reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Moim zdaniem warto z 2-3 cykle sie poobserwować razem z testami owu, do tego jak mierzysz temperaturę to powinnaś mieć fajny obraz tego kiedy owu u Ciebie wypada 🙂
to mierzenie temperatury w poprzednim cyklu (początku więc trochę nieudolne) 😉 pokrywa się z testami owu ale ostatnio odkryłam że moje TSH to jakiś dramat więc i tak nie mogę być pewna że owuluje 😓 lekarz powiedział że skonsultuje się z endykrologiem i mam nadzieję dostanę leki jak najszybciej

Załączniki

• 2d2bbe0b-2c30-457a-89c1-40fe5f5c8b61.jpeg
    2d2bbe0b-2c30-457a-89c1-40fe5f5c8b61.jpeg
    23,5 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Tak mniej więcej to wyglada, idę na usg, płacę 70zl, ide do drugiego i jeśli to tylko konsultacja to nie płacę, jeśli recepta to płacę 50zl a jeśli badanie to 150zl. Czy jest to chore? Tak, ale w moim mieście NIE MA ginekologa z usg. Po prostu nie ma. A ze ja pracuję zmianowo i nie mam prawa jazdy to nie mogę sobie jeździć do innego miasta, w zeszłym roku jeździłam do Łodzi, ale żeby tam jechać musiałam niejednokrotnie brać urlop i to tez nie jest idealne rozwiązanie :(
Masakra :-( dobrze że płacisz za to stosunkowo niedużo :-( ale mimo wszystko nie czaję idei prywatnego gabinetu ginekologicznego bez USG

to mierzenie temperatury w poprzednim cyklu (początku więc trochę nieudolne) 😉 pokrywa się z testami owu ale ostatnio odkryłam że moje TSH to jakiś dramat więc i tak nie mogę być pewna że owuluje 😓 lekarz powiedział że skonsultuje się z endykrologiem i mam nadzieję dostanę leki jak najszybciej
jakie masz wyniki TSH ? Mi tez się wahają te wyniki strasznie i też będę starać się aby bardziej to zbadać i leki dostać w razie potrzeby,w piątek badałam TSH i w poniedziałek lecę gadać z lekarzem jestem ciekawa co powie bo u ostatniego lekarza strasznie bagatelizowali i uważali ze wszystko git według mnie nie jest dobrze i ciężko może mi być zajść przez te wyniki zawyżone.. moja mama tez ma problemy z tarczycą od młodości i przyjmuje leki także ciekawe jak to u mnie będzie czy się zlitują i dadzą cos na zbicie

kurde, dobra, niech napieprza, byle owu była jutro, a nie dziś. Albo najlepiej w poniedziałek. Wszystko zniosę, tylko niech łaskawie nie następuje w 11dc z zaskoczenia.

Żeby było zabawniej, to temperatura mi tak skoczyła dzisiaj, że aż poczułam, jak mi kortyzol zabuzowal z wrażenia na widok tych cyferek
Mnie napieprza zawsze jeden jajnik- ten, ż którego jajo wyskakuje.
Potwierdzone już dawno, przypieczętowane w zeszłym miesiącu.

Dlatego tak żałuję tego cyklu, bo wczoraj pół godziny po tym, jak zaczął nawalać mi prawy jajnik, dostałam telefon od lekarki.

No ale wiadomo, każdy organizm inny. I równie dobrze możesz mieć dzisiaj, jak i jutro.
Ból związany jest albo z pęknięciem pęcherzyka Graffa, albo z ruchem rzęsek w jajowodzie, kiedy przeciskają komórkę.

To są moje wyniki z piątku,tak sobie skacze te TSH raz jest na poziomie 2 raz na poziomie 6 tyle było najwyżej ..

Załączniki

• IMG_0059.jpeg
    IMG_0059.jpeg
    108,4 KB · Wyświetleń: 58
jakie masz wyniki TSH ? Mi tez się wahają te wyniki strasznie i też będę starać się aby bardziej to zbadać i leki dostać w razie potrzeby,w piątek badałam TSH i w poniedziałek lecę gadać z lekarzem jestem ciekawa co powie bo u ostatniego lekarza strasznie bagatelizowali i uważali ze wszystko git według mnie nie jest dobrze i ciężko może mi być zajść przez te wyniki zawyżone.. moja mama tez ma problemy z tarczycą od młodości i przyjmuje leki także ciekawe jak to u mnie będzie czy się zlitują i dadzą cos na zbicie
właśnie u mnie to cholera wie jakie mam 🤷🏻‍♀️ 2 tyg temu w Polsce miałam 9.4, spanikowałam po powrocie i tu gdzie mieszkam lekarz mnie wysłał na powtórzenie badań. Wyszło że teraz jest 4.6 ale lekarz powiedział że to powyżej max i normalnie by obserwował ale w naszym przypadku że się staramy pogada z endykrologiem i da mi znać 🤞🤞🤞

właśnie u mnie to cholera wie jakie mam 🤷🏻‍♀️ 2 tyg temu w Polsce miałam 9.4, spanikowałam po powrocie i tu gdzie mieszkam lekarz mnie wysłał na powtórzenie badań. Wyszło że teraz jest 4.6 ale lekarz powiedział że to powyżej max i normalnie by obserwował ale w naszym przypadku że się staramy pogada z endykrologiem i da mi znać 🤞🤞🤞
super to już nie jest źle.. najważniejsze ze zaczynają działać i nie olali tego

super to już nie jest źle.. najważniejsze ze zaczynają działać i nie olali tego
właśnie mam nadzieję że to oznacza że coś dostanę a nie wróci do mnie i powie że uznali z endykrologiem że w sumie poziom narazie spoko!

U Ciebie też nieźle te skoki, właśnie widziałam że może bardzo się wahać TSH w ciągu dnia nawet. Mam nadzieję że lekarz się porządnie temu przyjrzy

Powiem, że ta gadanina o odpuszczeniu mnie szczególnie irytuje. Tekst "Już tyle razy poroniłam przez to że się spinasz. Zluzujcie i Wam wyjdzie, jak nam".
No super, fajnie. Jak wyluzuje, to nie będę robić. Diagnoza zapadła. Po kij chodzić do lekarzy, jak się ma takich ekspertów wśród znajomych 😅.
No szlak człowieka trafia. Ja już ostatnio staram się odbić pałeczke, chcesz samochód odkładasz idziesz w tym kierunku weź wyluzuj samo przyjdzie 😂🤷‍♀️. Chcesz to ale weź o tym nie myśl, potrafisz? No nie, a ode mnie tego wymagasz?! Myślisz o tym cały czas no nie, to pamiętaj że działa to w 2 strony 🤷‍♀️.

reklama
Do góry