reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Staramy się od kwietnia tego roku. Tzn ja odstawiłam tabletki. Wiec jest to 9 miesięcy. W sierpniu zrobiłam podstawowe badania ze względu na to, że mam mięśniaka, mama ma hashimoto i ogólnie w otoczeniu sami znajomi z problemami z zajściem. Więc nastawiłam się od razu na dlugie starania. Wyszła tylko mega podwyższona prolaktyna. Nie zrobiliśmy jeszcze badania nasienia co teraz uważam jako błąd bo od razu założyłam, że na pewno problem będzie po mojej stronie. Po nowym roku pewnie będziemy je chcieli zrobić, grudzień odpuszczamy ze względu na finanse.
Co do seksu to oboje nie mamy jakiegoś mega libido, raz na tydzień może dwa bez starań był dla nas wystarczający. Staramy się troche zwiększyć częstotliwość, w okolicach owu zazwyczaj jest codziennie. Ale też nie chce wywierać presji na męża bo nie raz dziewczyny pisały na forum jak facet potrafi się zamknąć.
Ale tutaj się zgadzam, że my dziewczyny na początku naszej drogi widzac długoletnie starania trochę możemy wpadać w panikę. A z drugiej potrzebujemy waszej wiedzy.
Nie no, absolutnie wcale Ci nie sugerowałam, że jesteś z tych panikujących- zresztą Ty i @Bolilol wyciągacie dużo z naszych postów.
No i super, jeśli chodzi o ilość Waszych stosunków, bo dwa razy na tydzień wychodzi Wam co 3-4 dni.
Po prostu nawiązywałam do Twojego pytania o okolice owu i wyjazd męża.

Co do tego Hashi- moja babcia miała problemy z tarczycą, ja mam Hashimoto, a moja mama ma TSH na poziomie 0,9, także czasami bliscy mogą się z czymś zmagać, a nas to omija🙂.

reklama
ale to musiałoby być naprawdę traumatyczne wydarzenie i to moim zdaniem wychodzi już poza pojęcie stresu
no tak, tak, ja mowie o jakims takim mega silnym triggerze typu śmierć małżonka albo dziecka, a nie, że szef w pracy nakrzyczał :D

o tym nie wiedziałam. A ile ten kortyzol progesteron może obniżyć? Mi się wydaje, że zdrową, silną ciążę naprawdę mało rzeczy jest w stanie ruszyć.
nie interesowałam się tym nigdy tak, żeby to wiedzieć, ale czytałam, że tak się dzieje. mi też się wydaje tak jak Tobie, w końcu kobiety rodziły dzieci w auschwitz a tam warunki pod każdym względem były zerowe. Tak prawdę mówiąc to myślę, że w takiej sytuacji można tylko domniemać, że doszło do poronienia z tej przyczyny - bo np innej nie było

Nie idź tą drogą bo zaraz ktoś Ci powie, że nie można zajść w ciążę przez blokadę w głowie i trzeba odpuścić 🤡
nasze organizmy to niezbadana księga :D

Boję się zapytać ile ;))))) Dla mnie dzień po dniu przez kilka dni to wyzwanie, bo mój mąż ma dyżury w takich porach, że potrafi wracać w środku nocy...dla sprawy poczekam na niego, ale zwyczajnie to mi się nie chce seksu o 2 w nocy..
13 dni z 20 :D w owu codziennie przez 5 dni, wczesniej i pozniej co drugi. ale my codziennie chodzimy spac razem to sprawa ułatwiona, przed spankiem na lepszy sen ;)

reklama
Musicie mi uwierzyć na słowo, że ona tam jest i jest ciemniejsza niz rano 😂😂😂

Załączniki

• 4ad4ca49-0745-419f-8957-aeb843624669.jpeg
    4ad4ca49-0745-419f-8957-aeb843624669.jpeg
    48,5 KB · Wyświetleń: 171
  • 0e90d585-c2ab-4e36-bb53-cd9039848d94.jpeg
    0e90d585-c2ab-4e36-bb53-cd9039848d94.jpeg
    47,2 KB · Wyświetleń: 167
Do góry