Calineczka92
Fanka BB :)
SuperJa tyż Karolina jestem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SuperJa tyż Karolina jestem
No u mnie tak samo było , tylko ze lekarze którzy mi zrobili laparo nie zajrzeli głębiej tylko usunęli to co było widoczne . I tak się bujam. Po konsultacji z dr. Songinem powiedział ze laparo to ostateczność bo ponowne grzebanie tam może obniżyć poziom AMH .
uważam , ze powinnaś się udać do gina specjalisty od endo
Tylko ostrzegam bo nieudolnie zrobiona laparo nic nie poprawi a może zaostrzyć chorobę. Zastanów się mocnoMogłabyś mi podesłać jakąś dobrą dietę przeciwzapalną?
Dziękuje, jeżeli wyjdzie endometrioza na laparoskopii na pewno udam się do odpowiedniego lekarza. A czy robili ci przy tym drożność jajowodów?
12-14Robiłam badanie w diagnostyce z samego rana, jak z Waszego doświadczenia, o której dodają wyniki?
Ooo to szybko . To spojrzę sobie później .12-14
No u nich to w miare szybko idzie. Ja często robię w Śląskim Labolatorium Analitycznym bo maja od 6 otwarte to wyniki czasem 16-17Ooo to szybko . To spojrzę sobie później .
jeszcze zależy co robiłaś ja zazwyczaj też mam tak do godz. 14 ale ostatnio np kwas foliowy był sporo później i ten 17-oh progesteron to już w ogóle po kilku dniachOoo to szybko . To spojrzę sobie później .
Tylko ostrzegam bo nieudolnie zrobiona laparo nic nie poprawi a może zaostrzyć chorobę. Zastanów się mocno
A coś Ty: żadnej drożności ani nic . Nawet po zabiegu nic mi nie powiedziano tylko : był zrost , usunęliśmy i tyle , a 2 miesiące na usg były widoczne znowu . Także wiesz
Jeżeli chodzi o dietę to nie mam jakiejś takiej typowej wykluczylam z menu : pszenice , wędzone , nabiał ( jem tylko wyroby z mleka koziego , jogurt naturalny , kefir ) , alkohol , produkty przetworzone , owoce suszone ,drożdże , jem tylko mięso drobiowe , cukier , a z owoców tylko ; jabłko grapefruit cytryna pomelo i awokado
Tak, ja właśnie też zawsze śla robię z tego samego względu jeśli chodzi o otwarcie . A dziś wlansie w diagnostyce zrobiłam i byłam ciekawa .No u nich to w miare szybko idzie. Ja często robię w Śląskim Labolatorium Analitycznym bo maja od 6 otwarte to wyniki czasem 16-17