reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

dla mnie podstawa, to warzywa jednak i nie chcę by były tylko do obiadu... NO i MIesio nie przepada za mlecznymi posiłkami...

reklama
zolza ja tez lacze, ale nie chce tego robic bo mnie to wkurza :-D Jeszcze jak mam podawac dwa dania to juz w ogole mnie szlag trafi i Marysia bedzie jadla mleko tylko z kaszka na sniadanie i na dobranoc. I wiecie co, tak chyba zrobie!
Owoce dodaje do kaszki, ale skoro dziecko ma zjadac 150g owocw dziennie to juz sie ta kaszka do nich nie zmiesc, Marysia nie zjada takich porcji jak Edi. U nas idzie 120ml kaszki tylko...

Aestima ja akurat chlebek podalam za przyklad, tak samo odnosi sie to do warzyw i wszystkiego innego.

Wiem kochana, To było do Zołzy, bo chodzi mi o to, że jak chcę wcisnąć 2x warzywa, raz owoce, to jużzostaje mało miejsca na to mleko chyba, że właśnie do takiej np past czy zupki dodać trochę mm- ale wtedy on już mniej chętnie zjada... Ale wczoraj udało mi się te 20 miarek uzbierać, tylko wtedy mam wrażenie, że ten jadłospis taki ubogi i też o nawyki mi chodzi, bo np mój brat tylko nabiał, produkty mleczne uznaje a ja chcę by MIesio kochał warzywa jak ja:-)

:-)

Ok, a podpowiedzcie mi Mamuśki, jakie warzywa dajecie dzieciakom? Bo ja mam wrażenie, że u nas mały wybór:
ziemniak, marchewka, pietruszka [odrobina, bo uczula], groszek, brukselka, brokuły, kalafior, cebula, por...
I w kółko to samo :/
Dynia już po sezonie... Cukinia?

w moim eko sklepie dyńka znów się pojawiła:) I cukinia:) Miesio polubił też buraczki:)) Ja też dodaję do zupy rzepę lub kalarepkę i gotuję:)

reklama
Do góry