reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

reklama
To widze ,ze my poszlismy jak burza :)
Porobilam te kosteczki warzywno - owocowe o ktorych pisalam wczesniej i mieszamy ile wlezie :)
Na dzien dzisiejszy Max ma za soba takie produkty jak:
- kleik ryzowy
-marchewka
-jablko
-gruszka
-ziemniaki
-brokuly
-groszek
-pietruszka

Przed nami :
-sliwka
-kalafior :)

Wg Maxa najlepsze zestawy to:
marchewka z jablkiem,
marchewka z groszkiem i pietruszka
pietruszka z brokulkami i ziemniaczkiem

Jutro chyba bedzie sliwka jako nowosc po sniadanku a na obiadek przetestowane juz ale w nowym zestawie marchewka z groszkiem i ziemniaczkiem. Max zjada taka porcje okolo 60ml.
Do picia podaje mu sama wode chociaz kupilam soczek jablkowo pomaranczowy od 4 mca bo obawialam sie zatwardzen.
Wypil taki soczek juz dwa razy i tez zadnych komplikacji jelitowo -skornych nie bylo.

My dziś odniosłyśmy wielki sukces! Misiulka zjadła całą kosteczkę ziemniaka z kukurydzą z dodatkiem wody! Co prawda ciągle jeszcze wydaje jej się, że najlepszym sposobem na "zjedzenie" jest wyplucie i im dalej tym weselej... ale i tak pochłonęła i chciała jeszcze. "jeszcze" dostanie jutro, na razie czekamy co przyniesie noc ;-)

tak - bardzo chetnie.
Nie mamy problemow. Wode wciaga jak szalony, soczkami sie delektuje. Staram sie mu soczkow nie dawac zeby sie do slodkiego nie przyzwyczajal.

Kala - pamitam ze mialas podobne problemy z malutka jak ja z moim synusiem. Tez pila ci Aptamil i ulewala. prawda?
I jak teraz jest?
Ja dawalm ten aptamil i ciagle mi ulewal.
Legarka przepisala gaviston ale nie uzylam go.
Ulewanie sie zmniejszylo ale nie ustalo.
wyjechalam do polski i znalazlam Bebilon (czyli to samo co aptamil) ale AR - mea tego uzywala
Max wcale nie ulewal. Poprostu rewelacja.
No i niestety wrocilam do Dublina i aptamilu AR nie ma.
Kupila SMA przeciw ulewaniom i dupa. Normalnie tak wymiotuje mi po tym ze jest jeszcze gorzej. Tak wiec wracam do aptamilu .
W internecie znalazlam ,ze jest aptamil AR ale na rynku irlandzkim nie ma.
I co ja mam zrobic?
Jak ty sobie radzisz z problemem.
Chyba bede musiala zamowic z 20 puszek bebilony ar z Polski.

reklama
Do góry