reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Kochana przy endometriozie można też zajść. Dla przykładu ja niby zdrowa, koleżanka z endo 1 cykl starań, a tak straszyli ja wiecznie in vitro 🙈. Głowa do góry 💚🍀, może chwilkę potrwa, ale uda się 💚

Staram się myśleć pozytywnie. Tez znam dziewczynę z endo w ciąży z pierwszego cyklu. Niestety kiedy trwa to dłużej to często bez operacji ciazy z tego nie ma. Dlatego cieszę się, że mam ją już zaraz w styczniu. Niestety zależy to od stopnia i „ułożenia” zrostów.

Nie staram się jakoś mega długo, za niedługo stuknie rok. Lekarka potwierdziła moje obawy czyli podejrzenie endometriozy, wiec dlatego na nic nie liczę w tym cyklu. Ale dziękuje za wsparcie 🧡🧡
A jak potwierdziła Ci że to endo ?
Mi długo nie mówiono co mi jest : ma Pani zrosty możliwe ze to endo i tyle było gadania.
Konkretnej diagnozy dowiedziałam się teraz po jakiś 9 latach 🤷‍♀️

A jak potwierdziła Ci że to endo ?
Mi długo nie mówiono co mi jest : ma Pani zrosty możliwe ze to endo i tyle było gadania.
Konkretnej diagnozy dowiedziałam się teraz po jakiś 9 latach 🤷‍♀️

Ona jeszcze go nie potwierdziła w 100%. Wysłuchała mnie. Powiedziałam jej że mam długie, mega obfite i bolesne w **uj miesiączki, oraz to że po owulacji mam bóle podbrzusza. Ona powiedziała, że podejrzewa na 90% endo i od razu skierowała mnie na laparo

Staram się myśleć pozytywnie. Tez znam dziewczynę z endo w ciąży z pierwszego cyklu. Niestety kiedy trwa to dłużej to często bez operacji ciazy z tego nie ma. Dlatego cieszę się, że mam ją już zaraz w styczniu. Niestety zależy to od stopnia i „ułożenia” zrostów.
No mi ogólnie jest ciężko z myślą ze mam endo , chociaż podświadomie wiedziałam ze ją mam tylko żaden lekarz nie potrafił mnie zdiagnozować. Ale jestem już teraz dobrej myśli 🥰
Polecam zająć głowę czymś innym , a dodatkowo polecam dietę przeciwzapalna oraz jeżeli masz czas i ochotę i troche pieniążków to naturoterapie w niedługim czasie tez wybieram się na fizjoterapie i wierze ze jakos się ułoży 😊

Ona jeszcze go nie potwierdziła w 100%. Wysłuchała mnie. Powiedziałam jej że mam długie, mega obfite i bolesne w **uj miesiączki, oraz to że po owulacji mam bóle podbrzusza. Ona powiedziała, że podejrzewa na 90% endo i od razu skierowała mnie na laparo
No u mnie tak samo było , tylko ze lekarze którzy mi zrobili laparo nie zajrzeli głębiej tylko usunęli to co było widoczne . I tak się bujam. Po konsultacji z dr. Songinem powiedział ze laparo to ostateczność bo ponowne grzebanie tam może obniżyć poziom AMH .
uważam , ze powinnaś się udać do gina specjalisty od endo

No zgodzę się, ale będę trzymać za Ciebie kciuki ✊✊

reklama
Do góry