reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Czasami mam wrażenie, że starania wypaliły mi mózg. Dzisiaj właśnie zamówiłam te słynne amerykańskie testy First Response, bo naoglądałam się ich na tik toku i zawsze bardzo chciałam ich użyć. 🤦‍♀️🤦‍♀️ Akurat przyjdą mi przed testowaniem także idealnie, cena ich to trochę przegięcie ale to był impuls 😂
Też mi się podobvały :D i kiedyś mnie trząchało na clearblue elektryczny ale już mi przeszło :D

reklama
napewno. Myślę, że jakbym chodzila z nadzieją, ze wreszcie się udało to zniosłabym gorzej.
Miałam chwilę tę nadzieję po tych testach, ale jednak nie kleiła się ta ciąża mi miałam mało nadziei. No i beta nie pozostawiła złudzeń.
Jeszcze mój Stary się zapytał tak rozpaczliwie czy to już pewne, ze nic z tego nie będzie 😔 tak mi go szkoda w tym wszystkim
Ciesz się, ze tak do tego podchodzi, a nie ze go zawiodlas. To pokazuje ze jesteście w tym razem i bardzo mi rośnie serce jak to czytam :*

bo to pokazuje głupoty. Ty masz flo i premom? Ja też i robię tak, że do premom robię zdjęcia testów, więc mi liczy owu dzień po piku, a do flo nie wprowadzam testów, tylko sama temperaturę. I wtedy sprawdzam, czy się zgrywa - flo przenosi owu na podstawie temperatury, np. ciągle pokazywało mi wczoraj, a jak wprowadziłam dzisiejszy, to już wyznaczylo, że było w niedzielę, czyli dzień po piku. Więc dwie apki pokazują mi niedzielę w tej chwili, zatem uznaje, że wtedy była
Ovufriend nie flo.....
myślę, ze jutro juz powinien nastąpić wzrost, do premom tez zdjecia testów tylko daję. Jeszcze kalendarzyk prowadzę. Swoją drogą ufając testom i nie prowadząc temperatury, pewnie juz wczoraj bylby ostatni sex, a tu zonk, bo moze faktycznie ovulacja będzie 23.12... ciekawe ile razy za wcześnie wprowadziłam "oddech" od seksu 😳🤔
a tak w ogóle to mi wyświetla, że napisałaś ten post 3h temu, więc musiało być po 6. Jesteś pewna, że nie robisz tych owulakow z porannego moczu?
Wstałam 5.20... siku, wyszłam z psami, wrociłam i tak se siknęłam, żeby upewnić się, ze juz blaknie a tu supraise🌈
no ja też przy okresie robię porządki, bo jestem mega bałaganiarą, więc puste opakowania po testach ciążowych i owulacyjnych wrzucam do szuflady :D i w pierwszy dzień okresu porządkuje te szufladę, to już prawie jak rytuał - nowy cykl, nowa szansa, nowy plan, porządek w szufladzie 🤣
Jesssu mam to samo, bajzel owulacyjno-ciążowy w szafce na gorze i jeszcze musze to czymś przysypac np zastawiam pap toaletowym, bo nastolatki w domu węszą. I porzadkuje w 1 d @.
to znaczy może gdybym np dalej robiłą owulaki to bym uznała, ze ten co miałam to nie był pik. I gdybym mierzyła temperaturę to by mi się udało owu wyznaczyć dobrze. A ja aż tak nie śledzę swojego cyklu.
No widzisz mi wychodzą kolejny cykl przez 4 dni i weź zaprzestaj sexu dobę po obu lub 2 po piku i można się rozczarować szukać przyczyny🤷‍♀️
prawda. Nie bez powodu lekarze mówią, że najlepiej uprawiać seks 3-4 razy w tygodniu przez cały cykl
Większość z nas tak go uprawia i wciąż tu jest, moim zdaniem slabsze nasienie musi trafic w dzień ovu.

Załączniki

• Screenshot_20221221-112554_My Calendar.jpg
    Screenshot_20221221-112554_My Calendar.jpg
    122,2 KB · Wyświetleń: 32
Dopiero tez uczę się swojego ciała i zauważyłam ze pomimo tego ze flo pokazywało mi owulacje na 17 nastego to 15 nastego zauważyłam kłucie jajników a dopiero wczoraj pojawił się śluz taki jakby na owulacje także jestem teraz taka dzika ze nie wiem czym się kierować,czy aplikacją flo,kłuciem jajnika czy śluzem 😝 mam w głowie dzicz dosłownie
Mnie się wydaje, że tylko monitoring daje pewność. Śluzem już na pewno się nie sugeruję, u mnie wcześniej był typowo owulacyjny, a nie wyłaniał się żaden pęcherzyk, potem zupełnie sucho, wyłaniał się, ale nie pękał…

Czasami mam wrażenie, że starania wypaliły mi mózg. Dzisiaj właśnie zamówiłam te słynne amerykańskie testy First Response, bo naoglądałam się ich na tik toku i zawsze bardzo chciałam ich użyć. 🤦‍♀️🤦‍♀️ Akurat przyjdą mi przed testowaniem także idealnie, cena ich to trochę przegięcie ale to był impuls 😂
One są mega drogie i zawsze się zastanawiam jak ludzi stać robic je od 6dpo do 14dpo😅😂
Ale to Ameryka 😅

reklama
One są mega drogie i zawsze się zastanawiam jak ludzi stać robic je od 6dpo do 14dpo😅😂
Ale to Ameryka 😅

Wiem właśnie, dlatego zamówiłam tylko jedną paczkę. Ogólnie ludzie w Ameryce np robią tak jak mówisz testy od 6 dpo do 14 dpo i robią ich codziennie kilka np First Response, clearblue i jeszcze jakieś do tego. Muszą wydawać na to majątek 🙈

Do góry