reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Dokładnie tak jak piszesz
czyli:
1) jak beta coś rusza, ale nie przekracza 5, to nie ma cionsza, ale wygląda na to, że doszło do zapłodnienia komórki i zarodek się próbował umiejscowić, jakąś tam częścią się nawet przyczepił, ale z jakiegoś powodu nie udało się dokończyć procesu zagnieżdżania;
2) jak jest powyżej 5 to jest cionsz, doszło do zapłodnienia komórki i zarodek się zagnieździł, ale jak później wynik bety spadł, to znaczy, że już po zagnieżdżeniu się coś wydarzyło.

Czyli generalnie przy złapaniu bety poniżej 5 warto sprawdzać co dalej, bo wtedy można podejrzewać na którym etapie coś poszło nie tak - czy już na etapie zagnieżdżania, czy później, a to może być pewnie ważne info, jeżeli sytuacja by się powtórzyła

reklama
Generalnie może być i beta 100 a zarodek źle się zagnieździł. Nieprawidłowa implantacja odpowiada chyba za większość biochemow (gdzieś to czytałam na bank) a biochem to każda ciąża poroniona przed uwidocznieniem jej na usg czyli nawet przy becie 800 może tak być.
Nie sądzę by jakiś lekarz uznał biochema przy becie poniżej 5 bo jednak dopiero od takiej wartości mówimy o ciąży, ale wydaje mi się ze te niskie bety typu 2 czy 3 to jakieś ciążowe falstarty chociaż nie odważyłabym się nikomu zdiagnozować biochema przy takich wartościach

czyli:
1) jak beta coś rusza, ale nie przekracza 5, to nie ma cionsza, ale wygląda na to, że doszło do zapłodnienia komórki i zarodek się próbował umiejscowić, jakąś tam częścią się nawet przyczepił, ale z jakiegoś powodu nie udało się dokończyć procesu zagnieżdżania;
2) jak jest powyżej 5 to jest cionsz, doszło do zapłodnienia komórki i zarodek się zagnieździł, ale jak później wynik bety spadł, to znaczy, że już po zagnieżdżeniu się coś wydarzyło.

Czyli generalnie przy złapaniu bety poniżej 5 warto sprawdzać co dalej, bo wtedy można podejrzewać na którym etapie coś poszło nie tak - czy już na etapie zagnieżdżania, czy później, a to może być pewnie ważne info, jeżeli sytuacja by się powtórzyła
To ja właśnie mialam punkt 1. Takie bole podbrzusza i pleców robie betę wynik 3.863 a dwa dni później kiedy chciałam zobaczyc to już zaczęłam plamic

Generalnie może być i beta 100 a zarodek źle się zagnieździł. Nieprawidłowa implantacja odpowiada chyba za większość biochemow (gdzieś to czytałam na bank) a biochem to każda ciąża poroniona przed uwidocznieniem jej na usg czyli nawet przy becie 800 może tak być.
Nie sądzę by jakiś lekarz uznał biochema przy becie poniżej 5 bo jednak dopiero od takiej wartości mówimy o ciąży, ale wydaje mi się ze te niskie bety typu 2 czy 3 to jakieś ciążowe falstarty chociaż nie odważyłabym się nikomu zdiagnozować biochema przy takich wartościach
a, rozumiem, myślałam że wynik bety wskazujący ciążę = implantacja zakończona powodzeniem, że się zarodek już rozgościł w mieszkaniu, mieszkanie jest super, ale np. sąsiedzi się skarżyli, że słucha za głośno muzyki i dzień dobry nie mówi, więc go właściciel mieszkania wywalił na zbity pysk. To dupa, kolejna teoria w pizdu 😅

reklama
💁‍♀️

Załączniki

• ecc66221-b0f5-4897-bd1f-c88ed79b541b.jpeg
    ecc66221-b0f5-4897-bd1f-c88ed79b541b.jpeg
    19,6 KB · Wyświetleń: 116
Do góry