reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

reklama
To widze ,ze my poszlismy jak burza :)
Porobilam te kosteczki warzywno - owocowe o ktorych pisalam wczesniej i mieszamy ile wlezie :)
Na dzien dzisiejszy Max ma za soba takie produkty jak:
- kleik ryzowy
-marchewka
-jablko
-gruszka
-ziemniaki
-brokuly
-groszek
-pietruszka

Przed nami :
-sliwka
-kalafior :)

Wg Maxa najlepsze zestawy to:
marchewka z jablkiem,
marchewka z groszkiem i pietruszka
pietruszka z brokulkami i ziemniaczkiem

Jutro chyba bedzie sliwka jako nowosc po sniadanku a na obiadek przetestowane juz ale w nowym zestawie marchewka z groszkiem i ziemniaczkiem. Max zjada taka porcje okolo 60ml.
Do picia podaje mu sama wode chociaz kupilam soczek jablkowo pomaranczowy od 4 mca bo obawialam sie zatwardzen.
Wypil taki soczek juz dwa razy i tez zadnych komplikacji jelitowo -skornych nie bylo.

My dziś odniosłyśmy wielki sukces! Misiulka zjadła całą kosteczkę ziemniaka z kukurydzą z dodatkiem wody! Co prawda ciągle jeszcze wydaje jej się, że najlepszym sposobem na "zjedzenie" jest wyplucie i im dalej tym weselej... ale i tak pochłonęła i chciała jeszcze. "jeszcze" dostanie jutro, na razie czekamy co przyniesie noc ;-)

tak - bardzo chetnie.
Nie mamy problemow. Wode wciaga jak szalony, soczkami sie delektuje. Staram sie mu soczkow nie dawac zeby sie do slodkiego nie przyzwyczajal.

Kala - pamitam ze mialas podobne problemy z malutka jak ja z moim synusiem. Tez pila ci Aptamil i ulewala. prawda?
I jak teraz jest?
Ja dawalm ten aptamil i ciagle mi ulewal.
Legarka przepisala gaviston ale nie uzylam go.
Ulewanie sie zmniejszylo ale nie ustalo.
wyjechalam do polski i znalazlam Bebilon (czyli to samo co aptamil) ale AR - mea tego uzywala
Max wcale nie ulewal. Poprostu rewelacja.
No i niestety wrocilam do Dublina i aptamilu AR nie ma.
Kupila SMA przeciw ulewaniom i dupa. Normalnie tak wymiotuje mi po tym ze jest jeszcze gorzej. Tak wiec wracam do aptamilu .
W internecie znalazlam ,ze jest aptamil AR ale na rynku irlandzkim nie ma.
I co ja mam zrobic?
Jak ty sobie radzisz z problemem.
Chyba bede musiala zamowic z 20 puszek bebilony ar z Polski.

reklama
Do góry