, ze to jest ryzykowane i po prostu po co podejmować to ryzyko na sobie.

reklama
No nie do końca. Piszę z dziewczyną która 2 miesiące temu odstawiła tabletki antykoncepcyjne bo chce się starać o dziecko, poszła do lekarza w drugim cyklu po odstawieniu a on do niej, że nie będzie owulacji bo w 10dc ma małe pęcherzyki więc dał jej aromek. 🤷‍♀️
O matko, to u mnie 6 potwierdzonych braków owu, no i 7 cykl gdzie tylko po temp. i progesteronie stwierdzone, że owu wystąpiła, ale jeszcze te plamienia i jakieś tam historie. Teraz badał i od następnego cyklu dopiero dostałam leki, ale i tak idę sprawdzić jezcze ten miesiąc na usg, plus jeszcze jedna konsultacja. I wcześniej jak się nosiliśmy z tym zamiarem też już konsultowałam, więc mam jakiś zarys informacji. U mnie powiedział, że pół roku potwierdzonych braku owu dopiero zaczniemy działać.

Do góry