reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

to samo miałam się zapytać? dodajesz jakiś serek? bo widzę, że aestima dodaje mm
dziewczyny a dacie radę napisać bardziej szczegółowy przepis? w sensie ile czego (w tym szpinaku)

Dzisiaj tak:
3 kulki szpinaku mrożonego
2 zabki czosnku przeciśnięte przez praskę [przeciskam i resztę wyrzucam, beż "wyżymania" ;-) dlatego biorę więcej]
Gotuję ok. pół godz. Niecałe pół godz.
Dodaję makaronik i mięsko [dzis bez mięska] i pod koniec gotowania kilka miarek mm. Dziś 6.

To będzie porcja na 2 dni. Makaronu, oczywiście, na oko - ale wyszła taka garść od serca ;-)

A! I kapkę oleju dałam.

reklama
To ja chyba mam wszystkożerne dziecko. Wcina buraki, szpinak, brokuły, pietruchę, seler, marchew i nawet naleśników próbowała z dżemem. Nie daję jej tyko produktów wędzonych i sera żółtego. Mleko krowie z kartonika, bo innym pluła na kilometr. Chlebek jasny codziennie na śniadanko, do tego serek homogenizowany i woda z sokiem albo herbatka. Mięsko z indyka i kurczaka, wczoraj dorsz gotowany. jak tylko zobaczy, że coś jemy to nadstawia dzioba :) aha i grapefruita już próbowała nawet :D

reklama
martadelka my nie dajemy nic, ale młody był długo na nutramigenie, dopiero od 4 miesięcy jest na normalnym mm, więc z nabiałem bardzo uważamy, dostaje czasem bułkę z masełkiem i tyle, nie czuje ciśnienia na jak najszybsze wprowadzanie, a do jogurtów specjalnych w stylu 'jogurcik malucha' nie jestem dobrze nastawiona, jakoś nie przemawia do mnie nabiał, który nawet nie musi stać w lodówce... więc nie pomogę :/

Do góry