reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

ale Ty masz ładny ten wykres, taki stabilny
Jest za bardzo wypłaszczony względem tych, gdzie była owulacja (wg mnie bo niczym nie potwierdzona oprócz temperaturą i testami owu). Wcześniej miałam w innej apce te wykresy, to po owu mi odnowywało skok na 37,2-37,3 a tu kula się ledwo ledwo 36,9... i dopiero 3 dni przed okresem spadało na łeb na szyję w dół do 36,5, a tu 7-8dpo i już ledwo 36,9...

Czyli jak mam 2,6 prog. w 8dpo to na bank nie jest niedomoga tylko brak owulacji? Bo może powinnam badać choroba 3 dni pod rząd...

@Bolilol ty lubisz wszystko wiedzieć, a ja lubię mieć plan na wszystko ;) Zaczęłam zapisywać kiedy mam jakich lekarzy i badania, bo zaczęłam się gubić w terminach, bo mam plan co po kolei haha

reklama
Zrobili mi morfologię, mocz, CRP, internista mnie zbadał. O 16:40 mam usg brzucha, mam tez wbite skierowanie na usg transvaginalne, ale jeśli dostanę miesiączkę, to nie zdążę zrobić.
Wg internisty na razie:
-czekamy na wyniki z krwi i moczu- niedługo beda
- no i musimy mieć usg brzucha, ale
Ona uważa, ze to nie wyrostek. Niby bolało mnie kiedy odpuszczała rękę, ale to jest tak, ze mnie potrafi w ogóle nie bolec, a boli np. jak sie schylę, a pewnie bardziej jak wstaje z pochyli. Ona ma nadzieje, ze ja sobie coś naderwalam. Sugerowała tez, ze wyrostek jest z 3cm niżej niż mój ból, no ale stwierdziła sama, ze potrafi być wyżej. Jakby mi sie pogorszyło mam jechać na izbę do szpitala medicover, tam to ocenia. Według niej brzuch mam miękki, perystaltykę ok, ciśnienie ok, czynnosc serca tez i brak gorączki.
Czyli nadal jestem bez diagnozy… nie przybliżyłem sie ani o odrobinkę

Zrobili mi morfologię, mocz, CRP, internista mnie zbadał. O 16:40 mam usg brzucha, mam tez wbite skierowanie na usg transvaginalne, ale jeśli dostanę miesiączkę, to nie zdążę zrobić.
Wg internisty na razie:
-czekamy na wyniki z krwi i moczu- niedługo beda
- no i musimy mieć usg brzucha, ale
Ona uważa, ze to nie wyrostek. Niby bolało mnie kiedy odpuszczała rękę, ale to jest tak, ze mnie potrafi w ogóle nie bolec, a boli np. jak sie schylę, a pewnie bardziej jak wstaje z pochyli. Ona ma nadzieje, ze ja sobie coś naderwalam. Sugerowała tez, ze wyrostek jest z 3cm niżej niż mój ból, no ale stwierdziła sama, ze potrafi być wyżej. Jakby mi sie pogorszyło mam jechać na izbę do szpitala medicover, tam to ocenia. Według niej brzuch mam miękki, perystaltykę ok, ciśnienie ok, czynnosc serca tez i brak gorączki.
Czyli nadal jestem bez diagnozy… nie przybliżyłem sie ani o odrobinkę
Kurczę, ale nerwy. Na WSZELKI WYPADEK się spakuj, weź w torbę klapki, piżamę i bieliznę, najwyżej to rozpakujesz ale jak Cię zostawią, to żeby jaj nie było. Ja drugiego dnia po wycięciu wyrostka dostałam okres i moja mama biegła do pielęgniarek podpaskę dla mnie pożyczyć 🤦🏻‍♀️ Bo nie byłam przygotowana. Jesteś teraz w domu czy w przychodni czekasz na wyniki i to usg?

Kurczę, ale nerwy. Na WSZELKI WYPADEK się spakuj, weź w torbę klapki, piżamę i bieliznę, najwyżej to rozpakujesz ale jak Cię zostawią, to żeby jaj nie było. Ja drugiego dnia po wycięciu wyrostka dostałam okres i moja mama biegła do pielęgniarek podpaskę dla mnie pożyczyć 🤦🏻‍♀️ Bo nie byłam przygotowana. Jesteś teraz w domu czy w przychodni czekasz na wyniki i to usg?
Jadę właśnie na usg

No już się nie dziwię, że się cieszyłaś z proga wysokiego. Też będę. Jutro idę do endokrynologa, wpadł mi termin w luxmedzie to idę...
Wykres masz w załączniku
Mi też dziś temperatura spadła do poziomu temperatury podstawowej i do tego brzuch boli mnie miesiączkowo - na bank @ przyjdzie wcześniej niż 8.12😖

Załączniki

• Screenshot_20221201-163257_Premom.jpg
    Screenshot_20221201-163257_Premom.jpg
    193,3 KB · Wyświetleń: 30
Jest za bardzo wypłaszczony względem tych, gdzie była owulacja (wg mnie bo niczym nie potwierdzona oprócz temperaturą i testami owu). Wcześniej miałam w innej apce te wykresy, to po owu mi odnowywało skok na 37,2-37,3 a tu kula się ledwo ledwo 36,9... i dopiero 3 dni przed okresem spadało na łeb na szyję w dół do 36,5, a tu 7-8dpo i już ledwo 36,9...

Czyli jak mam 2,6 prog. w 8dpo to na bank nie jest niedomoga tylko brak owulacji? Bo może powinnam badać choroba 3 dni pod rząd...

@Bolilol ty lubisz wszystko wiedzieć, a ja lubię mieć plan na wszystko ;) Zaczęłam zapisywać kiedy mam jakich lekarzy i badania, bo zaczęłam się gubić w terminach, bo mam plan co po kolei haha

Jak dla mnie 2,6 to brak owu

I generalnie dziewczynki.
To nie jest tak, że robimy sobie na czuja badanie proga, wychodzi niski i mówimy oho! Niedomoga. I teraz uwaga konkurs. Co musi się wydarzyć najpierw?

reklama
Hejka, @Aczkolwiek@to_na_pralkę, aktualizuj jak sytuacja.

Generalnie oboje jaja powoli znosimy w oczekiwaniu na wyniki nasienia.
Mąż niecierpliwiec wczoraj dzwonił do kliniki z pytaniem, kiedy będą.
Miały być dziś lub jutro- dziś nic nie otrzymałam.

Ja też czekam na nie, bo właśnie jestem po owulce-petardzie💥.

Do góry