reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

moj wlasny schemat wprowadzania nowosci ...
jablko surowe /2 tyg juz jemy/
jablko z bananem /proba z jednym sloiczkiem i przerwa na same jablka/
nastepna proba bedie na sliweczke i w miedzyczasie jablko i jablko z bananem
caly czas soczek jablkowy rozcienczony z woda ...

reklama
Mam do was zapytanie wprowadzamy już nowe smaki -obiadki a jak z deserkami można podac tego samego dnia obiadek i deserek jak obiadki już są zaakceptowane? Jak robicie?

Mam do was zapytanie wprowadzamy już nowe smaki -obiadki a jak z deserkami można podac tego samego dnia obiadek i deserek jak obiadki już są zaakceptowane? Jak robicie?

Heh, ja zadalam podobne pytanie na ogolnym(tak dla pewnosci)...w sumie tutaj powinnam.
dostalam taki przewodnik w ktorym bylo ze po tygodniu dawania obiadkow i jak bylo wszystko ok, zeby zaczac dawac tez troszke deserkow w drugim tygodniu.

Emwu bylam w polskim sklepie i tez nie mieli ale...okazalo sie, ze moge zamowic i oni mi to sprowadza na przyszly tydzien, wiec zamowilam sobie narazie 2 puszki zeby zobaczyc czy u mnie on sie rowniez sprawdzi. Moze zapytaj w swoim polskim sklepie bo moze takze jest mozliwosc zamowienia mleczka:)
hmmm. moze jutro pojade i tez zamowie. Jakos o tym nie pomyslalam. Skupilam sie na szukaniu tego durnego aptamilu ar.
Ale Kala , Ty wiesz ,ze ta puszka bebilony AR ma tlko 400gr. Dwie puszki to ci na tydzie starcza tylko.

Ja podaje owoce rano. Miedzy pierwszymi posilkami cyli tak okolo 11.
Obiadek podaje okolo 16 zaraz po popoludniowej butli.

hmmm. moze jutro pojade i tez zamowie. Jakos o tym nie pomyslalam. Skupilam sie na szukaniu tego durnego aptamilu ar.
Ale Kala , Ty wiesz ,ze ta puszka bebilony AR ma tlko 400gr. Dwie puszki to ci na tydzie starcza tylko.

Tak, wiem, ale chce najpierw zobaczyc czy sie u niej takze sprawdzi a jesli tak to oni mi wiecej sprowadza. Co tydzien robia zamowienia wiec nie bedzie problemu. Na wszelki wypadek zadzwonie i wezme 4...jakby sie sprawdzilo to wystarczy do nastepnej dostawy.

TYlko jeszcze mi sie przypomnialo. Bedziesz musiala odrobinke dziurki w smoczkach powiekszyc bo to mleko jest geste.
Nie jest kaszkowate ale bardziej jak taki zel czy galareta. Jak dlyzej postoi to sie jeszcze gesciejsze robi. I pewnie to samo w brzuszku i dlatego sie nie cofa.

Dziewczyny czy można na 1 posiłek nowy podać potrawę 2-składnikową? Bo ja kupiłam marchewkę z ziemnioaczkiem, bo nigdzie nie mogę dostać tego w 1 składniku- czyli. np. samej marchwi albo samego ziemniaka?

Ja bym nie podała, reguła jest taka, że nowości podajemy jednoskładnikowe.Chyba, że wcześniej jadło dziecko np marchew, to można wtedy podać marchew z innym dodatkiem:tak: W posiłku może być tylko jedna nowość.

Ja podaje owoce rano. Miedzy pierwszymi posilkami cyli tak okolo 11.
Obiadek podaje okolo 16 zaraz po popoludniowej butli.

2 puszki na tydzien ?? suuper tez tak chce !! u nas puszka nanu ar starcza na 2 ... 2,5 dnia ...
emwu ty dajesz butle w mniejszej porcji ?? bo moja agatka zjada o 15 butle i dopiero kolo 17-18 owoca ... wczesniej nie chce jesc bo jest najedzona mleczkiem !!! ja sie zastanawialam nad zastapieniem tej popoludniowej butli obiadkiem ... ale to jeszcze za jakis czas ...

Ja bym nie podała, reguła jest taka, że nowości podajemy jednoskładnikowe.Chyba, że wcześniej jadło dziecko np marchew, to można wtedy podać marchew z innym dodatkiem:tak: W posiłku może być tylko jedna nowość.

nie dalabys dla zasady czy z powodu wykluczenia alergenu ??

reklama
Do góry