Rozważę wszystkie za i przeciw, ale nie czuję się teraz gotowa na zabieg. Przede mną jeszcze za niecały miesiąc konsultacja prywatna ze świetnym lekarzem, po usłyszeniu jego opinii podejmę decyzję. Ja mam 33 lata, pierwszy raz o mięśniaku usłyszałam w grudniu i myślę, że dłużej niż rok ich nie mam. Niestety po zabiegach też odrastają z tego co czytałam relacje innych Pań, więc jak zwykle pewnie nie ma jednej słusznej decyzji i najlepszego postępowania. Trzeba decydować zgodnie z własnym odczuciem.Moje miesniaki uaktywniły się dopiero w ciąży. Możliwe że z racji wieku 37 lat i produkcji hormonów nagle pojawiły się w macicy.
Było dużo stresu na początku bo na pierwszej wizycie lekarz powiedział że to nowotwór zlosliwy...
Teraz został mi tydzień do terminu, mala rozwija się prawidłowo, mięśniaki stanowily przeszkodę w porodzie naturalnym ale od 2 mies przesunęły się wyżej i nie blokują wyjścia dziecku.
Od poczatku ciąży nic prawie też nie urosly.
Czekamy na szczęśliwy poród tylko czy oby czegoś nie pokrzyżują w trakcie, ale nie wydaje mi się
Nie wiem co Tobie doradzic, jeśli chcesz dziecko i masz już miesniaki to ja bym je najpierw usunela... Różnie może być
A Pani życzę szczęśliwego rozwiązania, pozdrawiam :-)