reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

unas od 3 mc kaszka ryzowa poszla w ruch ;) od tej pory kupki co 2 dni i bez problemu robi a przynajmniej ładnie ryzem pachmą ;)

nu nas 2 tygodnie i bedziemy jedzonko podawac :D super !!!! :D juz kupilam mu super talerzykopojemnik ;D

reklama
wlasnie nie wiem jak to do konca jest wszedzie pisze ze po 4 miesiacu czyli 4 miesiac i 5 dni to już mozna czy nie....
moze to tez od "dojrzałosci" maluszka zalezy?

ja poki co robie zapasy słoiczkowe a mama przecviery jabłkowe pasteryzuje od babci :)

nie moge sie doczekac bo to pieprzenie sie z tym mlekiem mnie dobija :)) a tak słoja w reke i na miasto :]

Amela na cycu była i w 5 miesiacu dostawała troszke soczku marchewkowego badz z jabłek.
Z Olim na pewno poczekam do skonczenia 4 m , no ale on na mm i bedziemy testowac nie łudze sie jednak, ze od razu bedzie sie tak najadł wiec mleko i tak bedzie sie za nami ciagneło.

ja zawsze myślałam,że cycowe po 6 miesiącu,a mm po 5,ale ja planuję niedługo jabłko w małych ilościach dla smaku dać jej,D.jak jadł to jej podsunął i "gryzła" szczękami:-D.a do mleka już podaję kleik ryżowy.

reklama
hehe justynka "gryzła szczękami" :D

hmm to co myslicie sprobowac moze dzis kapke jabłka? kooorci mnie bo sama mam ochote na te słoiczki :zawstydzona/y: a mam jabłko z różą :)

właśnie zrobiłam małemu trening łyżeczkowy :) zeby w ogole sie zapoznał z tym czym bedzie jadł :) łyżeczka okazała sie najlepszym gryzaczkiem :-) aż piszczał z radości... a jak zamoczyłam tylko łyzeczke w jabłku z bananem to miał mine : "WTF..co to nie mlecio?? alee kwasoootaaa" wiadomo nic sobie z tego nie zjadł ale moze bedziemy trenowac na razie na sucho :) jakos nie wie ze łyzke bierze sie do buzi całkiem tylko lize łyżke z odległości ;)

Ostatnia edycja:
Do góry