Nasz je od rowno skonczonego 5 msc, potrzebowal juz tego i bardzo sie cieszy na widok lyzecki. Warzywka zastepuja u nas juz jedno karmienie. Do tej pory jadl sloiczki Hipp (marchew, ziemniaczek, dynia, cukinia - ta ostatnia nie posmakowla mu). Dzisiaj zgotowalam sama z bio marchewki i ziemniakow 4 male sloiczki, pyszne wyszly.
reklama
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Mamusia chyba Bebilon jest najbardziej godny polecenia... ja kupiłam na pierwszy ogień Bebiko (miało byc awaryjnie na raz jak Majka miała zostać z Tomkiem pól dnia no i że na raz to wybrałam najtańsze) ale Maja nim pluła na pół pokoju, potem jak Jej potrzeby zaczęły wzrastać a moja ilość mleka była bez zmian i zaczęłam dokarmiać to kupiłam Bebilon i Maja się nim zajada Są jeszcze mleka z Hippa ale są sporo droższe od Bebilonu i Nan ale on zatwardza wiele dzieci bo ma dużo żelaza... Metodą prób i błędów zobaczysz co Tymkowi smakuje najbardziej
A Bebilon u mnie najtańszy jest Biedronce - 800g kosztuje 38zł z groszami
A Bebilon u mnie najtańszy jest Biedronce - 800g kosztuje 38zł z groszami
Aestima
Fanka BB :)
Mamusia, co do mleczka, to nasz dostał kilka razy bebilon ha i było ok hipp wg położnej beznadziejny, ale nie wiem...
A pokarmów stałych jak masz po dostatkiem mleczka bym nie wprowadzała jeszcze. My wprowadziliśmy jak miał 5 m-cy, ale z bólem (bo anemia), tak to bym go jeszcze z miesiąc na samym cycusiu trzymała...
A pokarmów stałych jak masz po dostatkiem mleczka bym nie wprowadzała jeszcze. My wprowadziliśmy jak miał 5 m-cy, ale z bólem (bo anemia), tak to bym go jeszcze z miesiąc na samym cycusiu trzymała...
Aestima wydaje mi się, że do zupki możesz. Ja gotowałam łyżkę na wodzie(wg przepisu z opakowania) i z tego pół łyżeczki do słoiczkowego obiadu albo owoców dodawałam. I te pół łyżeczki długo się daje. Doczytałam - 2 m-ce espozycji na gluten(czyli tylko tyci tyci) a później już dowolna ilość
Ostatnia edycja:
ludzikruda
Zaciekawiona BB
U nas tez NAN pro 1 i te paczki 2*350g w Tesco za 22 zł z groszami bywaja-chociaz wiecznie braki sa.
U nas NAN najbardziej sie sprawdzil-kupki w porzadku, a startowalismy z Bebilonem, ale smrod kupek byl nie do zniesienia
U nas NAN najbardziej sie sprawdzil-kupki w porzadku, a startowalismy z Bebilonem, ale smrod kupek byl nie do zniesienia
reklama