reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Tak wpadłam w przelocie no i Mrsmoon ja podejrzewam, że Młoda też głodna będzie chodzić ale z innych względów... Konsystencja potraw no i samodzielne jedzenie niekoniecznie....

reklama
Hej, mam pytanko: czy któraś z Was podaje już dziecku mleko krowie do picia? Nie chodzi mi o przetwory, nabiał itd, ale samo mleko? Bo tak pomyślałam, że może byłoby fajnie już Antkowi zrobić np. jakiś grysik czy owsiankę na normalnym mleku, albo np. namoczone płatki kukurydziane? Zastanawiam się tylko, czy po roku potrzebuje nadal tych wszystkich składników, co są w mm?

ja troszkę daję raZ na tydzien moze tak zeby sie zapoznał... samo mleko nie bardzo..ale kawe zbożową lubi...

musze go troszke przuczac bo w zlobku dają już krowie i sie nie szczypią ;-) rozmawiałam z dietetyczką z BB mówiła że spokojnie mozemy dawać bo przecież to już nie jest podstawa karmienia tylko dodatke :tak:

Ja tez jeszcze nie daje i pewnie do 3 r.z. nie podam... Ale mamy dzieci normalnych, w sensie nie alergikow;) moga już podawac, przynajmniej tak w ksiazkach pisza... :)

Olga, u nas jeszcze długo będzie mm- do 2-3 r.ż. Jest po prostu o wiele bardziej wartościowe, mi pediatra mowił, że w ogóle krowie mleko nie jest tak naprawdę dobre dla człowieka, już lepiej kozie dawać, ale np. Miesio koziego nie lubi. A mam możliwość zdobycia mleka prosto od kozy, świeżutkiego...

reklama
tak jak pisałam na ogólnym...Julia zjada na sniadanie platki na mleku krowim. Nic jej nie jest, nie ma wysypki itp. Ostatnio tylko takie siadanie jej wchodzi...nesquik + cheerios miodowe + mleko. Oprocz tego je wszystkie inne potrawy nabialowe (sery, jogurty, twarogi).
Wieczorem zjada 180 mm + kasza przez butlę ze smokiem, w nocy pije a nad ranem równiez 180mm z kaszą też z butli.

A jak Wasze maluchy jedzą sniadania i kolacje? Co i o której godzinie?

Do góry