reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Ja dzisiaj przez warunki drogowe przeżyłam najstraszniejszą wycieczkę samochodem na badania krwi ever. Także niech chociaż wyniki będą dobre 🤞.

No i jeszcze dodam, że jakbym miała dzisiaj badać prolaktynę czy kortyzol to by nie miało najmniejszego sensu, bo wyniki byłyby odjechane w kosmos 😱.
Ja wlasnie rezygnuje z dzisiejszych badań, bo wczoraj miałam mega stresujacy dzień w pracy a dziś nie śpię od 4 wiec to po prostu nie ma sensu. Zrobię za miesiąc 🤷🏻‍♀️

reklama
Wysikalam pozytywnego owulaka i napieprza mnie lewy jajnik. Pierwszy raz w życiu mnie jajnik napieprza. Liczę na to, że owu przyjdzie najwcześniej jutro, bo planowałam ją na poniedziałek, wiec trzonowanie zaczynamy dopiero dzisiaj 😱 chociaż tak wierzę w ciążę w tym cyklu, że nawet brak seksu mnie nie powstrzyma 😂

Tylko nie rozumiem dlaczego boli mnie lewy jajnik, skoro pęcherzyk 13mm miałam w prawym 😂 chyba, że prawy na USG to w rzeczywistości lewy? 😅
Mnie też napieprza jajnik z tym że prawy, aż musialam wziąć nospę bo się zwijałam z bólu.
Trzonowanie zaczęte od czwartku więc nie możesz mnie wystawić z testowaniem w sylwestra 😀
Kojarzę sytuację z sierpnia. Napierdzielał mnie lewy jajnik a pani ginekolog mówi owu z prawego 🙂

Mnie też napieprza jajnik z tym że prawy, aż musialam wziąć nospę bo się zwijałam z bólu.
Trzonowanie zaczęte od czwartku więc nie możesz mnie wystawić z testowaniem w sylwestra 😀
Kojarzę sytuację z sierpnia. Napierdzielał mnie lewy jajnik a pani ginekolog mówi owu z prawego 🙂
nie no, od dzisiaj trzonujemy do oporu. Pocieszam się, że wczoraj wieczorem owulak był negatywny, a dziś nie był jakoś wybitnie pozytywny, mimo że robiłam z drugiego porannego moczu. Premom go ocenia na 1.21, a w zeszłym miesiącu też było tak, że jednego dnia miałam taki mniej więcej pozytywny, a drugiego jeszcze mocniejszy i wygląda na to, że owu była trzeciego dnia.

Więc nie mam zamiaru Cię wystawiać, zaraz działam 🤞

Wysikalam pozytywnego owulaka i napieprza mnie lewy jajnik. Pierwszy raz w życiu mnie jajnik napieprza. Liczę na to, że owu przyjdzie najwcześniej jutro, bo planowałam ją na poniedziałek, wiec trzonowanie zaczynamy dopiero dzisiaj 😱 chociaż tak wierzę w ciążę w tym cyklu, że nawet brak seksu mnie nie powstrzyma 😂

Tylko nie rozumiem dlaczego boli mnie lewy jajnik, skoro pęcherzyk 13mm miałam w prawym 😂 chyba, że prawy na USG to w rzeczywistości lewy? 😅
Może być tak, że jakiś pęcherzyk w lewym przegonił ten w prawym i owu będzie z lewego. Może być też tak, że napieprza Cię dla zasady :p.
Ja wlasnie rezygnuje z dzisiejszych badań, bo wczoraj miałam mega stresujacy dzień w pracy a dziś nie śpię od 4 wiec to po prostu nie ma sensu. Zrobię za miesiąc 🤷🏻‍♀️
Eh, rozumiem i popieram.
A będziesz mieć w tym cyklu monitoring?

Może być tak, że jakiś pęcherzyk w lewym przegonił ten w prawym i owu będzie z lewego. Może być też tak, że napieprza Cię dla zasady :p.

Eh, rozumiem i popieram.
A będziesz mieć w tym cyklu monitoring?
Tak, muszę żeby ten patałach w kolejnym dał mi leki jeśli w tym nie będzie owu. Najgorzej, ze w poprzednim cyklu miałam owulację 13dc a teraz 11-12dc wypada 25-26.12, ciekawe kto mi usg w Boze narodzenie zrobi 🤣🤣🤣

Tak, muszę żeby ten patałach w kolejnym dał mi leki jeśli w tym nie będzie owu. Najgorzej, ze w poprzednim cyklu miałam owulację 13dc a teraz 11-12dc wypada 25-26.12, ciekawe kto mi usg w Boze narodzenie zrobi 🤣🤣🤣
Mój ginekolog zawsze mówi, że woli żebym przyszła 2 dni za wcześnie niż 1 dzień za późno więc chyba Wigilia z ginekologiem Ci wypada 😱

reklama
Ja dzisiaj w pracy zobaczyłam plamienie, jakoś przetrzymałam chodząc często do kibla, nie miałam podpasek, a wkoło same tamponiary 😁
I odkąd jestem na chacie cisza spokój czysto 😶
Witaj w klubie 😂😂🙈. Ja już prawie wcale. W sensie palcem jak głębiej to cosik jest 🙈🤷‍♀️, ale temp.Jeszcze całkiem nie spadła. Bosze, ale jestem głupia z tym moim organizmem 😂

Do góry