reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Gosiaczek....no nie bardzo, bo dzidzie trzeba przyzwyczajać do spożywania stałych pokarmów, a jak rozcieńczysz to bedziesz miała z tego sok jabłkowy.

reklama
gisia ja ym nie probowal bo to o to chodzi ze ona ma sie powoli przestawiac z picia jedzenia na gryzienie... my wczoraj jedlismy zupke i tam byly takie mini grudeczki i radzil sobie bez problemu, tylko daje w polowie posilku mu popic bo te jedzonka strasznie geste są i go zapychają :)

Gosia tak jak piszą dziewczyny, rozcieńczanie nie ma sensu. Zaopatrz się w silikonową łyżeczkę. Na początku dziecko ma odruch wypychania językiem, ale po 2-3 dniach będzie już ładnie buzię otwierać. Ale ja bym na Twoim miejscu jeszcze ze 2 tyg poczekała z rozszerzaniem diety. Podobno najlepsze są słoiczki Hipp

no ja tez bym poczekala na tym etapie co ty jestes to ja zaczelam dopiero sinlac wprowadzac...dopiero od kilku dni jemy tak naprawde :)

u nas bobovita rządzi hipp jest za drogi wg mnie..

A WRACAJAC DO KAWY Z MACA - KTO NIE CHCE NIE CZYTA

na wieszku widac tylko ekspres, a w srodku . . . nie wsypuje sie kawy tylko do takich szufladek wklada sie takie sprasowane wagony (jak fajek) kawy, ale to nie jest kawa tylko resztki które zostaja producentowi - nie czuc moze ale to zasługa dodatków i nie chodzi mi o mleko czy cukier

a z ciekawostek to zawsze zastanawiałam sie czemu cola czy pepsi smakuje inaczej nalewana do kubeczka - odpowiedz jest prosta te napoje dostarczane sa w koncentratach ( macdonald) lub w proszku (kfc) i rozprowadzane odpowiednio w specjalnych pojemnikach

kawa w kfc jest za to dobra ale tam widac jak ziarenka mielone sa w ekspresie

Cześć Dziewczyny! Od jakiegoś czasu podczytuję Wasze forum - synka urodziłam 15.06.2011. Teraz chcę wprowadzić mu na noc mleko z kaszką lub kleikiem - powiedzcie mi proszę, jakie smoczki wtedy stosujecie? Bo jak dałam mu smoczek Avent 2 to zjedzenie butli zajęło mu z 40minut i strasznie się przy tym namęczył...:/ Czy są jakieś z większymi otworkami? Z góry dzięki za podpowiedzi :)

reklama
Do góry