reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Jestem nie w temacie co się dzieje?
Dostałam jakiegoś dziwnego bólu brzucha po prawej stronie w dol od pępka, ale jeszcze nie podbrzusza, no i pojechałam do internisty. Miejsce takie, ze w zasadzie same jelita tam są. Bez przekonania stwierdziła internistka, ze to raczej nie wyrostek, ale żeby zrobić usg, morfo, mocz, crp. No i zaleciła konsultacje z ginem i usg dopochwowe.

Dostałam jakiegoś dziwnego bólu brzucha po prawej stronie w dol od pępka, ale jeszcze nie podbrzusza, no i pojechałam do internisty. Miejsce takie, ze w zasadzie same jelita tam są. Bez przekonania stwierdziła internistka, ze to raczej nie wyrostek, ale żeby zrobić usg, morfo, mocz, crp. No i zaleciła konsultacje z ginem i usg dopochwowe.

O masz, może rzeczywiście jelita? Ja takie miewam kołki że az padam

Ale jestem zła, właśnie wróciłam od lekarza 🤬 Zrobiłam w Polsce badanie krwi i TSH wyszło 9.4 a że mieszkam w UK od razu umówiłam się tutaj. Czekałam tydzień na wizytę tylko po to by spędzić w gabinecie 5 minut i dowiedzieć się że musze powtórzyć badania (to nawet ma sens bo muszą mieć swoje w systemie) ale gdy dodałam że rok temu mi wyszło w UK 5.6 to dodał że taki wynik nie był by problemem

Badanie krwi w następną środę a później dopiero konsultacja 😡

W drodze do domu dostałam smsa od lekarza które z informacjami które uznał za "useful" czyli by brać kwas foliowy, nie pić etc [kurtyna] 🤡

A nie zastanawiałaś się nad tym, czy to być może nie jest IBS? Ja wiem, że lekarze niektórzy uznają ten syndrom, a niektórzy uważają, że tego nie ma.

Ja miałam jak na razie dwa razy takie mocne bóle w dole brzucha.
Nie wiedziałam, czy mnie bolą jelita, jajniki, cipka, czy odbyt. Na zmianę było mi zimno, a za chwilę gorąco. Oblały mnie zimne poty. I to wzięło mnie nagle.

reklama
Do góry