reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Doggi
No bo Twoja Olusia to grzeczna i wedgług normy z opakowania zjada, a moj Olek to je 8 razy na dobe (ponad litr mleka m. dziennie)
i testowalismy rozne sposoby wiecej mleka na raz i 3 h przerwy albo mniejsza porcja i co ok. 2 godziny i dalej krzyczy z glodu.
Kolek juz nie ma (Debridat odstawiony) nie ulewa ani nie zwraca, pije 0k. 100ml herbatki od kilku dni ten ponad litr mm (dokładnie 1040ml) juz mu nie starcza i teraz nie wiem czy zwiekszyc porcje czy zagescic.
Dzisiaj ide do pediatry.

reklama
mgordon moze on po prostu zarłioczek jest taki... ja olcie w sumie od p[oczatku uczylam ze sa stale godziny jedzenia i picia i tak sie tego trzyma... z zegarkiem w ręku 7, 11, 15, 19, 23 i czasem okolo 3-4 nad ranem ale zadko... ale tak co 4h z zegarkiem w reku krzyk p[o jedzonko :)

a ja np jak bylam mala to moja mama nie dawala rady mnie wykarmic zpiersi... ja wypijalam wszystko z jednego cycka, pozniej z druguiego i nadal byl wrzsk bo malo !!! i mi mama miesazanke dorabiala, wiec na raz do ostatniej kropelki z obu cyców + dopełnienie mieszanka !! i tez tak co 2-3h jesc i koniec !! jak nie bylo jedzenia awantura kosmiczna

doggi
My tez mamy ustalony rytm dnia i jak zje np. o 15 to potrafi krzyczec do 17 - sprawdzalam (podajac mu szybciej mleko) krzyczy by jeszcze :-)

wyprobowalam sinlac i jest super ! :D

brak kłopotow z brzuszkiem
małemu smakuje :-)

a robie to tak:

najpierw zagrzewam w micro 4 łyżki wody i mieszam z 1 łyzka sinlacu i dolewam do zrobionego wcześniej mleczka :-)

tylko smoczek musi byc do kaszki bo przez taki zwykły aventu dla 3 mc+ nie przechodzi i mały sie dziwił dlaczego mu nie leci :-)

Ja do mleka o 11 dodałam miarke kleiku kukurydzianego (+90 wody i 3 ł. mm)
Narazie usnoł, ale musze kupic smoczek wieloprzepływowy bo ten do kaszki tt jest za duzy.

chyba spróbuja tego sinlaca... na noc zeby spala ladnie... chcociaz wczoraj/dzis sie popisala... zasnela o 21,przebudzila sie okolo polnocy na papu ale taka w sumie na pol przytomna byla po czym zasnela (w sumie tojakas krótko przed polnoca bylo) i spala do 6.30 wiec pieknie... ale czestolubi sie przebudzic o 3-4 nad ranem i podrzec pape troche z glodu.... BO ONA CHCE W TEJ CHWILI NIE ZA @ SEKUNDY TEEEERRRRAAAAAZZZZZZ !!!!!!!!!!!! ;) mała zołzunia z niej :)

reklama
Do góry