reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Każdy sika kiedy ma taką potrzebne, ważna nasza psychika jest. Ja z jeden strony wiem, że szanse są u mnie 1%😂, więc w sumie chyba łatwiej mi nie sikajac. A jeśli Wam lepiej sikajac, to najważniejsze robić to co się czuje ❤️. Ja rzadko zdarzę nasikać na testy 😂😂😂, zazwyczaj poprostu przychodzi okres i chyba mi tak było lepiej 😂, z jednej storny teraz też bym wolała dostać okres niż teścik z Biela 🙈.
ja sobie dużych nadziei tez nie robię przez te TSH zasrane wysokie.. ale trudno,jutro idę do lekarza i pogadam z nim o tym bo miałam wizytę umówioną.. a się tak zastanawiam ile czasu mija póki to TSH się zbije ? Długo na to trzeba czekać ?

Sorry ale się wtrące.
Wiem, mogę spie*dalac.
Ale po pierwsze nikt nie musi nikomu nic tłumaczyć, a po drugie nie ma NIC złego w testowaniu 6dpo.
Ważne jest podejście do tego. I jak działa to na naszą głowę. Czy umiemy podejść do tematu bez zbędnej dramaturgi z pełną świadomością, że mamy jeszcze czas.
Jak ktoś ma ochotę testować od 1 dc to śmiało! I serio argument o środowisku jest mocno nadmuchany. Nikt tego do lasu nie wyrzuca. Idąc tym tropem środowisko jest tak zaśmiecone, że palacze mogliby mu nie dopierd*lac dymkiem puszczonym dla relaksu.

nie ma żadnego, oprócz psychologicznego, ale tak się składa, że moja równowaga psychiczna ma dla mnie kluczowe znaczenie.
Pytanie- po co?

Skoro równowaga psychiczna zależy od uwaga: na 100% negatywnego testu, to dla mnie to jest właśnie bardzo smutne.

@Zazuu , niejednokrotnie tłumaczyłaś, kiedy dochodzi do implantacji i kiedy jest właśnie sens testowania.

No ja nie pochwalam tego typu zachowań, do czego mam absolutne prawo, tak jak Wy do testowania 6 dpo.

A propos środowiska, to również życzyłabym sobie, by ludzie przestali jeść Nutellę i produkty firmy Ferrero xD.

Ale owulację masz normalnie przy tym tsh?
nie jest to w żaden sposób potwierdzone czy ta owu jest czy nie ma,nigdy nawet sobie nie pomyślałam o tym żeby jej nie było,byłam u ginekologa dłuższy czas temu bo bałam się strasznie ze mam Pcos przez to ze w rodzinie były takie przypadki ale ginekolog wykluczyła bo akurat na wizycie robiła USG i wszystko było w porządku z tego co powiedziała nie ma opcji na to żebym to miała,wtedy akurat tez tak trafiłam ze byłam w trakcie owulacji..myśle ze jak tutaj gdzie mieszkam poproszę o potwierdzenie lekarza ze mam owulacje to powie mi ze póki nie minęło rok od starań to nie ma sensu nic sprawdzać i robić..wcześniej pytałam o badania hormonów to lekarka powiedziała ze nie sprawdzają takich rzeczy dopóki nie minie rok czasu od starań a to miały być tylko głupie hormony i badanie krwi..

Pytanie- po co?

Skoro równowaga psychiczna zależy od uwaga: na 100% negatywnego testu, to dla mnie to jest właśnie bardzo smutne.

@Zazuu , niejednokrotnie tłumaczyłaś, kiedy dochodzi do implantacji i kiedy jest właśnie sens testowania.

No ja nie pochwalam tego typu zachowań, do czego mam absolutne prawo, tak jak Wy do testowania 6 dpo.

A propos środowiska, to również życzyłabym sobie, by ludzie przestali jeść Nutellę i produkty firmy Ferrero xD.

Otóż po pierwsze 6 dpo jest bardzo mała ale jest szansa zobaczyć cień na teście.
Po drugie nie wiem kto komu daje prawo do oceny czy co poprawia komuś nastrój jest smutne czy nie.
Nikomu tym się krzywdy nie robi.
Ja w tym cyklu testowałam od 5 dpo i czuję się z tym super. Bywały cykle w których nie miałam owulacji na 100% i też testowałam.
Nie czuje się ani smutnym człowiekiem ani dewastatorem środowiska.
Jedyne co jestt smutne to atak z doopy na dziewczynę, która jest tu jedną z najbardziej empatycznych osób jakie kiedykolwiek były na tym forum, która wspiera każdą tutaj najlepiej jak umie i już nie raz pokazała, że jest wspaniałą i mądra kobietą.
Możemy sobie wytykać absolutnie wszystko od jedzenia mięsa przez palenie fajek az po palenie drewnem czy węglem w piecach i gwarantuje, że każda z tych rzeczy zagraża naszej planecie zdecydowanie bardziej niż testy @Bolilol w terminie, który komuś nie pasuje.
Żyjcie i dajcie żyć innym.

P. S.
Jestem pierwsza w kolejce do prostowania histerii jak test 6 dpo jestt negatywny.

dzięki, jeszcze nigdy nie poczułam się tu oceniana za sikanie na testy ciążowe. Nowe doświadczenie. Mocno chooyowe, ale nowe.
Ja zaoszczędziłam przy 3 ciazach, 0 owulakow, po 1 tescie na 1 ciążę - teraz mogę przy ostatnim zaszaleć, plastiki mam 4, i minimum plastiku w 10 paskowych, więc rozgrzeszam się.

Pytanie- po co?

a wiesz co dla mnie jest smutne? Że na takim forum w taki sposób odnosisz się do sikania na testy w jakimkolwiek dniu (parafraza + "sorki musiałam" nie świadczy o dobrych intencjach).

Nie musisz rozumieć, dlaczego sikanie w 6dpo ma pozytywny wpływ na moje samopoczucie, a ja nie muszę Ci tego tłumaczyć. I szczerze mówiąc zrobiłabym to, gdybyś zapytała normalnie, ale czuję się atakowana, więc po prostu zakończę wypowiadanie się na ten temat.

reklama
Ja się przyznam wam że miałam w szafce testy z ostatniego cyklu i już dziś sikałam 😂 dzisiaj według apki 4 dpo także pozdro,no ale nigdy nie wiadomo kiedy była owu bo monitoringu nie mam a na testy owulacyjne tez nie sikałam także nigdy nic nie wiadomo 🫢😂 wiem jestem trochę psycho 😵‍💫 ale ciągnie mnie zeby sikać na testy,wydaje mi się ze się uzależniłam 😂
Też tak zacznę😜🤞😁

Do góry