reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
Jemy już bogato ale nadal lekko, ostatnio Oli zajada się ogórkowa, jarzynowa itd. Gotuje dla wszystkich ale przed dosoleniem odlewam jemu i czasem jeszcze cos mroze.
Ilosciowo to nadal max 3/4 słoiczka (190g) chociaz ostatnio często sloiczkow nie jada.
ok.8.00 mleko 180 ml wody + mm
ok.10.00 kanapeczki
na spacerze jakiś owoc
ok.13 mleko 150 ml wody + mm
ok. 16 obiad
ok 18.30 kaszka z owocem

Oli pije wode, czasem herbatke rojbosa i kompoty, a uwielbia soczki ze słomka.
Przepada za lodami.

ja na jutro robię mojej małej po raz pierwszy pulpeciki z mięsa, zobaczymy jak jej zasmakują, bo jajecznicy Emilka mówi - nie.
dziewczyny co tam na ten chlebek dajecie dzieciaczkom?
ja mojej podałam ostatnio lepszejszą wędlinę, smakowało jej i to bardzo:tak:

reklama
Kurcze a może jakieś przepisy wrzucajcie na te pasty...chętnie skorzystam bo ja lewa jestem w te klocki;-) i mam problemy z urozmaicaniem jadłospisu.W naszym menu standardowo zupka a na drugie daję jej to co my jemy tylko np bez sosów ostrych czy przypraw.

Do góry