reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Ja juz pisałam, ale jeszcze raz w razie co- dietetyczka ze szpitala zabroniła ( kategorycznie) kupować na targu. Jesli gotować samemu to polecała warzywa od dziadka z działki lub z eko sklepu... A jak słoiczki to hipp, gerber , bobovita ( z naciskiem na hippa) a nie jakieś rossmanowskie. Te trzy firmy ponoć mają naprawdę dobre jakościowo warzywa i owoce i b. dobrze przebadane. Przynajmniej na początku radziła wystrzegać się warzyw i owoców z targu, bo potem wiadomo- trzeba stopniowo przyzywczajać do wszechoograniającej chemi... Ale tak do 9 m- ca warzywa eko albo słoiczki tylko i wyłącznie....

reklama
hmm to chyba zbankrutuje kg ziemniakow 6 zł :-/ eko..kur..jego mać... :-/

a tak ziemniakow eko nigdzie nie kupi nawet od dziadka nie sa eko bo nie ma idiotow ktorzy nie uzywaja zadnej chemi bo ziemniaki padną :-/ marchewka jeszcze ujdzie ale nie istnieje ziemniak bez nawozow

Rossmanowskie sloiczki sa oki - te ktore sprawdzałam, Amela je jadła czasami. Trzeba pamietac, ze nie zawsze za cena idzie jakosc czesto placimy za znaczek.

Ironia
no ale taki kg ziemniorów to na tydzien starczy dla małego jak nie duzej.

Ja przyznam sie ze Amela jadła moje wynalazkowe gotowanie i nie kupowałam w sklepach eko ale tez nie na targu czy w markecie, tylko w delikatesach Alma czy Bomi. Jak wrociłam do pracy, to czesciej słoiki,ale czatowałam na promocje i wtedy robiłam zapas :-)
ok roku Mela powiedzaiła sloika obiadowym nie, smakowała jej tylko pomidorowa z gerbera i taki makaron w pudełeczkach

A odradzam te parówki z Gerbera
Paróweczki drobiowo-cielęce
Sa poprostu ochydne!!!
Na poczatek przy wprowadzaniu miesa dobrze sprawdza sie
Delikatny indyk
Delikatny kurczak

mgordon, ja osobiście jadłam słoiczki z rossmana ( lubię to dzieciowe jedzonko, zwłaszcza deserki:) i samkowo jak najbardziej ok, ale dietetyczka ze szpitala bardzo odradzała. Zgadza się - płacimy za znaczek ale w przypadku hippa czy gerbera, bobovity znaczek daje nam gwarancję, że jedzonko jest na pewno zdrowe i przebadane (choć są i wpadki jak z jednym rodzajem słoiczka z mięsem gerbera). Ja się nei znam, ale jej koleżanka ( też dietetyk) bada te słoiczki, więc tego się trzymam:)

Ironia, bo chyba nikt się nie łudzi, ze znajdzie jedzenie bez chemi, ale taki gdzie jest jej jak najmniej...

wczoraj kupiłam w carefurze słoiczki gerber 3 sztuki za 5 zł (promocja na różne ja kupiłam jabłuszko) wiem że ma jeszcze czas ale może w lodówce leżeć a ja mam zamiar około 5 mca wprowadzić już nie mogę się doczekać ;)

reklama
No więc zwiększyłam podawanie kleiku ryżowego do 2-ch miarek na porcję mleka 2x dziennie i nic sie nie dzieje ale kupki gęstsze hmmm dopajam 150 ml cherbatek tak po 70 ml na raz

podałam tez deser zlociste jablka z bobowity 2 łyzeczki - poszly ze smakiem ale i troche sie zmarnowalo i wylądowalo na slicznej bluzeczce :(

Co myslicie o tym aby taki deser rozcięczyc z wodą i podawac butlą? nie mowie ze odrazu caly sloik haha ale 3 stołowe na 50 ml wody? np ..

Do góry